There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Fan vad tröstlöst

- november 16, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 5 comments -

Den där jäkla vågen och jag är fan inte några goda vänner. Jag börjar undra om vi kommer att bli det, någonsin. Å andra sidan har jag ett liv, ett...

Den där jäkla vågen och jag är fan inte några goda vänner. Jag börjar undra om vi kommer att bli det, någonsin.
Å andra sidan har jag ett liv, ett riktigt bra liv som jag lever med glädje. Men dagar som idag känner jag att jag hade lätt kunnat ge upp, om jag bara hade haft nåt att ge upp, vilket jag inte har.

Jag funderade idag på om jag skulle köpa mig en flottig bulle, kanske en chokladkaka eller en burk Ben & Jerry´s, eller all of the above, för att trösta mig med, men insåg att för mig finns det ingen tröst att hitta i maten längre. Tanken kändes snarare äcklig. Tröst får jag istället av vänner och familj.

Och utlopp för mina frustrationer får jag genom att prata med mina vänner och genom att träna, på samma sätt som jag sorterar mina emellanåt väldigt förvirrade funderingar.

5 månader

ArgIdag är det 20 veckor precis, 5 månader, och inte ett jäkla hg har jag gått ner, inte ETT ENDA!
Fan vad tröstlöst.
Men jag kan inte säga att tiden varit bortkastad, jag har upplevt så mycket roligt dessa 20 veckor.

Jag hade aldrig trott att jag skulle kunna träna 6 pass i veckan men ändå inte gå ner i vikt. Speciellt inte med tanke på att jag har ganska bra koll på vad jag stoppar i mig och generellt är det inte så mycket.
Bevisligen så går det.
Bevisligen så vet jag heller inte vad det är som gör att det inte fungerar eftersom jag verkligen försöker men inte lyckas.

Provat allt

Jag har dragit ner på kolhydrater, ökat upp mängden mat, varit både mer och mindre restriktiv. Jag har tränat mer och jag har tränat mindre men ingen kombo tycks fungera. Nåt är det helt klart som inte stämmer, jag önskar jag visste vad. Ett tag funderade jag på om jag fuskade på passen och inte tränade tillräckligt hårt, men jag vet att jag pushar mig själv skithårt, so that´s not it.

Jag har också funderat på om det jag tror att jag äter, och det jag faktiskt äter, inte stämmer, men till stor del tycks det stämma, när jag skriver matdagböcker och kollar. Kanske då att jag äter lite lite mat, sällan för mycket.
Efter en operation på grund av knölstruma ska jag egentligen äta Levaxin. Den sista tiden har det väl varit lite sisådär med det. Ska ta och boka tid imorgon för provtagning. Sköldkörteln styr trots allt ämnesomsättningen så visst kan det påverka…

Fan vad tröstlöst

Det hjälper ju inte att gräva ner sig även om det skulle va rätt skönt. Det är bara att fortsätta, sätt ena foten framför den andra och gå. Fan vad tröstlöst.
Stå rak, ner och bak med axlarna, stå stolt, det har varit en lång väg hit, där jag står idag, och jag har utvecklats enormt, se det. Lite beröm skadar inte, även jag kan få tycka att jag är duktig ibland.

Duktiga Tess, med sina matdagböcker och sina 6 träningpass i veckan, med sitt fokus och sin envishet. Kommer just nu ingenstans. Halkar runt i leran, ett steg fram, två bak.
Fan vad tröstlöst.

När slutar alla andra att tro på mig?

Men jag har inspirerat andra på min väg. Fått folk att försöka på nytt, ta tag i saker och tro på sig själva. Fått folk att vilja, inspirerat med träningslust och målvittring. Det är grymt att få inspirera andra och se hur de blir peppade av saker jag säger, skriver och gör. Hur länge kan jag fortsätta inspirera? När upptäcker även de att jag inte kan, att jag inte kommer vidare?
Varför kommer jag inte vidare?

Fan vad tröstlöst. Så jäkla hopplöst. Och inte ens alla fula ord får det hela att kännas bättre. SKIT!

 • Inga

  I går satt jag och läste DIN blogg – just denna här i flera timmar, och jag fick så många underbara AHA upplevelser!
  Jag förstår dig att siffrorna på vågen är någon sorts kvitto på att man gjort rätt och att man är på rätt väg och vandrar – och jag beundrar sjukt mycket din envishet med att inte GE upp – trots att kvittot inte ger dig de siffror du vill ha – så GER du inte upp – du går i väg och väger dig vecka efter vecka och det har du ju gjort i flera år vännen!!! Alltså ärligt – jag har aldrig träffat en så målmedveten ”viktare”! Du vet att det fungerar och du tror fortfarandet på att din metod fungerar – och det gör den ju – läser i din blogg om träningsglädje, vänskap som sällan hittas i vuxen ålder, glädje över ny vinterjacka, Salming bikin´m.m – tycker det är underbara tecken på att du mår bra och njuter av livet!!!

 • http://www.partypinglan.se Tess

  Tack för välformulerade, tänkvärda kommentarer.

  Ni är grymma och ni får mig att känna mig lite grym med :)

  Underbart, stort tack!

 • Ia

  Åh dessa vågar! Släng de åt fanders!! De lurar stackars människor att tro att det är vikten som är viktig…När det är välmåendet i sig. Håller helt och fullt med Mattias, klädstorlek är ett mycket bra sätt att se viktnedgång. Och att ha en bra livskvalitet med en underbar familj, vänner osv Det måste vara värt sin VIKT i guld! =)
  DU e grym!
  DU klarar det här!
  DU inspirerar enormt mycket!
  Tänk också på att det tog lång tid att gå upp alla kilon, alltså kommer det ta tid att gå ner! Och det är bra, långsamt är hållbart. Kram

 • http://bjj-bloggen.posterous.com mattias

  Att du är ärlig och delar med dig av dina motgångar gör snarare dig än mer trovärdig, vilket gör att du kommer inspirera andra än mer.

  Men frågan är om vågen är rätt sätt att mäta framgång. Jag vet att målet är ett mått i kilo för dig, men du kanske skall definera om målet?
  Livskvalitet, träningsglädje, vänner, familj och annat kanske går att definiera?
  Klädstorlek är ett annat bra mått. Går också att använda.

  Vad tror du?

 • http://lakris.se anna

  Det finns INGEN som kommer sluta tro på dej ! Du har kommit oerhört långt i din resa och att du inte tappar sugen visar hur stark du är i dej själv !

  Sen är det kanske lite trögt när det visar sig på måttbandet i stället för vågen vilket det oftast gör när man tränar en större del. Men det gör man ju också för att må bra, inte bara för vikten. :)

  Kram och stå på dej ! <3