There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Fika på Himmelska Hundar och promenad på Gärdet

- oktober 8, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Vid 10 stoppade jag in Ninjan i bilen tillsammans med en kartong Kalle Anka pocketar och åkte in mot stan. Målet var Himmelska Hundar vid Tessinparken på Östermalm, Karlaplan.Himmelska Hundar...

Vid 10 stoppade jag in Ninjan i bilen tillsammans med en kartong Kalle Anka pocketar och åkte in mot stan. Målet var Himmelska Hundar vid Tessinparken på Östermalm, Karlaplan.Himmelska Hundar är ett hundcafé, och egentligen har de stängt på måndagar, men inte idag.Idag håller de loppis till förmån för Hemlösa Hundar och hade öppet för alla som ville lämna saker eller shoppa saker.Jag lämnade mina Kalle Anka pocketar och önskade dem lycka till med försäljningen.

Jag hade parkerat på en handikapp-plats för att kunna lämna av min tunga kartong utan att behöva bära allt för långt, så jag var snabbt iväg och åkte till jobbet där jag har parkeringstillstånd. Jag lämnade bilen och hälsade på arbetskompisarna som jobbade, och de fick hälsa på Ninjan.Sen promenerade vi tillbaka till Himmelska Hundar och nu fick Ninjan också följa med in.

Jag köpte mig en latte och en salami/brie macka och satte mig och bara njöt av att kolla in hundarna som besökte fiket.Ninjan är den svartvita, rufsiga saken på bilderna.

Latte och macka med Salami och Brie

Latte och macka med Salami och Brie

En besökare på Himmelska Hundar

Himmelska Hundar

En besökare på Himmelska Hundar

Himmelska Hundar

En besökare på Himmelska Hundar

När vi fikat klart promenerade vi ner längs med Valhallavägen till Gärdet, och ut på, och tvärs över hela Gärdet. Vi följde vägen ner till djurgårdsbrunnskanalen och korsade bron vid Djurgårdsbrunns värdshus.

Ninjan passade på att bada längs med vägen och skakade av sig allt vatten så jag blev genomvåt.

Direkt efter bron svängde vi höger och följde kanten på Djurgården tillbaka mot Nordiska museet och Djurgårdsbron. Ytterligare ett par gånger längs med vägen simmade Ninjan glatt omkring i kanalen.

På andra sidan kanalen från Djurgårdsbrunns värdshus

Nybadad Ninja

Vackert höstträd

Coolt hus, Skånska gruvan?

Ninjan!

Vi korsade Djurgårdsbron och fortsatte upp till Karlaplan på Narvavägen. Sen var vi tillbaka vid skolan och bilen.

Totalt blev det runt 7 km och bitvis i ett rätt hyfsat tempo. Trots att jag går och står mest hela dagarna i jobbet så känner jag redan nu att det här gav upphov till träningsvärk i baksida lår och sätesmuskeln, i min otränade kropp.

Dagens promenad

Direkt när jag kom hem åt jag lite mellis, drack en latte, skrev det här blogginlägget och nu ska jag fixa middag, hänga tvätt och tvätta lite mera.

Vad har ni gjort idag?