Fuck you right back!
- maj 12, 2009 - by Tess, in Gott och Blandat, Vikt-igt, with 2 comments -
Jag borde väl leva som jag lär? Ta vara på varenda sekund och göra något bra med den tiden jag har till mitt förfogande. Ja men då så! Istället för...
Jag borde väl leva som jag lär? Ta vara på varenda sekund och göra något bra med den tiden jag har till mitt förfogande. Ja men då så!
Istället för att falla tillbaka i gamla vanor, tröstäta eller sörja med hjälp av mat och godis så gör jag nu helt om.
Jag skulle ödmjukast vilja be om att få returnera följande stunder då jag just nu definitivt inte uppskattar dem och istället be om att få något annat som är lättare att ta till sig.
Vänligen ta tillbaka:
Vädret – Det är kallt, mulet och regntungt. Vart tusan tog solen vägen?
Blåsten – Jag hade motvind mer eller mindre åt båda hållen när jag cyklade. Någon måtta får det vara!
Viktökningen – Den hade jag verkligen inte gjort mig förtjänad av den här veckan. Kan jag åtminstone få en förklaring, snälla, för jag fattar ingenting.
Mitt humör – Jag är lite deppig. Det har varit tungt att ta sig förbi mammas födelsedag och sen ett plus på vågen idag och jag känner mig som om jag passerat genom en mangel.
Kan jag inte istället få något litet som gör mig glad, det är allt.
Tisdagsmötet
…var för övrigt trevligt som vanligt. Hittar ni hit någon av er som går i ”min” grupp så ska ni veta att jag uppskattar att gå i samma grupp som er. Ni är så duktiga allihopa!
Gruppledaren C är en härlig kvinna som alltid lockar till skratt. Tyvärr känner jag mig ändå mest ledsen och oförmögen att ta tag i saker idag. Jag vill så mycket men orken och lusten finns inte. Jag är lika grå inombords som vädret är utanför fönstret.
Gröna faran tog mig snabbt till Tisdagsmötet, fast det kändes som om jag hade bly i benen. Motvind hela vägen och ett flås som om jag cyklat flera mil, men jag kom fram. Nu känns mitt mål till den 26/5 om möjligt ännu mer ouppnåeligt men jag fortsätter i samma takt och tänker inte ändra målet förrän jag står där den dagen och ser hur långt jag nått.
Tisdagsmötets nästintill enda kille A, gav mig en idé om något riktigt annorlunda att testa. Riktigt vad vill jag inte avslöja än men det kommer nog visa sig framöver. A, om du hittar hit så tar jag gärna emot fler idéer av samma slag.
Receptdax!
Själv kan jag kontra med Limonchello och Fruktbiscotti som är dundergott och väldigt trevligt att bjuda på.
Jag har räknat ut points på receptet men festar man till lite ibland, som med Limonchello och Biscotti kanske man hoppar över att räkna points.
Limonchello och Biscotti (för 6-8 personer)
Ingredienser:
LIMONCHELLO 13 shots
1 flaska vodka (700 ml) – 26 p
200 g ekologiskt strösocker – 13,5 p
8 ekologiska citroner, skal och saft – 0 p
TOTALT POINTS 39,5
1 shot 5,5 cl = 3 p
FRUKTBISCOTTI
250 g ekologiskt vetemjöl – 14,5 p
250 g ekologiskt strösocker – 17 p
1½ tsk bakpulver – 0 p
3 medelstora ekologiska ägg, lättvispade – 6 p
50 g torkade jordgubbar, hackade – 2,5 p
100 g torkade aprikoser, hackade – 4 p
50 g dadlar, hackade – 2,5 p
75 g pistagenötter (givetvis utan skal) – 12 p
50 g mandlar, skållade hela – 8 p
50 g hasselnötskärnor – 7,5 p
1 ekologisk citron, bara skalet – 0 p
TOTALT POINTS 74 p
Kommer inte ihåg hur många det blir men får man ut 20 st blir det 3,5 p /per st
Gör så här:
LIMONCHELLO
1. Häll lite av vodkan i en kastrull med sockret och värm försiktigt medan du rör ut sockret. Koka inte, då kokar du bort alkoholen.
2. Ta bort kastrullen från värmen när sockret är helt upplöst och tillsätt saften och skalet från alla 8 citronerna. Se till att de är ordentligt tvättade innan du använder dem.
3. Rör i resten av vodkan och ställ att svalna. När det har svalnat tillräckligt häller du över allt i en ren flaska och förvara i frysen. Tänk på att flaskan du hade vodkan i inte kommer att räcka till eftersom du tillsatt både socker och citron.
BISCOTTI
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Täck en bakplåt med bakplåtspapper
3. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål.
4. Tillsätt ungefär hälften av äggen och blanda ordentligt. Tillsätt sedan andra hälften av det som är kvar och blanda ordentligt igen. Tillsätt den sista fjärdedelen av äggen lite i taget tills degen tar form men se upp så att den inte blir för lös. Det kan hända att du inte behöver använda alla äggen.
5. Tillsätt den hackade frukten, nötterna och citronskalet och blanda ihop ordentligt.
6. Dela degen i 6 delar. Rulla varje bit till en korv ca 5 cm tjock, med blöta händer, och placera dem med ordentligt mellanrum på plåten.
7. Platta till alla ”korvarna” försiktigt och baka ca 20 minuter, tills de är guldbruna.
8. Ta ut dem från ugnen och låt svalna och hårdna ca 10 minuter.
9. Skär ”korvarna” på snedden med en tandad kniv till ca 1.5 cm breda skivor.
10. Placera dessa på bakplåtspappret och skicka in dem i ugnen igen ca 10-15 minuter tills de är guldbruna.
11. Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna på ett ugnsgaller.
Biscottin kan förvaras i lufttäta burkar minst en vecka men det är viktigt att de har svalnat helt innan de läggs i burkar.
Servera Limonchellon i snygga shotsglas med en Biscotti till.
Ät genom att doppa Biscottin i Limonchellon. Njut!
Nästa gång jag gör dessa ska jag fota och lägga upp en bild. För just nu får ni hålla tillgodo med bara receptet.
Bilden på framsidan av: laffy4k