There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Gör om, gör rätt…

- oktober 27, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Igår tog jag beslutet att återaktivera min Fb grupp. Jag har slarvat den senaste tiden och varken skrivit matdagböcker eller använt mig av min grupp, har inte känt att jag...

Igår tog jag beslutet att återaktivera min Fb grupp. Jag har slarvat den senaste tiden och varken skrivit matdagböcker eller använt mig av min grupp, har inte känt att jag har behövt det. Däremot blir jag mer och mer frustrerad över att jag inte tycks komma vidare.

Frustration

Och frustration är inte bra. Den får mig att tänka att det inte spelar så stor roll vad jag gör, jag kommer ändå ingen vart. Och ni vet väl alla att tänker vi tillräckligt mycket på en enda sak så styr vi också vårt beteende att följa efter.
Går jag inte ner i vikt för att jag har börjat tro att jag inte kommer att gå ner i vikt?
Efter tillräckligt lång tid är det svårt att veta.

Utmaningen

Nu har det gått 16 veckor av min och Kompis 4 kg utmaning och fortfarande är vi inte i mål!
Så ser den krassa verkligheten ut och jag kan ursäkta mig bäst jag vill med att jag troligen bytt ut en del fett mot muskler men nu räcker det.
Den krassa verkligheten säger också att jag kan inte bygga hur mycket muskler som helst på 16 veckor, det är hög tid att vikten börjar röra sig neråt igen.

Backa bandet

Så jag backar tillbaka lite. Går tillbaka till mina matdagböcker, för att se själv hur jag äter och oj, vilken skillnad det var. Där stod jag och rotade i kylen i morse, och min första tanke var, vad ska jag äta nu när jag ska skriva upp vad jag äter? Hmmmm, vad säger det egentligen? Inte bra alls….

Min andra tanke var att jag ska nog fundera lite över hur mycket jag äter också, vill ju inte skriva en matdagbok som hade varit lagom för 2 personer. Och där någonstans insåg jag att jag kanske inte har så bra kontroll på läget som jag inbillar mig att jag har.

Lagom är svårt

Våg

Problemet är att jag ofta får höra att jag äter lite, lite för lite, och det tar jag med mig när jag är hungrig och äter kanske lite för mycket.
Som igår när jag åt middag och jag var rätt hungrig så jag lassade upp en hel tallrik med mat.
Halvvägs in tänkte jag att jag borde kanske ha tagit ännu mer för det var ju så gott och jag var så hungrig.
Jag hade ju dessutom tränat innan så jag behövde äta.

Det slutade med att jag åt upp all mat på tallriken, vilket jag inte skulle ha gjort. Jag var så sjukt mätt, hade ont i magen och mådde riktigt illa.
Hälften hade varit mer än nog. Det var precis då jag bestämde mig för att gå tillbaka till mina matdagböcker.
Om inte annat så för att det tar emot att skriva upp när jag äter massor så jag undviker att göra det.

Vad gäller maten för övrigt så äter jag en väldigt bra kost. Där känner jag inte att jag har nåt att skämmas över. Det är just oregelbundenheten i både när jag äter och hur mycket jag äter som jag verkligen skulle kunna jobba på.

Min Fb-grupp

Min Fb-grupp består av ett gäng vänner. Hon som drog mig till Sats från början och hon jag lärt känna över nätet som kämpar med vikten precis som jag. De som är mina äldsta och trognaste vänner och hon som fick mig att stå längst fram i salen. Givetvis är Hon som vet med och min Darling förstås.

En perfekt grupp, där jag kan gnälla och klaga bäst jag vill när det är segt och där jag hittar energi och lust att fortsätta trots allt.

Så med start idag är gruppen aktiverad igen. Vad det gör för skillnad på vågen återstår att se. På tal om vågen så ska jag hämta hem min våg på snabbvisit. Jag tänkte kolla läget och göra en ny bioimpedansmätning och hoppas att jag kan hitta några gamla värden uppskrivna på en lapp någonstans.

Självklart går det hela ut på att jag vill se en förbättring, för att få mig själv på lite bättre humör.

På listan idag

CorebrädaDagen för övrigt ska ägnas åt att leta snöbyxor åt Lilla M, lämna in Lilla T:s glasögon för reparation, hämta ut ett paket, åka till Biltema och shoppa åt Inka, passera Shurgard och hämta vågen, laga middag, skriva matdagbok (vilket är rätt jobbigt faktiskt) och avsluta kvällen med SaCoPu för Anna P *yeeeey*.

Jag har massor att göra, bäst jag sätter fart!