There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Fantastiska människa

- maj 4, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Det är inte alltid helt lätt att hitta nya riktiga vänner i vuxen ålder. Allt för ofta träffas man över ett gemensamt intresse och blir jättebra kompisar i just den...

Det är inte alltid helt lätt att hitta nya riktiga vänner i vuxen ålder. Allt för ofta träffas man över ett gemensamt intresse och blir jättebra kompisar i just den situationen men det stannar där.

Som alla mammorna man träffat i sandlådan. Det spelar ingen roll hur ofta man träffats eller hur många koppar kaffe man druckit tillsammans, när ungarna växer så växer man ofta ifrån gemenskapen och fortsätter följa ungarna åt olika håll. Folk man träffar på kurser, dagisföräldrar, eller andra med barn i samma skolklass, samma sak där. Det blir en slags nära bekantskap men ändå ytlig.

Syfte

Det var någon som sa att alla vi korsar vägar med har ett syfte i våra liv. Det är inte meningen att alla ska stanna hos oss för alltid, en del är bara på genomresa, men för alla gäller det att vi kan lära oss något av varandra, att vi fyller ett syfte för varandra, just där och då.

Därför är jag så oerhört tacksam när jag korsar väg med någon och det visar sig att vi båda vill ses även utanför det sammanhang som först förde ihop oss. Ibland tror jag nämligen att det bara är jag som längtar efter fler nära vänner och att alla andra i sina perfekta liv redan har alla sina behov tillgodosedda.

Trygghet

De flesta har oftast ett mycket större umgänge än jag redan från början. Kvalitet framför kvantitet brukar jag säga och vet med mig att de allra flesta av mina vänner är såna som skulle ställa upp om det verkligen behövdes. Fördelen med en liten skara, förutom tryggheten att ha någon som fångar mig om jag faller, är att det är lättare att hinna med att verkligen umgås med alla.

Mina vänner är min utökade familj. I bristen på egen stor familj & släkt som ställer upp när jag behöver hjälp. Därför är de verkligen viktiga för mig och de betyder massor.

Nya vänner

Den senaste tiden har min väg korsats av många nya personer jag hoppas kommer stanna kvar i mitt liv. Folk jag VERKLIGEN gillar. Kanske är det för att jag förändrats. För att jag är öppnare, modigare. Jag förvånar mig själv med att prata med främlingar, sånt jag aldrig vågade förut. Folk kallar mig social (något jag förut ALDRIG skulle trott om mig själv), och säger att jag är lätt att tycka om, lätt att prata med.

Förvånande

Igår hoppade jag på en tjej i omklädningsrummet på Sats Farsta. LÅNGT utanför min bekvämlighetszon, utan att ens tänka på det. Frågade henne om hon var på väg in på DanceAerobics passet och frågade henne lite om koreografin, om den var svår. Jag förvånade till och med mig själv över hur enkelt det var.

Faktiskt förvånade det mig redan när jag var på väg till Farsta att jag hade bokat in ett pass där, som jag aldrig ens provat och jag åkte dit själv. Det var inte så jobbigt. Klart jag är ju trygg i att jag känner Cecile som har passet och Farsta börjar kännas lite mer hemma för mig, men ändå. Jag gjorde det, själv.

Levande

Det är i mötena med andra jag lever och utvecklas. Jag älskar att umgås. Har den senaste tiden insett att jag egentligen har ett ganska stort behov av kontakten med andra. Jag har blivit en bekräftelsejunkie och bekräftad blir man ju som bäst med andra. Då känner jag mig sedd och levande, när folk vill lägga tid på att umgås med mig. Ensam står inte stark, tillsammans står man starkare.

Du är fantastisk!Du får mig att våga

Just nu handlar min resa inte om ifall jag kommer nå ända fram utan snarare när jag gör det. Jag är otålig, rastlös och tröstlös emellanåt men någon har fått mig att allt oftare våga tro på att jag kan, att jag kommer att lyckas.

En alldeles fantastisk människa som plockar fram ett jävlaranamma jag knappt visste att jag hade och en lust att lyckas större än jag någonsin tidigare upplevt.

Jag är oändligt tacksam.

 • http://www.partypinglan.se Tess

  Detsamma du!
  Du inspirerar och det är så härligt att ha nån att kämpa tillsammans med!
  Ska bli så roligt att ses, när det än blir av!!!
  Kram!

 • http://svartvitkatt.blogg.se Linda

  Vilket härligt inlägg! Jag är så glad att jag har träffat dig. Nu vill jag bara få till en dag när vi kan ses mellan fyra ögon, och inte bara mellan tangenter. Kram!