There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Gott och blandat

- november 20, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Visst vill ni ha lite blandade bilder från de senaste dagarna? Visst? Ja men då så. Var så goda. Det här är Lilla R´s fika när vi besökte Gallerian i...

Visst vill ni ha lite blandade bilder från de senaste dagarna?
Visst?

Ja men då så.
Var så goda.

Mumsig MuffinDet här är Lilla R´s fika när vi besökte Gallerian i Stockholm.
Det är en valfri (i det här fallet valdes det en av choklad) muffin, delad på mitten och fylld med mjukglass.
Du hittar dessa mumsiga muffins hos American Cookies som också har helt underbara cookies.
39 kr kostar den och det var det värt, säger Lilla R.

Tess FredagsmysDet här är mitt fredagsmys som jag avnjöt till vad-det-nu-var-på-tv, i fredags.

Makens FredagsmysDet här är makens fredagsmys. Vi är rätt olika när det kommer till vad som känns mysigt en fredag och det är skönt. Då slipper vi slåss om det.

NinjaDet här är min Ninja.
Vi var ute på långis igår tillsammans med våra vänner Jesse och Spiff. Vi promenerade runt en sjö, vid Bögs Gård (ja, jag skrattar fortfarande åt det namnet varenda gång jag hör det), i Sollentuna.
Vädret var underbart, sol och 10 plusgrader, helgen före första advent, det är helt galet, men skönt.
Och jag hade en tid att passa, som jag missade med en hel halvtimme vilket resulterade i att jag fick stressa som satan efter promenaden, men det visste jag inte när vi vandrade iväg från parkeringsplatsen.

Ninjan var till största delen en pest att gå med och jag kan ärligt säga att jag har träningsvärk både här och där efter att ha kämpat med honom i nästan 2½ timme igår.
Det går så bra att ha honom lös, han lyssnar och funkar faktiskt riktigt bra.
Inkallning måste vi visserligen jobba på, han lyssnar på alla som ropar och visslar, men han sköter sig, mestadels.

Har jag honom kopplad däremot, och vi går tillsammans med någon annan hund så är han helt galen. Han ska bara dra och dra hela tiden och jag höll på att fara omkull flera gånger igår.
Så nu har jag börjat tvinga honom att gå bakom mig och den processen gjorde att vår promenad tog dubbelt så lång tid som vi trott att den skulle göra.

Sjön vi rundade heter Ravalen och vi hittade ett perfekt ställe för lite hundbad. Ninjan var inte sen att hoppa i och hämta vass-strån som jag kastade ner i sjön. Han simmade och simmade och hade jätteroligt.
Vid ett tillfälle kom vi till ett område som såg fasligt bekant ut och det visade sig att jag har en kompis som bor där, som jag träffar alldeles för sällan.

Jag tror att Jennie blev ganska förvånad när jag plingade på dörren helt oanmäld.

Vi rundade sjön och fortsatte genom hästhagarna.
På vägen träffade vi en annan valp, lika gammal som Ninja men mycket mindre i storlek. Vi släppte loss dem och attans vad de sprang. De jagade varandra i någon slags tafatt-lek och verkade ha hur roligt som helst.
Kul att se Ninjan med en jämnårig, leken blev genast helt annorlunda.

Tillbaka till bilen. Jag var helt slut efter att ha kämpat med Ninjan nästan hela promenaden och dessutom var jag väldigt lerig, men det spelade ingen roll, promenaden var jättehärlig.

HelkvällDet här är kvittot från igår, när jag var ute på stan med Maken, Jesse och Tord för att fira min första lön och för att umgås, äta gott och bara ha det trevligt.
Vi besökte Queens Head där Maken åt de godaste kåldolmarna han någonsin ätit och jag åt min första någonsin Surf and Turf med en hummer som vad den godaste jag någonsin smakat.

Queens Head är en pub, själva kallar de sig en gastropub. Prisklassen på maten skulle jag säga ligger mellan mellan och dyrt men det var klart värt pengarna.
Stället som sådant är jättemysigt och man kan sitta där hela kvällen och bara snacka. Ljudnivån är precis vad man kan önska för att det ska gå att föra ett samtal utan att behöva skrika åt varandra.
Servicen var bra, emellanåt kanske aningen långsam men tjejen var jättetrevlig.
Maten var grymt god, vi var alla väldigt nöjda med allt från förrätter till dessert och utbudet av öl är enormt för dem som gillar öl.

Menyn på deras webbplats gör dem inte rättvisa, på plats fanns det mer att välja på än det vi såg på Queenshead.se

Vi kommer garanterat gå tillbaka dit och äta och dricka fler gånger.

Så jag och Maken ramlade hem strax efter 3 i morse och kröp genast ner i vår gosiga enorma säng. Ninjan som hade vaktat vårt sovrum var glad att se oss och somnade på golvet i vårt sovrum.

Så här kan ma också vaknaFast när det var dax att kliva upp i morse tyckte Ninjan det fick vara nog och kom upp och lade sig med oss en stund.

Idag har Ninja inte gjort många knop. Han tycks vara helt slut efter gårdagen och har sovit hela dagen idag.
Han är inte den enda som inte gör många knop idag kan jag säga…

  • http://the-best-of-sarah.blogspot.com/ Sarah – förde detta FF-are

    Låter som du haft en himla härlig helg! =)
    Ett tips i koppelträningen är att ha ett visst halsband eller sele på som han absolut ALDRIG får dra i, att sätta en kattplinga på halsbandet är oxå en variant. När detta åker på är det alltså strikt koppel-träning, och när man känner att man inte har tid med det, så tar man ett vanligt halsband. På så sätt kan man göra det lättare för både sig själv och hunden att veta vad som gäller, samt att man själv kan välja om man har tid eller inte att träna – dvs om en 15-min runda kan få ta 1 timma eller inte… I förlängningen blir detta sedan att hunden går fint i koppel jämt (generellt sett iaf) =)

    Åker till Sthlm för jobb hela veckan så får se om man får tid att testa dina små tips om bra fika- och matställen ;)