There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Fortfarande inget svar från Fitnessfighten

- november 11, 2011 - by , in Fitnessfighten, Gott och Blandat, with no comments -

Vid det här laget kan man väl ganska säkert anta att Fitnessfighten inte vill/vågar svara på mitt brev. Varför kan jag givetvis bara gissa mig till så jag gissar att...

Vid det här laget kan man väl ganska säkert anta att Fitnessfighten inte vill/vågar svara på mitt brev.

Varför kan jag givetvis bara gissa mig till så jag gissar att de är:

1. Osäkra på hur man ska bemöta kritik.
2. Inte vana vid att hantera missnöjda kunder.
3. Korkade nog att då inte göra nåt alls utan bara lämna det som om inget hänt.

Som företagare borde man aldrig dissa sina kunder. På det sättet får man inte återkommande kunder och dessutom sprids missnöjet från person till person på samma sätt som det gör om man är nöjd.

Jag vet att 4 personer deltagit i FF bara på grund av mig.
4 personer som knappast lär göra det igen, vilket jag säkerligen inte heller lär göra.

Det är inget fel på deras produkt, det är inte det jag säger. Fitnessfighten har en fantastisk produkt men för min del spelar det ingen roll hur bra nåt är, får jag dålig service och blir taskigt bemött, handlar jag inte där igen.
Jag hade planerat att joina dem på 6- eller 12-månadersprogrammet, men med tanke på att jag inte får någon som helst respons så vill jag inte.

Vad är det då som jag är så missnöjd med?

Till att börja med så har jag mailat dem vid två tillfällen med samma fråga angående min sida på FF´s webbplats. Jag behövde hjälp och fick varken det eller något svar.
Rätt uselt.
Och förvånande, för tidigare när jag behövt hjälp så har jag fått det med en gång.
Så jag avfärdade det till deras förmån och tänkte att det löser sig väl ändå.

Sen var det det här med hur man vinner Fitnessfighten.

Det är en tävling med fina priser. Det är ingen som hymlar om det. Inte heller Septembervinnaren Carro som var jätteglad och skulle iväg på träningsresa och dessutom få utbilda sig till PT.
Det var mycket på grund av priserna som jag ställde upp.

Jag har förstått att många skiter i tävlingen och i priserna, och det tycker jag givetvis inget om. Det är upp till var och en att deltaga på sina egna villkor. Vill man inte tävla så slipper man, det tycker jag är jättefint.
Däremot tycker jag att det är fruktansvärt att det inte skrivs tydligare i tävlingsreglerna att det inte handlar om att du ska göra bäst resultat, det handlar om att ”juryn” ska välja ut dig.

Så här står det:

Hur vinnar man tävlingen?
FITNESSFIGHTEN väljer ut de tio deltagare som har uppnått de bästa resultaten efter. FITNESSFIGHTEN tar hänsyn till före- och efterbilderna, kroppsskillnaden procentuellt mätt i kilo, kroppsskillnaden procentuellt mätt (över naveln) i centimeter och pulsskillnaden procentuellt mätt (på morgonen) i antal slag.

Tja, som ni ser är inte stavningen och meningsuppbyggnaden korrekt, det är inte mitt fel.
Jag har bara kopierat texten som den står på sidan där man kan rösta på deltagarna från Oktober.

Ser ni någonstans att det står att Fitnessfighten väljer även ut deltagare med resultat som är långt från de bästa bara för att Fitnessfighten vill?
Det handlar inte alls om att du ska prestera bäst, det handlar om att Fitnessfighten ska välja ut dig.
Men det står inte.
Och det tycker jag är vansinnigt dåligt och FULT mot dem som varit med och gjort grymma resultat men som av någon konstig orsak ändå inte får komma till final.
Tänk dig själv hur det skulle kännas om du var bäst och inte ens fick vara med bland finalisterna.

Jag har räknat procentsatser på alla deltagare i finalen nu. Kommer snart i ett blogginlägg så kan du som var med i Oktober själv jämföra hur dina resultat ser ut jämfört med deras.

Jag vet att det finns många besvikna deltagare som av olika orsaker inte säger nåt om det. Man vill inte ses som en dålig förlorare och man vill kanske inte ta skit från andra och från Fitnessfighten som bara viftar bort hela problemet med att det är hälsan som är viktigast, inte priserna.

Som jag skrev förut, lotta ut skiten i så fall.
Bland alla deltagare i en omgång, först då blir det verkligen rättvist.

Ingenstans står det heller att vinnaren ska betala vinstskatt. För så är det.
Vinnaren ska betala vinstskatt på hela vinsten.

Just det här med att man gör det för att må bra, inte för att vinna. Det är så fult och underbältet att kasta i ansiktet på någon som verkligen är ledsen och besviken för att reglerna är uselt skrivna.

Jag fick inget svar på mitt brev och ni kanske tror att det är för att jag var otrevlig eller aggressiv eller nåt, men det var jag inte.
Verkligen inte, och ni ska få se själv. Brevet kommer i ett blogginlägg.
Jag tycker det är tragiskt att de inte ens ta sig tid att försöka svara. Ännu värre är det att saker jag påpekat förtydligats på Facebook, efter mitt brev, som nåt slags svar till alla andra men uppenbart inte till mig.
De tog sig inte ens tid att skicka samma svar till mig.
Jag påpekade också att det saknades slutdatum för omröstningen, nåt de ändrat nu, men fick jag ens ett tack för att jag visat att de missat det?
NOPE, givetvis inte.

Sammanfattningsvis så rekommenderar jag er INTE att prova på FF.
Av samma orsak som ni inte ska gå tillbaka och handla i en butik med usel service. Blir det nåt fel så får ni ingen som helst hjälp och är ni inte nöjda så ignoreras ni helt.

Riktigt, riktigt dåligt!