There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Fortsättningen på elaka mamman och skolan

- maj 10, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 4 comments -

Efter ett par mail fram och tillbaka mellan mig och läraren i fråga och ett blogginlägg så hittade jag två mail i inkorgen i morse. I det första brevet skriver...

Efter ett par mail fram och tillbaka mellan mig och läraren i fråga och ett blogginlägg så hittade jag två mail i inkorgen i morse.

I det första brevet skriver fröken ”Du får gärna hälsa Fisen att jag inte tycker att hon skall känna att vår mailkontakt är pinsam. Säg till henne att jag tycker den är lärorik och intressant och att även jag (en gammal lärare) får nya funderingar och vinklar på formuleringar. Tack än en gång för dina tankar och åsikter.”

Ja hon skriver lite annat också men jag klipper ut en del för att visa på en lärare som på ett snyggt sätt hanterar en ifrågasättande förälder.

Sen hittar jag ett mail till och jag ska vara helt ärlig, det gav mig lite hicka. Så här skrev fröken

”Hej igen Tess! Av rent intresse så gick jag in och läste din blogg, och blev intresserad av ditt tänk kring mat och hälsa. Nu undrar jag om du möjligen vore intresserad av att någon dag, då du har lite tid, kan komma till mig på skolan och vi kan prata om kost och hälsa. Kanske vi tillsammans kan göra något för att våra informationsbrev angående matsäck blir bättre. Jag är själv intresserad av kost och hälsa och vill gärna få nya tankar kring det.”

Hickan kom sig av att jag var väl medveten om min sarkastiska ton i bloggen och jag hoppades att hon inte tagit illa upp. När jag läst hela brevet blev jag glatt överraskad. Av erfarenhet kan jag säga att det verkligen inte är alla lärare som är så här mottagliga för åsikter från föräldrarna. Och självklart ska jag tacka ja. Det är grymt ju, att få chansen att påverka och förändra.

Fortsättning följer.

(Jag hoppas verkligen inte hon har nåt emot att jag faktiskt klistrade in hennes brev här. Jag tyckte bara det var så storsint och fint skrivet av henne.)

 

 • http://enmatmissbrukareskamp.blogg.se/ Joline

  Spännande att hon visar ett sådant intresse! Det ska bli intressant och se hur vad det blir för resultat!

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Ja, det ska bli ett intressant möte, som jag ser fram emot :)

 • http://dietandthecity.wordpress.com/ Alexandra

  Men vilken bra lärare!!! Klart du skall dit! Hon öppnar upp och barnen behöver lära sig mer om kost, tro mig!
  Kul!!!
  Vilka framsteg du har gjort, ser dina profilbilder till höger men kan inte hitta din viktresa någonstans, det hade varit superkul att läsa om den.

  Hälsningar,
  Alex

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Välkommen till min blogg:)
   Självklart borde det vara lättare att hitta min viktresa och den finns här, bland så mycket annat.
   Här kan du läsa hur det hela började och jag är rätt säker på att du kan hitta länkarna till del två och tre i första inlägget.
   Happy reading :)

   http://www.partypinglan.se/mental-viktminskning-del-1-bakgrund/