There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Första dagen – CHECK!

- januari 11, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Så var första dagen enligt min nya matsedel avklarad och det gick galant. Vääääry najs liksom. Nu är det 1700 kcal/dag som gäller, eller typ i alla fall. Jag räknar...

Så var första dagen enligt min nya matsedel avklarad och det gick galant.
Vääääry najs liksom.

Nu är det 1700 kcal/dag som gäller, eller typ i alla fall. Jag räknar faktiskt inte men matsedeln jag har fått är uträknad på 1700 kcal/dag. Sen kanske det blir nåt extra äpple eller nån dl mjölk å antalet potatisar är ju inte specat så nån exakt vetenskap är det inte tal om. Men in det stora hela så…

Det gäller att ha koll på tidenKollar jag i Matdagboken så ser jag att jag har ätit följande tider:

 • 08:00 Väckarklockan ringde
 • 08:35 ½ äpple
 • 09:30 Frukost
 • 12:25 Mellis 1 äpple
 • 13:45 Lunch
 • 16:00 1 Latte
 • 16:45 Mellis före träning
 • 19:40 Mellis efter träning
 • 20:25 Middag
 • 23:25 Sova

Bilder och info om vad jag åt hittar ni i Matdagboken. Ser ni, inte mer än 3 timmar mellan någon stans. Dessutom drack jag drygt 2 liter vatten under dagen och bara 2 koppar kaffe.

Planering

Det kräver ordentlig planering och att jag verkligen tänker till och släpar med mig frukt att ha som mellis, vart jag än går, men det är inte omöjligt, helt klart. Fast det blir ett himla fokus på mat konstant, vilket jag inte gillar, å andra sidan kanske är det just det som behövs.

Vägning

Vägningen idag gick jättebra! Härligt, äntligen ett fint minus! Det känns verkligen super. Nu hoppas jag bara att trenden ger sig och att jag inte får ett fint plus till nästa vecka. Det är banne mig dax att kroppen börjar släppa ifrån sig tycker jag.

Vad gäller utmaningen så leder Kompis fortfarande men jag är åtminstone med i leken igen.

LillFisen

Jag var nere en sväng med LillFisen till läkaren idag. Hon har klåda i huvudet och det är INTE löss. Jag har kammat och kammat men hittar inte en endaste liten lus. Så här har hon haft det i typ 3 veckor nu och det har spritt sig lite ner i nacken och ut på ena axeln.

Vi trodde ett tag att det var mjäll/mjällexem/uttorkad hårbotten och har tvättat med specialschampo och smort hårbotten men det tycks inte göra någon skillnad. Läkaren trodde att det kunde vara allergi men vi har inte bytt varken tvättmedel, eller tvålar den senaste tiden, i så fall är det nån ny allergi mot nåt vi haft länge redan.

Allergi?

Däremot tycker jag att det har blivit snäppet värre de senaste dagarna sedan hon sov hos en kompis som har hund men att man får en allergisk reaktion bara i hårbotten? Det klassiska är ju att ögonen rinner, nysningar och kanske astmatiska problem. Jag vet inte…

Vi fick Tavegyl för 14 dagar och så ska hon kallas till pricktest. Allergier kan ju dessvärre vara enormt svåra att hitta ibland så jag hoppas det här löser sig. Stackars LillFisen är alldeles röd och skrapad av att hon kliar hela nätterna igenom. Jag har inte en aning om allergier är nåt som finns i hennes släkt heller, fast numer verkar de flesta dras med en allergi eller två.

LillFisen fick i alla fall sminkförbud och förbud mot att gosa med alla pälsdjur och dessutom köpte jag en oparfymerad mild tvål till henne. Nu hoppas jag vi får ordning på det här.

BodyPumpTräning

Ikväll är det som vanligt TisdagsPump med bästa Inka. Förutom igår då kroppen kändes helt slut och hur tung som helst så har det känts så bra på Bp-passen den senaste tiden att jag funderar på att lägga på lite vikter. Jag plockade av förut för jag hade problem med ländryggen och ville få in tekniken bättre och nu börjar det kännas som att jag kanske kan lägga på lite sakta.
Vi får väl se hur jag gör ikväll.

 • http://www.partypinglan.se Tess

  Tack vännen för att du tror på mig.
  Klart det funkar :) Jag har ju blivit garanterad det från PT Malin *hahaha*

  Vi ses ikväll :)

 • Inga

  va roligt för dig och ett jättegrattis till ditt fina minus!!! Du verkar inspirerad och väl förberedd inför din ”nya” livstil med skalman klocka och siffrorna 1700 – jag tror på detta och jag tror på DIG!!!