There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

F E G I S A R!

- november 10, 2011 - by , in Fitnessfighten, Gott och Blandat, with no comments -

Behöver jag säga att jag inte fått nåt svar i mailen från Fitnessfighten? Nä, ni fattar. Istället för att kanske ta till sig att en del deltagare är missnöjda med...

Behöver jag säga att jag inte fått nåt svar i mailen från Fitnessfighten?

Nä, ni fattar.
Istället för att kanske ta till sig att en del deltagare är missnöjda med bristen på information om spelreglerna, så mörkar de och hoppas att det hela ska försvinna.
F E G T!

Det de gjorde istället var att efter mitt mail skriva på deras Fb-sida:

Hej!

Så här går det till när vi väljer ut finalisterna i Fitnessfighten.

Vilka väljer ut finalisterna?
Björn, Jarkko och Betina.

Kriterier för att vara med i Fitnessfightens tävling:
Att man lagt upp alla sina för- och efterbilder, vikt, midjemått och vilopuls på ”Mina sidor”.

Hur många var kvalificerade?
50 st. var kvalificerade för tävlingen i oktober.

Vad tittar vi på när vi väljer ut finalisterna?
De kvalificerades vikt, midjemått och vilopuls (den procentuella förändringen) samt bilderna.

Kommentarer:
Våra ambitioner är vara så rättvisa som möjligt. Vi använder alla vår erfarenhet vi har (ca 60 år tillsammans) för att hitta de deltagare som fått bäst resultat utefter kriterierna.

Alla är inte intresserade av att tävla. Det är fullt möjligt att det finns deltagare med bättre resultat bland de ca 300 deltagare som har valt att inte vara med i tävlingen genom att inte lägga upp sina bilder och mått. För många är tävlingen inte det primära. Att klara av att äta nyttigare, träna kontinuerligt och att få ett hälsosammare liv är för de flesta en ”vinst” i sig.

Vi tycker det är synd att vissa använder ord såsom ”inte värda” eller andra negativa ord. Vi ser hellre att vi använder det här forumet till att peppa, stötta, ge råd och tips. Var hellre positiv så att vi alla tillsammans främjar bättre resultat!

/Björn, Jarkko & Betina

 

På Fitnessfightens Fb-sida är det lite hetsk stämning, milt sagt.
En del håller helt med om att det är rätt fult att inte vara tydligare med vilka spelregler som gäller, andra tycker att det är fånigt att bry sig.
Vi gör ju det här för vår egen skull, hälsan är det viktiga, att bli finalist är som en bonus osv.
Men jag håller inte med.

Det är dessutom dubbelt fult av FF att skriva att ”vi hellre ska vara positiva” för det är ju inte lätt att vara positiv när man frågar och de inte ens bemödar sig med att svara.
Jo men tjo vad glad och positiv jag blir då.

Det hade varit en sak om Fitnessfighten gått ut med att för 499 kr får du 30 dagars kost- och träningsprogram samt tillgång till en PT att rådfråga över mail, mobil eller via Fb och blogg. Utöver det får du chansen att vinna fina priser, som förslagsvis skulle kunna lottas ut bland alla deltagare under en omgång.

Men när man gör det till en tävling, där man dessutom räknar om viktminskning, minskning av midjemått och sänkning av vilopuls till procent för att lite Biggest Looser style kunna jämföra resultaten oavsett utgångsläge på deltagarna, då säger man ju samtidigt att den med bäst resultat har chans att vinna.

Vi pratar priser för 80 000 kr.
Inte nåt litet skräp alltså.

Och är du inte alls intresserad av själva tävlingen så är det här knappast ett problem för dig. Om du nöjer dig med att du mår bra så tycker jag att det är jätteskönt att du är nöjd.
Om du ser det som en bonus att hamna i finalen så fine, perfekt!

Men sliter du hund med den där vinsten som en enda jättemorot så kanske det svider lite att inse att det spelar ingen som helst roll hur bra resultat du gör.
Det är upp till Jarkko, Betina och Björn att välja finalister.
Och det finns inget som säger att de ska välja dig, de kan gott välja någon som gjort bra mycket sämre resultat.
Hur känns det?