There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Från och med nu ska jag försöka hålla mig utanför

- mars 25, 2013 - by , in Gott och Blandat, with 3 comments -

Efter alla dessa år, som jag känt mig deprimerad från och till, så har jag för första gången sökt hjälp hos en läkare. Å andra sidan tog det mig 15...

Efter alla dessa år, som jag känt mig deprimerad från och till, så har jag för första gången sökt hjälp hos en läkare. Å andra sidan tog det mig 15 år att söka hjälp för min migrän eftersom jag aldrig kunde ta mig till doktorn när jag var sjuk och när jag var frisk, ja då var jag ju frisk.

Lite samma här, typ. Och så den här ångesten för att jag kanske inte alls är i behov av medicinsk behandling utan att jag bara inbillar mig allt och tycker synd om mig själv. Det finns ju så många andra som har det bra mycket värre.

Men jag gick för att jag innerst inne vet att jag behöver hjälp och för att Maken pushade mig. Det är tur att jag har honom, vad skulle jag vara annars? Inget alls.

Så jag kom in där på rummet. Satte mig ner och log som vanligt mot läkaren. Hur tusan ska jag få henne att förstå, tänkte jag? Så sa hon, hur mår du egentligen? Och jag insåg att jag kämpade mot tårarna. Med gråten i halsen försökte jag förklara hur jag egentligen mår och jag tänkte, är det verkligen så här? Är det mig jag pratar om? Mår jag faktiskt så här dåligt? Det kändes skumt, som om det var jag men ändå någon annan jag pratade om.

Och kanske är det så jag har hållit ihop i alla år, genom att separera mig från allt som gör ont och är jobbigt. Det är jag men ändå inte. Jag är ju alltid glad och kan skämta om att jag är felskruvad och trasig, men alla fattar ju att det är på skoj. Eller?

Nu ska jag i alla fall lämna prover lagom för att fylla en A4. Först ska alla hormonella och medicinska orsaker uteslutas. Sen ska jag tillbaka. Om inte provsvaren visar nåt alldeles exceptionellt ska jag påbörja medicinering och det ska följas av samtalsterapi. Jag är villig att prova allt. Vad som helst måste vara bättre än att må så här.

Sen åkte jag till jobbet och blev tvungen att berätta att jag ska vara borta ännu en morgon. Det är ju svårt att få till läkarbesök när jag börjar jobba 06:30 och läkaren öppnar först kl.08. Hur jag än gör så förlorar jag arbetstid och alla andra får slita extra mycket på grund av mig. Och det ger mig också ångest. Det är aldrig roligt att vara orsaken till att andra får jobba mer.

Men det är skönt att jag faktiskt tagit tag i det. Det betyder att det faktiskt kanske kan bli bättre om ett tag. Det ger mig hopp i alla fall.

För övrigt var dagen ungefär som vanligt. Jag jobbade och log åt hela världen. Vi fick in en ny tjej som jag gillar och faktiskt tror på men ungefär där tog det roliga slut. Jag och chefen är som vanligt inte alls överens men jag orkar inte tjafsa mer. Från och med nu ska jag försöka hålla mig utanför allt och låta chefen vara chef. Sen om det skiter sig så är det inte mitt problem.

Jag har ändå nog med problem.

Gonatt!

Just det, Maja, Jens och Taija <3<3<3

 

 • http://www.annaröd.se/ Anna Röd

  Hej Partypinglan! Såhär 2 år senare så skriver jag, verkligen EXAKT 2 år efter dig så tog jag mig i kragen och gick till läkaren efter att ha mått riktigt pyton i vad som känns som flera år. Min historia är alltså väldigt lik din, tog blodprover som jag fick vänta länge på men som visade sig vara fin-fina (till och med järnet trots att jag är slarvig vegetarian). Men vid första mötet så sa iaf doktorn att vi skulle börja med citalopram (han sa att han tekniskt sätt kunde skriva ut det direkt, men vi kom överens om att vänta på blodproven). Nu kanske det står lite mer i din blogg, ska läsa nu men hur gick det för dig? Ser att någon månad senare blev det sktibra iaf! Höll det i sig?
  Kram!

 • Martina

  Hej vännen!!

  Måste säga att du är grym! Du kämpar på som ingen annan och själv tycker jag det är starkt av dig att söka den här hjälpen.! Själv har jag alltid bokat av i sista sekunden.
  Finns här och hoppas vi kan ses snart.

  Massa styrkekramar från mig!!

  • http://www.facebook.com/Supertess Tess PartyPinglan Handley

   Taaaaaaaack <3