There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Första kvartalet och hellweek nästa vecka

- januari 5, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Om jag nu ska fylla dagarna med roligheter och verkligen se till att göra 2013 till mitt år, ja då får jag se till att det blir så. Vad vill...

Om jag nu ska fylla dagarna med roligheter och verkligen se till att göra 2013 till mitt år, ja då får jag se till att det blir så.

Vad vill jag göra? Vad vill jag ha gjort? Hur når jag dit?

Vi börjar med Januari och stoppar in en Cinderella-kryssning med superroligt sällskap i slutet av månaden. Det tillsammans med utmaningar i form av förändrad kost och att komma igång med träningen igen, gör att januari känns rätt välfylld av positiv energi! Dessutom ska jag äntligen komma vidare med funderingarna kring en eventuell omoperation och telefonmöte med min kirurg är bokat till den 30/1.

Februari är en riktig sunkmånad. Brukar vara skräpväder och alldeles för mörkt fortfarande. Dessutom känns årets kortaste månad ändå på tok för lång där man harvar kvar i träsket och efterdyningarna av ett kanske lite väl generöst jul- och nyårsfirande. Så jag livar upp februari med att planera in stor fest med alla mina vänner, och jag hoppas verkligen att folk vill, kan, och tar sig tiden att komma. Det blir en 20-årsfest och det blir den första ordentliga festen jag har haft hemma på bra länge.

Sista veckan i februari är dessutom Sportlov och det betyder en helt ledig vecka för mig! Yes!

Så kommer vi till Mars och den är om möjligt ännu värre än februari men tack och lov så vänder det i april. Mars brukar vara kall, rå och mörk, men man vet ju aldrig, vi kanske får sol hela mars. I vilket fall så är det inte helt bestämt än men det kan vara så att det blir en resa till Polen i början av mars. Resan går i så fall till Warszawa och målet är Sabatons konsert där den 2/3. Jag hoppas att det blir av!

I slutet av mars, närmare bestämt vecka 12 har Judge Dredd (PT:n från hell ni vet) sagt att det är dax att ta nya foton. Före dess blir det inget mer fotande och mätning och vägning var också helt uteslutet. Fast jag har fått dispens för vägning vid läkarbesök. Jag tror inte läkarna blir så glada på mig annars.

Vecka 12 har jag varit igång med kost och träning i 10 veckor och det ska bli intressant att se hur det har gått, hur det känns och om jag hållit mig till planen. Genomförande och speciellt avslut är verkligen mina svaga sidor!!!

Jag har finfina planer på att börja simma igen och även på att promenera mer så vi får väl se hur det går. Promenerandet dock kanske jag får byta ut mot jogg, för jag brukar få jättebproblem med benhinnorna när jag går mycket men hade inga problem alls när jag försökte lära mig jogga.

Vecka 12 blir i alla fall en avstämmning och sammanfattning av hur det har gått under årets första 10 veckor och det kan ju bli en jäkligt trevlig historia om jag håller fast vid mina planer.

Efter mars kommer April och i min värld är det då ljuset brukar återvända och man kan börja hoppas på en fin vår. Jag har inte planerat så mycket för april än, men det kommer. Det känns skönt att vara på väg, även om det mest är planering och funderingar än så länge. Det är i alla fall en början.

Första stegen är liksom tagna, med beslut om kost, träning och roligheter. Ni får peppa mig massor så jag håller mig till planen nu bara. Speciellt första, (men också andra och kanske tredje) veckan som verkligen kommer bli HELLWEEK!