There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Fitnessfighten dag 5 – pepp till alla fitnessfightare!

- september 5, 2011 - by , in Fitnessfighten, Gott och Blandat, with 8 comments -

5:e dagen av 30 startar med sol och 15 grader ute trots att vi redan är 5 dagar in i September. Den startar också med frukost enligt tidsschemat och mindre...

5:e dagen av 30 startar med sol och 15 grader ute trots att vi redan är 5 dagar in i September.
Den startar också med frukost enligt tidsschemat och mindre träningsvärk och ont i kroppen.
Så för alla er, som precis som jag, undrat om träningsvärken någonsin kommer gå över så kan jag berätta att den faktiskt tycks lätta!
Kroppen behöver bara vänja sig lite.

Jag kan bara vara stolt över mig själv hittils! Har enbart gjort matval jag kan stå för och inte fallit för frestelser. Faktiskt har jag inte varit sugen heller, men det lär jag nog bli.
Godis, snacks och läsk är inte nyttigt för någon så jag har infört vit månad här hemma för alla. Barnen får äta sitt godis på lördagarna, men inte så jag ser, och jag köper inte hem nåt smarr alls, kanske lite lightläsk till helgen bara.

Jag tycker det är fullt rimligt att familjen ska stödja mig i mitt val, peppa och förstå att jag behöver en frizon här hemma, där jag vet att jag inte behöver bli suktad.
Min familj har inga problem med det, det är ingen som gnäller eller surar.

Träningsprogrammet har gått över all förväntan.
Jag trodde inte jag hade det i mig att träna själv så som jag nu har gjort och jag förvånade mig själv men också maken i helgen. Jag lekte PT och han fick göra hela programmet tillsammans med mig. Till min stora förvåning tyckte han att det var riktigt jobbigt!
Han är långt mer vältränad och stark än jag så jag hade förväntat mig att det skulle vara enkelt för honom men han fick slita!

Jag sett att det verkar finnas de som vägt sig och inte gått ner ett hg och nu börjar oroa sig för att det är nåt som är fel.
Ni är inte ensamma.
Jag har inte heller gått ner nåt alls, men jag har bestämt mig för att lita på Jarkko och på programmet så jag tar det med ro.

Det är ju dessutom så om man nu ska vara krass att en stor initial viktminskning ALLTID ÄR BARA VATTEN!
Glöm inte det.
Kroppen kan inte förbränna fett i den takten att man går ner flera kilo första veckan. De som lyckats med det har helt enkelt haft ett överskott av vatten inlagrat. En del samlar på sig mer vatten än andra, så är det bara.
Det är som Jarkko säger, först efter en 10 dagar man kan börja se lite resultat och då kanske det inte heller handlar om kilon utan om cm!

Sättet vi jobbar på är optimerat för att vi ska omforma kroppen inte nödvändigtvis gå ner i vikt. Vi ska få kroppen att använda fettet som bränsle för att bygga muskler. Efter som muskler väger en hel del, men tar mindre plats än motsvarande vikt i fett, kan det hända att vikten står stilla men kroppen ändå minskar i omfång.
Allt handlar om hur mycket fett vi lyckas använda som bränsle och hur mycket muskler vi kan bygga upp. Det här är dessutom individuellt och kan skilja en hel del från person till person.

Som jag ser det så kan ingen av oss förlora på att köra fitnessfighten i 30 dagar. Vi är alla vinnare bara genom att vi gör det!

Jag fegade ur förra gången fitnessfighten var, i Maj tror jag. Jag tänkte att jag inte platsade för att jag var för tjock, att jag inte skulle klara av träningen eller kosten och jag skämdes för att anmäla mig.
Nu, med facit i handen, nu mitt i smeten, kan jag säga att om ni tänkt samma tanke så glöm det!
Det är ju för oss det här är perfekt!
Det är vi, som är överviktiga på riktigt, som verkligen behöver få ordning på matvanor och få in träningsrutiner.
Det är vi som kan få riktigt grymma resultat!
Och som sagt, oavsett resultaten, så är vi alla vinnare bara genom att vi gör det. Vi kan aldrig få samma resultat som någon annan, men vi kan vara jävligt stolta, med all rätt, över de resultat vi får!

Så 5:e dagen av fitnessfighten inleds med pepp både till mig själv och till alla andra nuvarande och blivande fitnessfightare!
Säger det inte en hel del om hur bra jag mår just nu?
Lyser det igenom mellan raderna?
Jag hoppas det!
För det här, just nu, känns SUPER!!!!

Just det, belöningar behövs givetvis. Så jag har köpt två träningslinnen från Les Mills, skitsnygga, som jag köpte i shoppen i Globen under Super Saturday, som jag just nu ser ut som en gris i.
De sitter tight om mina valkar och jag skulle inte känna mig bekväm i att träna i dem, just nu.
Målet är givetvis att kunna ha dem om 30 dagar och det är inte en omöjlighet!
Jäklar vad snygg jag kommer känna mig då!

20110905-084718.jpg

20110905-084800.jpg

 • http://mammapuhstickar.bloggagratis.se/ Mamma Puh Stickar

  Härlig läsning en måndag. Hela veckan kvar att träna och äta rätt. Kör på!

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Tack!

 • Nina

  Hej! Tack för peppen! :)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Det var så lite så. :D

 • Martina

  Hej vännen, superfina kläder.
  Jag är extremt avundsjuk!
  Nästa gång måste vi försöka gå elelr jobba ihop. Tycker det skulle vara sjukt kul!

  Ses ikväll
  Massa kramar

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Yes!
   Vi ses om bara några timmar, men först 1 timmes TUNG styrketräning :)

 • http://the-best-of-sarah.blogspot.com/ Sarah

  BRA skrivet!! Det är alldeles för mycket hysteri kring vågen, herreguuu det har bara gått 5 dagar som sagt! Och precis som du säger säger ofta mått mer än vågen.

  Jag är såååå avundsjuk på att du varit på SS!! Ville så fruktansvärt gärna åka, men fick inte med mig någon från GBG =( Och att lägga 3000:- resa osv och åka själv kände jag inte riktigt att jag kunde lägga =( Men NÄSTA ÅR DÅ JÄKLANS I HAVET SKA JAG DIT!
  Jättesnygga linnen! Hade kunnat döda för Combatlinnet ;)

  Bra jobbat hittils!! Kör hårt och fortsatt lycka till!!
  =)

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Halloj.
   Tack för kommentaren!
   Jag kan säkert erbjuda en soffa nästa år om det kan hjälpa dig att spara pengar så du kan komma upp till SS. Det var verkligen skitroligt!
   Själv hoppas jag få jobba där nästa år med, men blir det inte så ska jag definitivt vara deltagare.
   Så här i efterhand önskar jag att jag hade haft mer pengar för det fanns mycket snyggt i shoppen, bland annat en väska jag verkligen velat ha. Så nästa år ska jag se till att ha gått om stålar att spendera :)
   Många handlade för ett par tusenlappar eller mer!

   MASSOR med pepp till dig! Önskar dig en grym vecka!