There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Full fart trots allt

- oktober 7, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Jag hade krampen från HELL i natt. Vaknade av kramp i insida lårmuskel och det gjorde satans ont. Jag skojar inte, jag flög upp ur sängen på två röda och...

Jag hade krampen från HELL i natt. Vaknade av kramp i insida lårmuskel och det gjorde satans ont. Jag skojar inte, jag flög upp ur sängen på två röda och kunde knappt andas. Typ 3 sekunder senare rann tårarna och jag pep nåt om att Darling skulle hjälpa mig.

Hur jag hade tänkt att han skulle lösa problemet åt mig vet jag inte men han fick mig att lugna ner mig och andas mig igenom det tills det till slut släppte. Resten av natten låg jag helt stilla i sängen. Vågade inte röra mig, av rädsla för att det skulle börja krampa igen.

Bra start

När jag vaknade 06.20 hade jag ont i huvudet, så pass ont att jag mådde riktigt illa. Jag hade mensvärk och lårmuskeln kändes fortfarande en decimeter för kort och hela låret var ömt. Men det var bara att bita ihop och kliva upp. Slänga i sig en näve piller mot värk av alla de slag (eller ja, 1 migräntablett, en Ipren och 5 magnesiumtabletter) och starta morgonen.
Rättelse 101008. Jag skrev kalciumtabletter först, det var fel. Det var givetvis magnesiumtabletter. Kalcium har inte nån direkt effekt mot kramp men magnesium däremot fungerar.

Mot ortopeden

Sakta blev det bättre, huvudet och magen och illamåendet släppte. Jag fick i mig frukost och stretchade lårmuskeln så gott jag kunde. Stretch insida lårLite orolig för att det skulle börja krampa igen mitt i rusningstrafiken men det klarade sig. Det tog mig och killarna som skulle på läkarbesök, en och en halv timme genom stan till KS.

Läkarbesöket tog 30 minuter. Vi belönade oss med fika efteråt. Hem på ca 40 minuter och slänga av killarna i skolan, till Haninge C för lite ärenden och sen hem igen för lunch. Har försökt dricka mycket vatten för att minimera riskerna för mer kramp och ätit mat med kalium och kalcium.

Ikväll

Fortfarande är muskeln inte bra. Den är öm, vilket säkert är helt normalt efter krampen men jag har fortfarande lite krampkänningar vilket jag inte alls gillar, för jag ska träna ikväll. Om drygt 1.30 h är det SaCoPu i Farsta och jag är inte den som sjukskriver mig. Inte om jag inte är sjuk i alla fall.

Så nu sitter jag och trycker i mig mellis, ägg och macka. Middagen idag har jag redan lagat, potatis och broccilisoppa, vilket innehåller både kalcium och kalium.

Imorgon är det vilodag så ikväll kör jag hårt! Håll tummarna för att jag slipper mer kramp!