There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Facebook.com/us

- november 17, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag har sett många inlägg som förfasar sig över de nya ”parsidorna”. Dvs sidor som visar interaktionen mellan dig och den du satt som din partner på Facebook. Det jag...

Jag har sett många inlägg som förfasar sig över de nya ”parsidorna”. Dvs sidor som visar interaktionen mellan dig och den du satt som din partner på Facebook.

Det jag inte förstår är vad som är så hemskt. Jag har länge efterlyst filter av flödet för som det är nu och som det har varit så är det svårt att filtrera ut information. Den senaste filtreringsmöjligheten kom med tidslinjen där det blev enklare att se vad som hände på Facebook en viss tid, säg förr året. Innan tidslinjen var enda möjligheten att scrolla tillbaka till förra året och är man någotsånär aktiv är det ett jättejobb. Nu kan man filtrera innehållet efter år och det gör det genast enklare att kolla in vad som hände för ett el ett par år sedan.

Vad är det som är så hemskt med det?

Jag har svårt att förstå vad folk verkar så rädda för. Allt som skrivs, allt som händer sparas. Bara för att det inte syns eller är sökbart betyder det inte att det inte finns, men folk kanske inte har förstått det? Jag vet inte.

Så mycket tid som jag lägger på Fb så välkomnar i alla fall jag fler filtreringsmöjligheten där jag enklare kan ta fram gammal info, som jag annars kanske inte ens lyckas hitta.

Ni har väl ser vänskapssidorna? Där ni kan se hur just du har interagerat med en viss vän. Vad ni har skrivit på varandras väggar foton där ni är tillsammans, taggar ni har gjort på varandra och events som ni deltagit i. Hemskt? Näe, vad är det som är så hemskt? Allt som sker på Fb är ju publikt och vill man inte att andra ska veta så är det väl inte Fb som är lämpligaste forumet för kommunikation?

Fb är inte platsen där du ska lagra dina hemligheter, men det trodde jag folk fattat vid det här laget.

Har du nu en partner av nåt slag och ni är officiella med det på Fb så testa att ta bort det som eventuellt står efter Facebook.com i din adressbar och prova att skriva in us där.

Då får du se din ”hemliga” parsida.

Vad är det som är så hemskt då? Tja, jag vet inte. Du kan se era gemensamma vänner! bilder ni taggats i, events ni deltagit i och väggposter där ni taggat varandra. Som Facebook brukar se ut alltså fast filtrerat.

Jag säger som tidigare ”-Gillar du inte Facebook, sluta använda det. Det är gratis. Och du kan gott va utan. Men sluta gnäll över varenda förändring bara för att den inte passar dig. Skapa din egen variant om det nu är så jobbigt och du, LYCKA TILL!”

Så här stod det i Metro angående parsidorna på Fb.