There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Fitnessfighten – har finalisterna verkligen presterat bäst?

- november 10, 2011 - by , in Fitnessfighten, Gott och Blandat, with 10 comments -

Idag har jag mailat Fitnessfighten och det ska bli intressant att se vad jag får för svar. När jag var med i September snackades det en hel del om röstningsförfarandet...

Idag har jag mailat Fitnessfighten och det ska bli intressant att se vad jag får för svar.
När jag var med i September snackades det en hel del om röstningsförfarandet som egentligen gick ut på att man antingen hade störst nätverk och var bäst på att utnyttja det eller att man själv satt och röstade, för röstningen var sån att man kunde rösta precis hur många gånger man ville på sig själv.

Jag säger inget om att vinnaren eller någon annan av finalisterna skulle utnyttjat det, utan jag säger bara att hade jag haft chansen att vinna priser för 100 000 kr så hade jag ägnat en hel del tid åt att rösta på mig. Jag menar det var ju fullt tillåtet, trots att det var korkat.

Men jag kom aldrig till final för mina resultat var för dåliga jämfört med alla andras. Både de 10 finalisterna och rätt många andra som postade sina resultat synligt på Fitnessfightens Facebooksida hade helt vansinnigt bra resultat, något som fick mig att verkligen tro på Fitnessfighten som koncept.
Det känns som att Jarkko och Björn verkligen kommit på nåt nytt, tillgängligt för ”alla” och som FUNKAR!

Jag hoppade på FF (fitnessfighten) för Oktober med, men jag gav upp när jag blev sjuk och yada yada, ni som läst här vet att jag inte mått helt bra, så jag brydde mig inte om att skicka in nåt slutresultat. Dessutom mailade jag FF ett par gånger med frågor om ”min sida” på FF:s webbplats men fick aldrig några svar så jag kände mig lite bortglömd.

Hur som helst så hade jag några vänner som var med i Oktober, varav en gjorde vansinnigt bra resultat!
Jag tänkte att hon nog låg bra till för att bli en av finalisterna så jag var lite förvånad när hon inte blev uttagen.
Ännu mer förvånad blev jag när jag såg finalisternas resultat.
För min kompis hade gjort bättre resultat än flera av finalisterna.

Så jag började räkna ut procent och jämföra. Tänkte att jag skulle jämföra med alla finalisterna från September men dessa fanns inte längre kvar på webben, vilket jag tycker är lite fult. Man vill ju kunna gå tillbaka och kolla vad som krävs liksom, och bli inspirerad.

Hur som helst så beslöt jag mig för att räkna på de som är finalister nu. För er som inte vet så räknar man procentuell skillnad i vikt, midjemått och puls.
Eller som FF skriver själva:

Hur vinner man FITNESSFIGHTEN?

FITNESSFIGHTEN väljer ut de tio deltagare som har uppnått de bästa resultaten efter 30 dagar. Vi tar hänsyn till före- och efterbilderna, kroppsskillnaden procentuellt mätt i kilo, kroppsskillnaden procentuellt mätt i centimeter och pulsskillnaden procentuellt mätt i antal slag. Sedan får FITNESSFIGHTENS läsare/deltagare rösta på de tio finalisterna. Den finalist som får flest röster vinner.

Jag tänkte att om jag räknar ut allas procentuella skillnader så kanske jag fattar varför min kompis inte blev en av de 10 utvalda. Jag blev inte klokare kan jag säga.

Här kan ni se finalisterna och rösta om ni vill. Det står inget om hur länge man kan rösta, vilket är under all kritik. Betyder det att röstningen är avgjord när ”rätt” finalist har flest röster?

Hur som helst, nu väntar jag på svar från FF, och jag lovar, ni kommer få veta hur det går så STAY TUNED!!!

 • Hmmm

  Märkliga finalister i oktober! Kan bara hålla med. många reagerade på vissa finalister och vinnaren speciellt i september också. men där gick de uppenbaligen mer på vad folk skrev att de hade för resultat än bilderna. Och sen var ju röstningsmetoden helt uppåt väggarna då när folk kunde rösta hejvilt och genom en sökning på google hitta program som kunde rösta åt dem.
  Ganska uppenbart att FF-ledningen inte bryr sig speciellt vem som vinner vilket är trist när det är priser för så mycket pengar mm
  Tyvärr fick de flera av mina vänner som skulle varit med i oktober eller november att strunta i det. De tyckte inte det var seriöst helt enkelt även om träningen är bra och upplägget är bra.
  Hade de gjort det hade de för ganska enkla medel köpt in lite tid av en utvecklare som kunde göra en seriös röstningssida…

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Jag kan inte annat än hålla med dig!

   //Tess

 • http://svemelia.wordpress.com Jessica

  Jag reagerade så fort jag fick se finalisterna. Jag och även andra som jag känner hade bättre resultat än flera av finalisterna. Jag ville inte klaga för att slippa bli klassad som avundsjuk och dålig förlorare….Tur att du gjorde det – som faktiskt inte tävlade! Otroligt dåligt av FitnessFighten att ha så oklara tävlingsregeler

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Än en gång, otroligt skönt att höra att jag inte är ensam!
   Jag ses nog som en dålig förlorare, en upprorsmakare på FF´s Fb-sida just nu (av en del i alla fall), men helt ärligt, jag fattar inte att inte fler tycker att det är fult av FF att göra så här.

   Jag kommer skriva mer i ämnet och bland annat lägga ut mitt brev till dem, som de valt att inte besvara alls.

   Det folk i allmänhet inte tycks vilja förstå är att jag:
   GILLAR FF´s koncept, träningen, maten, rubbet.
   INTE TYCKER ATT NÅGON INTE ÄR VÄRDIG, bara det att jag OCKSÅ tycker att reglerna borde varit MYCKET tydligare.

   Det enda jag verkligen inte gillar med FF är hur de INTE ALLS tar hand om de som är lite missnöjda.
   Det hela viftas bara bort med ursäkten att vi ska vara glada att vi mår bättre.
   Då kan man ju undra varför de överhuvudtaget har en tävling?
   Varför inte skippa hela tävlingsmomentet om det nu ändå verkligen är helt oviktigt

   Vi ska mäta och väga. Vi anmäler oss till en tävling men sen så visar det sig att arrangörerna själva inte ser den som nåt speciellt alls utan tycker bara att det är nån slags bonus?

   Vafan, inte springer jag maran för att komma först i mål å sen vinner en annan snubbe för att han är nån slags minoritet?
   Jag anmäler mig och deltar med hoppet och drömmen att vinna! Att vara bäst och komma först, baserat på min egen prestation!

   STORT tack för din kommentar:D

 • http://www.carrosfmf.blogspot.com Carro

  När jag kom med som finalist i september så blev jag otroligt glad. Otroligt glad!!! Jag hade minskat mest i vikt, flest centimeter och sänkt vilopulsen mest av de tävlande (-9kg, -19cm och -17slag). Däremot räckte den vinsten för mig då. Alltså vinsten att jag kommit i bättre form OCH FRAMFÖR ALLT, att jag kommit in i nya hälsosamma rutiner.
  Jag var ändå säker på att jag INTE skulle vinna själva tävlingen eftersom att jag inte gjorde några större kraftanträngningar för att få folk att rösta på mig. Gjorde ETT inlägg i min Fb-logg om att jag kommit till finalen. Jag var säker på att någon skulle ”fuska” sig till vinsten.
  När jag sedan vann var jag överväldigad och trodde inte att det var sant. Vem fan hade röstat på mig liksom?

  Däremot tycker jag att jag var värdig, lik
  väl som att vinnaren i oktober mest aboslut största sannolikhet kommer att vara värdig. Jag tycker faktiskt också att det är bra att jag vann, eftersom jag kommer att nyttja priserna till fullo. Att bli PT av en dröm för mig. Få jobba med kost och hälsa – cooolt. Utbildning i näringslära – åxå grymt, för att inte tala om träningsresan som jag drar iväg på 3e mars. Ensam. För att träna och utvecklas.

  Håller inte med dig. Som sagt har de tre personerna som ligger bakom fighten VÄLDIGT god insikt i träning och träningsutveckling.

  Respekterar dock att folk kan ha delade uppfattningar och inte tycka lika.

  Önskar dig lycka och välgång med FF!

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Hej på dig Carro.

   Jag menar inte på nåt sätt att du inte är en värdig vinnare och det hoppas jag framkommit i det jag skrivit.
   Jag missunnar ingen att komma till final heller, men vänd på det hela och tänk dig att du trots dina resultat inte kommit till final för att du inte ”passat” enligt kriterier du inte fått veta innan eller ens efter för den delen.
   Hade det inte känts surt?

   Nu handlar det inte om mig eller mina resultat. Det handlar om att FF tar ut en avgift och att alla som vill och betalar ska kunna ha en chans att vinna. För att göra det så rättvist som möjligt pratar man om procentuella skillnader så att både tjocka och smala ska kunna jämföras så likvärdigt som möjligt.
   Det som inte sägs är att det sedan oavsett resultaten godtyckligt väljs ut deltagare som finalister oavsett resultat.
   Det är inte på nåt sätt rättvist även om FF gärna vill få oss att tro det.

   Jag var med samma omgång som du.
   Jag hade mycket sämre resultat men jag är mycket tjockare än du (som ju är värsta pinglan numer).
   Jag hörde garanterat till några få som var med och tävlade i min viktklass men var den ens representerad?
   Nope. Det fanns ingen kvinna i min viktklass bland finalisterna.
   Då är det ju inte rättvist.
   Jag menar det blir ju inte rättvist för att de väljer ut en nästan 40-årig tjock kvinna i december till finalen.

   Faktum är att ska man ha klasser så får man ju lösa det INNAN tävlingen. Det går ju inte att komma med efteråt. Det måste dessutom vara tydligt specat i tävlingsreglerna.
   Jag har jobbat med tävlingar i många år och det här sköts under all kritik.
   Det de borde säga i så fall är att de till syvende och sist godtyckligt väljer de deltagare de av någon personlig orsak vill ha som finalister istället för att ge sken av att du eller jag kan påverka våra chanser genom våra resultat och vad vi presterat.

   Dessutom borde de verkligen inte försöka mörka genom att inte engagera sig i mailkonversationer, det visar bara hur dåliga argument de har och hur haltande hela resonemanget är.

   Jag är glad att du vann och gratulerar dig till vinsten. Jag önskar dig all lycka och välgång som blivande PT!
   Och framförallt hoppas jag att du förstår att det här verkligen inte på nåt sätt handlar om att jag inte tycker att du skulle vunnit. Det handlar om att tävlingsreglerna är skitdåliga och konceptet ogenomtänkt, samtidigt som de drar in en hel del pengar på det.
   Jag känner att jag köpte grisen i säcken och jag känner mig lurad nu när det verkligen börjar klargöras hur det hela egentligen står till.

   Den bästa marknadsföringen ever är nöjda kunder och jag som har gått från att älska dem till att just nu känna mig rätt missnöjd lär ju knappast rekommendera dem, snarare blir det precis det motsatta.

   Kram på dig, jag läser din blogg och jag hoppas att du kanske tittar in här fler gånger.

 • Cecilia Nilsson

  Jag har riktat en del kritik mot FF, både under och efter jag deltog i oktober. Men liksom dig har jag inte fått några svar alls… det känns lite som att de bara vill uppmuntra de som är positiva. De som har kritiska åsikter eller förbättringsförslag återkopplar de inte till – jag vet inte, men det känns inte helt ok.
  Trots det fortsätter jag träna och äta som FF rekommenderar och sakta men säkert försvinner någon cm här ochnågra hundra gram där.

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Det är ju inget fel på träningen eller kosten och hade det varit så att för 499 kr så hade man fått träningsprogrammet, kostprogrammet och Jarkko i mobilen när det behövdes under 30 dagar, så hade jag varit nöjd. Istället kunde man lottat ut vinsten bland ALLA deltagare under en omgång.
   Men nu ger de ju sken av att man kan påverka sina chanser att vinna genom att kämpa hårt och prestera bra, vilket faller helt om man ändå kan väljas bort för att man inte ”passar” och det tycker jag är förkastligt.
   Antingen eller liksom.
   Ska man nu ändå räkna om allt i procent för att det ska gå att jämföra någotsånär rättvist så är det ju helt meningslöst att inte ta de till finalen med bäst resultat.

   Jag känner mig sjukt besviken på FF just nu men jag är väldigt glad för din kommentar :D
   Tack!

 • http://shapemybody.blogspot.com/ Linn

  Jag reagerar också starkt över hur de har tagit ut finalisterna, tycker det verkar sjukt! Konstigt dessutom att de inte svarar på dina meddelanden m.m, riktigt dåligt!

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Skönt att höra att jag inte är ensam i det här!
   Jag tänkte väl att jag inte kan vara den enda som reagerar.
   Nu kommer folk tro att jag är en missnöjd deltagare som bara själv ville komma till final men så är det inte.

   Tack för ditt stöd :D