There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Fullt ös, inte riktigt medvetslös

- oktober 10, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Lite bloggvila på grund av tidsbrist har det varit, men nu e jag tillbaka, fast helgen är slut. Istället befinner jag mig i en måndag morgon, som just idag är...

Lite bloggvila på grund av tidsbrist har det varit, men nu e jag tillbaka, fast helgen är slut.
Istället befinner jag mig i en måndag morgon, som just idag är lugn och skön, men trött, efter en natt då jag sovit väldigt dåligt.
Man kan säga att det känns som om jag inte sovit alls.

Helgen som passerade fortare än vanligt ägnades åt att städa och förbereda 15-åringens fika som var igår.
I fredags när jag precis blivit klar med dagens träningspass och satt i omklädningsrummet och kollade mail, såg jag att jag fått meddelande från kusinen i Helsingfors som jag inte sett på 6 år. Då var det dessutom som hastigast på ett bröllop och dessförinnan var det kanske 10 år då vi inte setts.

Hur som helst, han var på väg med barnen till Stockholm och undrade om vi hade tid för honom på Söndagen.
Jag blev givetvis jätteglad och bestämde snabbt att jag skulle plocka upp honom och barnen vid terminalen kl 11.

Det gjorde att fikat som var planerat till kl.14 på söndagen först blev en lunch kl 12 och att lillebror, lillebrors söta sambo och deras 3 supergulliga ungar givetvis kom kl 12 redan för lunch.

Jag föreslog att vi skulle laga pastasallad och Maken kom på den strålande idén att göra en buffé och låta alla plocka ihop sin egen sallad.
Så vi var 5 vuxna och 9 barn som plockade åt oss ur skålarna med pasta, kalkon, skinka, kyckling, tärnad ost, oliver, majs, gurka, tomat, blandade bönor och haricots vertes med vitlök, rödlök och lite olivolja.
Till det serverade vi två hemgjorda dressingar, Rhode Island och Sweet chili och även bröd, smör och ost.

20111010-100812.jpg
Hela fina Familjen samlad, jag e bakom kameran :)
Från vänster högst upp i trappan Kusin Christians 8-åring, nedanför hans 11-åring. Längst ner i trappan min Robert (17-åringen).
Den lilla randiga i stolen min LillFis, 11-åriga Maria. Intill henne lillebrors blonda 6-åriga sötnöt. Sedan har vi Mirja (Lillebrors fina sambo) med deras minsting, lilla 1-åringen. Nästa randiga är Lillebror Jens och intill honom i soffan sitter kusin Christian och sedan min Rasmus, 15-åringen.
Längst fram har vi Lillebrors gulliga 12-åring, min långhåriga 13-åring (som blir 14 i december) och sist Maken<3. Man kan nästan skymta Ninja längst fram med. Kl.14 när vi var hyfsat klara kom övriga gäster och eftersom farmor tyvärr inte kunde komma var det bara Jesse och Tord. Mina fina vänner. Jesse som på lördagen sprang Tjurruset, vilket jag tycker är vansinnigt imponerande och inspirerande. Hon är verkligen beviset på att allt går bara man vill, känner ingen med sånt jävlaranamma som hon.


Kolla här för fler bilder från Tjurruset 2011

Vi fikade med äppelpaj, citron och marängpaj, och Limepaj som Maken bakat.

Kl.15 bröt jag upp, tog med mig Jesse och skjutsade Kusinen med barn tillbaka till båten. Jesse och jag hade planerat att träna efter fikat men vi avstod det och fikade lite till när vi kom hem istället.

När alla gästerna lämnat bygget blev jag tvungen att ta tag i dagens träning så jag beslöt mig för att ge mig ut och springa, bara för att se hur det kändes att springa ute. Sist klarade jag 2.30 minuter i taget men sedan dess har det minst sagt lossnat för mig på löpbandet, så jag ville känna om det var väldigt stor skillnad.

Klockan var närmare 18 och jag hade ingen lust att ge mig ut i skogen i mörkret så jag beslöt mig för att springa på gångvägen runt området, en sträcka jag mätt upp tidigare till 1.6 km. Första varvet sprang jag på 10 minuter, gick kanske 100 meter totalt.
Andra varvet sprang jag likadant, på samma tid.
Tredje varvet gick jag lite längre kanske 200 meter och tiden blev sämre men jag var väldigt nöjd trots allt med totalt 4.7 km på 34 minuter.
Det längsta jag har sprungit i ett streck.

När jag kom hem var jag helt slut, så någon styrka blev det inte. Istället var det hög tid för middag, efter det att jag duschat, och sen stannade jag i soffan resten av kvällen.
Det var fler än jag som var trötta.


Där var min lördag och söndag. De susade förbi i en hiskeligt fart, men de var verkligen trevliga.

Nu är det en ny vecka med massor med träning, massor med kvarg och lite annat.
Trevlig måndag alla.

– Postat genom BlogPress från min iPad

 • Jenny

  Tjena snygging!
  Wow vilken söndag. Min var ungefär lika busy i alla fall….
  Samling på Hanveden 08:00 piip för avfärd mot Tumbakicken med fotbollstjejerna. Första matchen spelades 10, den andra 11 och sedan en till kl 12. Efter det brända jag och älsklingen hem en snabbis & kastade i oss lite mat (tjejerna fick på plats) och sedan raskt tillbaka för nästa match 14:30 och sist 16:00 spelades sista matchen – trodde vi ja!
  Brudarna gick ju såklart vidare så den mathen skulle spelas 17:30 till alla föräldrars stora glädje (vi som hade sett fram emot att rulla hemåt, lagom frusna & trötta).
  Kom således inte hem förrän runt 19 och då var det mat och bara ”dö” i soffan….
  Så det jag skulle komma till var att tidningar & en kasse med kläder till Lill-Fisen kommer ikväll istället för igår :-)

  kraaaam