There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Ett ruttet äpple

- september 30, 2013 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Jag har alltid varit mer emot än för Apple. Jag har helt enkelt svårt för att de alltid ska hålla på och tönta sig med att allt alltid ska vara...

Jag har alltid varit mer emot än för Apple. Jag har helt enkelt svårt för att de alltid ska hålla på och tönta sig med att allt alltid ska vara deras ”egna” uppfinningar. Sånt tycker jag är skit!

Visst, det garanterar en del driftsäkerhet och inte nåt snack om saken att deras produkter ofta leker fint med varandra och är användarvänliga i nivå med en tvååring, men jag vill välja själv. Jag vill i alla fall ha valet att välja själv.

Bara en sån sak som att Flash, som är sjukt vanligt på webbsidor, inte stöds, för att det inte var Apple som hittade på det är ju hur korkat som helst.

Dock har jag en IPad. Min första och enda Applepryl. Och gillar jag den? Jo, jag älskar den. Den är enkel, har sjukt bra batteritid och funkar utmärkt till det mesta. Tyvärr är det ju en Apple-produkt, och det betyder att jag MÅSTE ha en dator också. Det är sjukt!

Det går helt enkelt inte att använda Ipaden till allt. Som mobiltbankID. Finns och är nerladdat och installerat men funkar bara på ca 50% av webbplatserna. Och så fortsätter det. Småsaker här och där som kräver tillgång till en dator.

Det senaste i raden av skit som Apple kommer på för att göra oss ickefrälsta riktigt irriterade är att i och med uppdateringen till IOS 7 så lägger man ner stödet för Airplay till tredjepartsutrustning. För en vecka sen kunde jag lätt välja en film i paddan och via Airplay med ett knapptryck streama den till Boxeeboxen som körde upp den på min tv utan problem. Med Boxeeboxens kontroll kunde jag pausa, starta, stoppa och spola i filmen. Lätt som en plätt.

Nu går det inte längre. Nu får jag igenom ljudet men ingen bild och det finns inget att göra åt saken.

Apple har beslutat och jag får finna mig i det. Och det är så synd. För det hade kunnat vara så mycket bättre och så mycket enklare.

I längden har jag svårt att se hur man kan tro att det är hållbart att tvinga in konsumenterna i sin egen produktlinje och sedan med näbbar och klor försöka kedja fast dem där. Det är väl bra mycket trevligare om folk VILL VÄLJA APPLE för att de är så sjukt bra, inte för att man en gång har startat med en Apple produkt och sen känt sig tvingad att fortsätta i samma linje om man vill att de ska leka snällt ihop.

Jag gillar min IPad, i alla fall vissa dagar, men frälst lär jag nog aldrig bli.

 

 • M

  Säga vad man vill om Apple – men är det deras fel att D-Link slutat utveckla Boxee (strax efter att den släpptes)? Lite som att bli arg på en datortillverkare för att de slutar stödja andra tillverkares disketter. Eller bli arg på Volvo för att deras reservdelar inte funkar till Volkswagen.

  • PartyPinglanSE

   Spelar det någon roll menar du?
   Om Apple inte stödjer tredjepartsutrustning och gör protokollen otillgängliga för alla utom sig själva så är det kört oavsett tredjepartens utveckling hit eller dit.
   Disketter? Tja det är nog ingen som använder det längre men mig veterligen så funkade disketterna oavsett tillverkare i alla datorer med en diskettenhet. Och faktum är att en pc kan du bygga själv med utrustning du väljer själv från de tillverkare du väljer själv. Försök bygga en egen Mac på det sättet!

   I det här fallet kan man ju dessutom dra slutsatsen att Apple tror så lite på sina egna produkter att de är rädda för konkurrensen från tex. Boxxe eftersom de stödde Airplay för Boxee förut men inte gör det längre.

   Sorry, men du får göra bättre om du vill få mig att tro att det här inte är ren idioti från Apple.