There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Frustrerad 2

- januari 26, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Kom tillbaka Cecile!!! Inget är som det ska. Nu pratar vi träning igen… Cecile som bland annat har Afrodans, CorePuls och SatsDance på Sats Haninge har skadat sig. Cecile är...

Kom tillbaka Cecile!!! Inget är som det ska. Nu pratar vi träning igen…
Cecile som bland annat har Afrodans, CorePuls och SatsDance på Sats Haninge har skadat sig.

Cecile är ännu en av de tränare som verkligen gör mig glad. Hennes energi verkar aldrig ta slut, som en duracellkanin x10. Alltid glad och oerhört välkomnande. Nu när hon är skadad så har andra fått hoppa in och ta hennes pass.

Maria

JobbigtDet började förra tisdagen då Maria hoppade in och tog Afroklassen. Efter vad hon sa själv hade hon tränat in koreografin på 2 timmar och passet kan väl tyckas helt ok med tanke på hur lite hon tränat. Idag hade hon tisdagspasset igen och nu borde det väl funka bättre? Nope.

För första gången någonsin har jag lämnat ett pass mitt i passet. Jag stod helt enkelt inte ut. Det är inte omöjligt att Maria hittar hit så jag passar på att med en gång säga att hon är en duktig tränare och jag gillar hennes ofta något snurriga pumppass på torsdagarna men Afro är kanske inte hennes grej.

Samma lika?

Jag vet inte hur det är med koreografier men jag inbillar mig att de ska vara samma så att det inte skiljer nämnvärt om man väljer att träna på flera olika Sats. I det här fallet så slaktade hon den här koreografin helt, i jämförelse med det Cecile lärt ut.

Det saknas steg, det saknas hopp, det saknas armrörelser och hon hittar på eget lite här och där. Skitirriterande för mig som kan koreografin. Det blir visserligen jobbigare men inte på ett bra sätt, utan störande dåligt. Droppen var när vi en halvtimme in i passet skulle delas upp i två grupper och dansa mot varandra. Då satte hon igång uppvärmingslåten som har en helt annan takt än själva koreografin.

Det stämde inte och många såg lite förvirrade ut. Så sa jag till att det kanske inte stämde för att det är fel låt och till svar fick jag att det stämmer visst det är bara fel takt….Och?!
Så hon sa ”-Jaha vill ni att det ska gå fortare?” och ökade takten i låten så att det lät som nåt av Smurfarna. Då gav jag upp och gick.

Solveig

I torsdags hölls passet av Solveig som är en jätteduktig tränare men jag har svårt för hennes afropass med. Inte så att hon inte kan koreografin men hon är ganska tystlåten och man måste verkligen se henne för att hänga med. Ofta lägger hon till steg utan att säga nåt och hon förklarar stegen och visar dem sämre än Cecile.

Till skillnad från Cecile som leder/pratar en genom hela rutinen hela tiden. Dessutom hoppar Solveig gärna ner från scenen och dansar mitt bland oss vilket ju är roligt och får en att tänka på alla dansscener ur Fame.
MEN…..som Tony Irving säger.
Problemet är, att när 38 av 40 inte vet vilken for de ska stå på, inte har koll på stegen och i vilken ordning de kommer så stannar alla upp som inte ser henne vilket ju bara de gör som råkar stå precis bredvid henne.
Nån cool Fame scen med ett unisont dansande folkhav blir det inte.

Pump ikväll

Frustrerad är jag som inte fick nån bra träning, tack och lov är det pump ikväll och Inkas pass är tuffa. Jag är inte helt överens med hennes lite militäriska ledarstil men det är ok och jag vet att passet är som det ska, med rätt rörelser i rätt ordning till rätt musik. Och jag vet att det blir ett tufft pass.

Tisdagsmötet

Vikten tänker ni nu, jag har ju varit på Tisdagsmötet och det gick…ok.
-0.1 kg

Snart åker den ut

Nu har jag fått rådet av så många att sluta hoppa på vågen hemma jämt och ständigt så det kanske är dax att ta tag i den biten med.
Jag vet ju att det definitivt inte hjälper mig, men jag är skraj. Rädd för att inte kunna kolla innan vart det bär och så ska jag stå där på Tisdagsmötet och bli besviken för att jag tror att det gått bra när det gått uselt…
Jaja, jag hör det själv, varför skulle det just vara åt det hållet, det kan ju lika gärna vara åt andra hållet.

Så, nu har jag tagit ett beslut. Efter nästa Tisdagsmöte åker den ut, vågen. Den får flytta till stora förrådet som ligger en mil härifrån så är det nog inte fullt så lockande att väga sig varenda dag. Jag väntar till nästa vecka för jag kommer få sån himla ångest i helgen annars om jag inte kan hålla koll efter att jag har festat fram och tillbaka till Åbo.

Party on!

För fest blir det, med spriten knusslas det inte. Jag kanske ska ta det en gnutta lugnare än förra gången men för övrigt så är den enda orsaken man åker på kryssning till Åbo att få festa dygnet runt på en båt där man inte kan göra mycket annat än just festa.

Och skämma ut sig i karaoken, det brukar jag hinna med. Och skicka fylle sms eller uppdatera på FB med statusar jag kanske inte skulle valt annars. Men det är ju det som är så roligt, att bara få släppa loss ibland, med vänner och annat löst folk.