There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Frukostfunderingar

- juni 22, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag vill att det ska funka den här gången (viktminskningen/operationen) Jag vill väga mindre Jag vill orka mer Jag vill hitta både träningsglädje och träning som funkar för mig Jag...

  • Jag vill att det ska funka den här gången (viktminskningen/operationen)
  • Jag vill väga mindre
  • Jag vill orka mer
  • Jag vill hitta både träningsglädje och träning som funkar för mig
  • Jag vill tycka om mig själv mer, känna mig stoltare och skämmas mindre
  • Jag vill nå en målvikt (som jag inte bestämt än), där jag kan känna mig nöjd

Det här är vad jag drömmer om. Min kondition just nu är helt obefintlig. Jag orkar inget, allt är jobbigt och jag flåsar och svettas, men nånstans ska man börja och var annars än precis här och nu. Till hösten vet jag ändå inte hur mycket jag kommer orka och hinna med när det kommer till träning, men här och nu har jag inga ursäkter.

Från måndag ska jag börja äta utan konstigheter. Så som jag ska äta jämt framöver. Jag har plockat bort agrafferna, såren har läkt bra, blåmärkena är på väg bort och magen känns nästan som vanligt. Lite öm, men inte mycket.

Så nu är det dax, att börja röra på mig lite mer. Eftersom jag har Ninjan och han älskar att få komma ut, tänkte jag att det är ju det enklaste och roligaste sättet att börja på. Typ en promenad om dagen som är lite längre och i dubbelt tempo.

Sen har jag en kettlebell och Judge Dredd som kan få köra lite intensiv kettlebellträning här hemma med mig om några veckor.

Förutom träning har jag funderat mycket på det här med maten. Tillsammans med Maken har vi beslutat att börja dra ner på köttkonsumtionen lite och lägga in mer grönsaker. Till hösten ska jag peta ihop ett matschema där min förhoppning är att det ska bli en dag fisk, en dag kyckling, en dag kött, en soppadag, en vegetarisk dag, en dag med halvfabrikat (korvar, blodpudding, fiskpinnar typ) och en helt fri dag.

Den fria dagen är den enda dagen i veckan där allt är tillåtet från stora biffar och bea till godis och snacks eller desserter.

För att jag ska hinna så kommer det krävas massor av planering och strikt veckohandling, men med bra underlag, recept och planering, så ska jag nog kunna få ihop det. Jag har i alla fall sommaren på mig för att göra matschema till i höst.

Det här med maten är dock långt från enkelt. Maken som tränar hårt behöver massor med protein, rejäla portioner och definitivt inga lättprodukter (han behöver verkligen inte gå ner i vikt), precis som Lilla T som växer och är tunn som en pinne. Jag däremot ska undvika fett och kolhydrater så för mig är kosten nästan den motsatta.

Kylen blir en jäkla blandning av fullfeta mejeriprodukter och alla lättvarianter och då gäller det att alla plockar rätt produkter. Jag får inte falla för frestelsen att välja vispgrädden istället för Milda mat extra som är 4%. Exakt hur jag ska lösa det här vet jag inte men det lär väl ge sig.

Nu har vi i alla fall en plan och ett gemensamt mål att jobba mot.

Igår tog jag min sista spruta, yes!

Nu har jag bara en näve piller att ta varje morgon, men det är lite enklare.