There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Fitnessfighten och det obesvarade brevet

- november 12, 2011 - by , in Fitnessfighten, Gott och Blandat, with 1 comment -

Idag har FF haft på sig 2 dagar att svara på mitt brev och trots att de varit aktiva på Fb så har de inte haft tid/valt bort att svara...

Idag har FF haft på sig 2 dagar att svara på mitt brev och trots att de varit aktiva på Fb så har de inte haft tid/valt bort att svara mig.
Dax för er att få ta del av brevet som aldrig fick nåt svar, så får ni gärna själva avgöra om det på nåt sätt var otrevligt eller av andra orsaker fanns grund för att det inte skulle besvarats.

Jag har ju sagt att jag själv inte var deltagare under Oktober. Det är delvis sant, för jag har betalat för att vara med under Oktober och skickat in alla mina uppgifter, jag bara avslutade inte.
Dels för att jag blev lite ledsen när jag mailat FF ett par gånger och inte fick nåt svar:

2011-10-04

Hej.

Jag fick inget svar på mitt brev så jag vet inte om ni missat det.
Dock har träningsprogrammet rätat ut sig så övningar och bildtexter numer stämmer överens.

Det som fortfarande kvarstår dock är mina gamla bilder från September, både före och efter och ingen möjlighet att liksom ”starta ” oktober.
Dvs. jag har inte kunnat fylla i ingångsvärden eller lägga upp bilder.
Nu råkar ingången på Oktober vara samma som avslutet av september så det kanske inte spelar så stor roll, men jag ville ändå säga till att det behöver fixas.
Det kommer ju annars i slutet av oktober inte gå att lägga in avslutande uppgifter, om jag har kvar både start och slut från Sept.

Hmmm, hoppas ni fattar vad jag menar.
Skickar med mitt tidigare brev igen, om ni inte sett det.

/Tess

Dels för att jag trillade ner i ett hål, inte bokstavligt men mentalt, och gav upp innan jag kommit i mål.

Så när jag mailar FF är det som en betalande kund de trots allt avfärdar mig.
En ÅTERKOMMANDE betalande kund (jag var med både i September och Oktober), som fram tills detta brev gjort massor med reklam för FF, som dragit in flera andra deltagare, och som rekommenderat dem muntligt och här i bloggen.
Det är DET de väljer att helt och hållet skita i.

Å allt tal om att hälsoaspekten är viktigare kan ni lägga ner.
Visst den är jättebra, yada, yada, men det är trots allt EN TÄVLING.
Det är inte jag som valt att se det som en tävling, det Fitnessfighten säljer är en tävling.
Vill man då faktiskt tävla (jag menar det måste man ju ha rätt till att vilja), så ska det väl ändå skötas snyggt?

Här är brevet, skickat till både info@fitnessfighten.se och jarkko@fitnessfighten.se
Välkomna att tycka till!

2011-11-10

Hej.

Jag måste ifrågasätta urvalet av finalister i FF Oktober. Jag tycker att det känns väldigt konstigt att flera deltagare har rätt ”dåliga” resultat.
Jämför man med finalisterna under September så hade ingen av finalisterna lika ”dåliga resultat”.
Som jag har förstått det så räknar ni ut procentuell minskning av vikten, midjemåttet och pulsen.
Det är det som ska vara avgörande för om man kommer till final eller inte.
Så här står det på FF:s webbplats
”FITNESSFIGHTEN väljer ut de tio deltagare som har uppnått de bästa resultaten efter 30 dagar. Vi tar hänsyn till före- och efterbilderna, kroppsskillnaden procentuellt mätt i kilo, kroppsskillnaden procentuellt mätt i centimeter och pulsskillnaden procentuellt mätt i antal slag.”

Det här med före-och efterbilderna som står ovan, exakt vad betyder det?
För just med själva fotona är det ju extremt lätt att ”fuska”. Dra in magen på ena kortet och puta lite lätt med den på andra. Olika belysning gör enorm skillnad och alla har inte möjlighet att ta jättesnygga bilder. Så vad är det i själva fotona som anses som avgörande? Och hur stor betydelse har det?

Jag har räknat på den av finalisterna som hade följande resultat:
Vikt: -0,3 kg – Midjemått: -1,5 cm – Vilopuls: -4 slag/minut
Översätter jag det i procent blir det:
Vikt: -0.64% Midjemått: -2.33% Vilopuls: -6.25%

Jag har en kompis som var med i Oktober.
Jag har själv sett hennes före och efterbilder som visar en synbar skillnad och kollar vi in hennes resultat så ser det ut som följer:
Vikt: -6.9 kg Midjemått: -7 cm Vilopuls: -14 slag/minut
Vilket i procent blir:
Vikt: -7.53% Midjemått: -6.14% Vilopuls: -21.88%

Så hur kommer det sig att hon som slitit häcken av sig och jobbat skithårt hela Oktober inte blev en av finalisterna?
Utgår jag dessutom från Septembers resultat så fanns det ingen av finalisterna som har lika ”dåliga” resultat men i Oktober är det flera av tjejerna som inte har någon enorm förändring att stoltsera med, vilket verkar väldigt konstigt med tanke på hur många otroliga resultat som visades i September.

Jag räknade ut procenten på alla finalisterna och min kompis har bättre resultat procentuellt av vikten än 8 av finalisterna. Jämför man midjemåttet har hon bättre resultat procentuellt än 2 av finalisterna och jämför man pulsen har hon bättre resultat procentuellt än 7 av finalisterna.
Det här behöver verkligen redas upp.

Ert koncept är oerhört bra men det är enormt viktigt att det verkligen går rätt till. Hur kul är det att betala för att vara med och verkligen kämpa för att komma vidare som en finalist å så kommer någon med, med uppenbart sämre resultat!
Jag ser fram emot en ordentlig förklaring av hur ni tänkt.

Tacksam för snabbt svar!

//Tess