There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Handelsbanken.se och Apoteket.se

- februari 3, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Hur svårt ska det egentligen vara att bygga en vettig webbplats? Tydligen helt omöjligt för vissa. Jag går till Apoteket.se i min Ipad. Försöker logga in för att kunna se...

Hur svårt ska det egentligen vara att bygga en vettig webbplats?
Tydligen helt omöjligt för vissa.

Jag går till Apoteket.se i min Ipad. Försöker logga in för att kunna se mina recept. För det krävs Bank-ID och det har jag inte. Numer finns det mobila Bank-ID för mobiler och surfplattor så jag går till Handelsbanken, som är min bank, och loggar in med deras dosa, mitt kort och min 6-siffriga pin-kod.

apoteket

Jag installerar Bank-ID’s egen mobila app och sedan ett nytt mobilt ID från Handelsbanken.
Jag testar allt så att det funkar genom Bank-ID’s test för mobila ID. Allt funkar.

Så jag går tillbaka till Apoteket.se.
Tror ni det funkar?
Gissa en gång!

Nope, det funkar inte. Hur jag än försöker så kräver webbplatsen att jag ska installera den andra versionen av Bank-ID’s program, den som inte funkar med IOS. Att jag har ett mobilt Bank-ID, det skiter Apoteket.se högaktningsfullt i.

Så jag plockar fram datorn.

Går med datorn, en PC, till Apoteket.se och ska logga in. Får upp Bank-ID’s inloggningsfönster men inget Bank-ID visas. Stänger ner och gör om, samma problem.
Kollar Apotekets hjälpfil, och där står det att loggar man in med Bank-ID, kan det strula, och man kan få göra om inloggningen flera gånger innan det funkar. Varför det är så, det står givetvis inte.

Gör om, och om men inget händer. Jag får upp fönstret för inloggning men utan Bank-ID.

Så jag stänger ner och klickar upp Bank-ID programmet. I progammet ser jag alla mina Bank-ID och datumen när de slutar gälla. Det visar sig att alla gått ut.

Kul att man får nån som helst info.

Tillbaka till Handelsbanken.se
Logga in med lilla dosan, kortet och den 6-siffriga pin-koden.
Leta, Leta, leta.
Hittar nerladdningen för det mobila Bank-ID’t det som ska vara i mobiler och surfplattor men ingenstans finns länken för Bank-ID på fil. Det som jag vill ha i datorn. Söker i deras sökruta. Inga resultat. Inga relevanta resultat i alla fall. Klickar mig igenom varenda länk i deras menyer utan framgång.

Funderar på att kasta ut datorn.

handelsbanken

Kommer vagt ihåg att jag gjort det här tidigare och fått tokspel på att det inte gick att hitta då heller. Loggar ut ur banken och loggar in igen. Den här gången MED SLADDEN inkopplad från inloggningsdosan och till datorn.

Se på fan! Då dyker alternativet för att ladda ner Bank-ID på fil till datorn upp helt magiskt i menyn.

HUR JÄVLA SVÅRT SKA DET VARA ATT SKRIVA UT DET PÅ WEBBPLATSEN? ATT DET ÄR SÅ DET FUNKAR?
VA?!!!!

Och varför behövs sladden? Vad är skillnaden?

Utan fler problem laddar jag ner mitt Bank-ID på fil och måste som vanligt välja en 12-teckens kod! TOLV TECKEN!!!! Som måste bestå av minst 4 bokstäver och minst en siffra.
Helt galet!

När det är gjort kan jag logga in på Apoteket.se och se mina recept.

Apoteket.se och Handelsbanken.se tack för all den tiden och det besväret jag fick gå igenom. Det var verkligen omtänksamt av er och jag tror fan att det måste va omöjligt att göra det svårare och mer komplicerat än det redan är.

Varsågod, GULDMEDALJ i kategorin #skitdåliginfo och #skitdåligwebbplats