There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Gott nytt år på er!

- januari 2, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Oj oj oj, jag har firat in nyåret ordentligt! Givetvis tillsammans med en skara helt oemotståndliga vänner! Vi började snyggt här hemma med sällskap av Karin, Niklas och Eva. Karin...

Oj oj oj, jag har firat in nyåret ordentligt! Givetvis tillsammans med en skara helt oemotståndliga vänner!

Vi började snyggt här hemma med sällskap av Karin, Niklas och Eva. Karin och Niklas stod för förrätten, Toast Skagen, supermumsigt. 9 personer var vi med barnen och alla åt girigt. I samma snygga stil fortsatte vi med oxfilé och ugnsrostad potatis, sötpotatis, polkabetor och paprika. Efter det var vi sänkta, supermätta.

Så vi fortsatte ut i vardagsrummet och drack Irish coffe, någon annan dessert var det ingen som orkade med just då. När klockan närmade sig 22 drack vi mer kaffe och åt Kärleksmums som jag hade bakat efter recept från Mirja. Jag tyckte nog att hennes blev lite godare men ungarna vet vad de ska säga så alla bedyrade att mina var ”mycket” godare…

Strax före 12 slaget klädde vi oss och gick ut, attans vad kallt det var. Jag vände snabbt och gick in igen. Efter att jag fick en raket i ansiktet för två år sen så har jag lite svårt för raketer och smällare. Så jag gömde mig i hallen med Lilla M som inte heller gillar sånt och gick ut när det värsta hade lugnat ner sig. Alla grannarna var på plats och det kramades och lyckönskades till höger och vänster.

Singstar

Väl inne igen fortsatte vi ätandet genom att plocka fram lite ostar och kex samt ostbågar. När klockan var närmare 2, halv tre kom Tommy och Micke över en sväng för att vara med på Singstar. Micke sjöng inte alls men Tommy rockade ordentligt och duktig var han med! Ja inte så att han sjöng bra då, för det gjorde han inte, men han klarade sig bra bara genom att sikta på att hålla rätt ton och kom upp i riktigt bra poäng. Han slog visst Eva flera gånger fast hon är en fena på att sjunga.

Nån halvtimme efter Tommy och Micke kom Jenny & Jocke och gjorde oss sällskap. SUPERNAJS!!! och ytterligare lite senare kom Ann. Vilket party det blev. Synd bara för Darling att han kröp ner i sängen redan innan Tommy & Micke kom och sen var störtomöjlig att väcka. Trots att vi hade världens volym och alla skrek mer än de sjöng så sov både Darling och ungarna igenom hela natten utan några större problem.

Sovdax

Först närmare 8 på morgonen lämnade de sista gästerna huset och närmare halv nio på morgonkvisten kröp jag ner i sängen hos Darling. Då hade 2 av ungarna redan hunnit kliva upp, fast jag skickade dem i säng igen, de behövde sova mer. 11.30 klev jag och Darling upp och började ordna frukost. Både Eva, Karin och Niklas sov kvar så vi var några som skulle äta.

Jag var trött på morgonen men inget mot vad jag var närmare 18.30 på kvällen. Då hade jag svårt att fokusera på tv-programmet för jag somnade hela tiden. Så jag kröp ner i sängen fram till 20 när jag klev upp igen. Jag hade gärna kunnat sovit längre men då hade jag ställt om dygnet helt så det ville jag inte. Klockan var nog närmare 01 när vi till sist kröp ner i sängen igen efter att ha kollat flera avsnitt av Roast på Comedy Central.

Idag

Idag hade jag tänkt simma men jag orkade helt enkelt inte utan kände att jag behövde sova ut och ta det lugnt. Vi klev inte upp förrän 09.30 och dagen har ägnats åt datorarbete. Sen jag installerade Win 7 så har jag en hel del som behöver bli ominstallerat och jag har utöver det skaffat mig två nya hårddiskar och en usb hub som jag nu ska få till att samsas med de andra 5 hårddiskarna jag redan hade.

Mums

En del mindre nyttiga saker har det givetvis mumsats på under nyårsfirandet. Bland annat har jag ätit lite brie och kex, några Kärleksmums, lite godis och en liten skål ostbågar, vin, Irish coffe…you name it…

Men jag har mumsat med eftertanke och det har helt klart handlat om mycket mer medvetna val än tidigare. På tisdag är det dax för tisdagsmöte och jag har inte en aning om hur det kommer att gå. Däremot så vet jag att jag har haft både en mysig jul och ett härligt nyårsfirande och det är något jag kommer minnas länge. Bra mycket längre än resultatet på vågen på tisdag.