There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Här igen!

- maj 5, 2009 - by , in Gott och Blandat, Vikt-igt, with 2 comments -

Sorry alla för att det varit så sparsmakat med inlägg i debatten ett tag. Jag har helt enkelt haft fullt upp och inte hunnit med att blogga. Här kommer en...

Sorry alla för att det varit så sparsmakat med inlägg i debatten ett tag. Jag har helt enkelt haft fullt upp och inte hunnit med att blogga. Här kommer en summering!

Food Garden

Food Garden

Åboresan var som vanligt ett härligt avbrott i vardagen. Jag älskar verkligen att komma ifrån ett dygn och bara få vara lite oansvarig vuxen. Är man som jag delvis uppvuxen på en finlandsbåt så är det lite som att komma hem varenda gång man kliver ombord.

Den här resan var vi 5 resenärer och det har visat sig att vi har lika roligt oavsett hur många eller få vi är. Jag hade som plan att dricka mig vacker och sedan dansa hela natten vilket jag inte lyckades med alls. Det visade sig snabbt att jag inte tålde på långa vägar lika mycket alkohol som de övriga i sällskapet och redan runt midnatt blev jag nerbäddad av min älskling i sängen medan alla andra båtresenärer festade vidare ute till havs. Nåja jag var uppe med de andra dagen efter och vi fortsatte med goda drinkar hela vägen hem igen.

Mer fest…

Väl hemma tog det några timmar och sen fick vi kärt besök av några grannar och festandet tog fart och fortsatte till 03.45 när jag och M slutligen stöp i säng. Hela lördagen tog vi det lugnt, var ute i solen och pysslade. Jag slipade ner en pall som jag nu betsat med dunder resultat. Nu är det bara resten av möblemanget kvar…

På söndagen kom E över på besök. Vi skulle planera vår sedvanliga gemensamma födelsedagsfest och jag hade några deklarationer att färdigställa. Deklarerandet var inte alls så lätt som jag trott och jag blev inte klar förrän sent på Måndag kväll. E och jag tog i alla fall beslut på hur vi skulle göra med födelsedagarna och nu är det bara inbjudningskorten som jag ska knåpa ihop och skicka ut.

Tisdagsmöte

Idag var det Tisdagsmöte igen och jag tog Gröna Faran trots att regnet hängde i luften. Med bra musik i lurarna så gick det både snabbt och ganska lätt att cykla de 6.5 km som det är till Tisdagsmötet. Värre var det på hemvägen när en kall och jobbig motvind gjorde att jag fick trampa hela vägen hem även i nerförsbackarna. Tack och lov så höll sig regnet till ett stilla duggande så jag slapp bli genomvåt.

Ett par veckor har jag känt att kroppen inte riktigt velat släppa ifrån sig övervikten så jag har försökt att sparka igång den med lite cyklande och förövrigt lite mindre stilla sittande. Någon lång platå har jag inte alls lust att hamna på nu och även om det inte längre är fullt så troligt att jag kommer att nå mitt 33%-iga mål till den 26/5 så är jag inte den som ger upp. Jag tänker verkligen försöka komma så nära det jag kan i alla fall.

Härligt nog så verkar det ha gett resultat och jag har inte bara känt mig en aning mindre rent fysiskt utan vågen visade också ett fint minus. 29% nådde jag idag och jag är bara 0.6 kg från nästa stjärna!

Maj

Maj för övrigt är en månad som brukar passera snabbt. Alla barnen har många skolaktiviteter och det är matsäckar som ska packas och äventyr som ska upplevas. Min mamma skulle fyllt år den 11/5 och det brukar alltid resultera i ett par deppiga dagar men sen fyller jag den 15:e och E den 17:e så det är bara att inse att livet går vidare. Jag blir inte bara vackrare utan också klokare ;)

Fest kommer det att bli den 30/5 då jag och E kommer att bjuda på Chili con carne-middag med bra musik och kanske lite Wii spelande eller Singstar. Sen är det skolavslutning och sommarlov i början av nästa månad!

För att knyta an en snabbis till Tisdagsmötet så pratade vi idag om vilken typ av stöd vi har, vill ha eller inte vill ha under viktminskningen. Jag har mitt stöd från min familj, mina vänner som hejjar på mig och inte minst från alla er som läser, kommenterar och hejjar på mig här i bloggen. Det är så skönt att ha min hejjarklack som puttar mig frammåt när det känns motigt och står vid min sida när det behövs.  Jag önskar jag kunde buteljera er och ge er vidare till andra som inte alls har samma stöd från omgivningen som jag har förmånen att kunna falla tillbaka på.

Nu är det dax för lunch. Jag önskar er alla en bra dag!

Bilden förresten är menyn från Amorella, Food Garden. Jag åt förättsbordet, efterrättsbordet och en huvudrätt som fanns på en annan meny (Abborrfileér med potatis, murklor och grönsaker). Maten var suverän och jag rekommenderar det åt er om ni är på väg att åka en sväng med just Amorella.

Roligare bild än så får ni inte från kryssningen just nu. Dels för att det redan finns allt för många pinsamt usla bilder på mig till beskådning från tidigare kryssningar och dels för att det tack och lov inte finns fullt så många bildbevis på att den här kryssningen verkligen ägt rum. Ni vet väl att allt som händer på båten stannar på båten ;)

  • http://www.jpweightlossblog.com I Shed T h i r t y P o u n d s in Under a Month

    Hi, good post. I have been thinking about this topic,so thanks for sharing. I will certainly be subscribing to your blog. Keep up great writing

  • http://madela.blogg.se Madde

    Du är megaduktig! Hoppas att det kommer att gå lika bra för mig nu..satte igång med mitt ”nya” liv igår :-)
    Kram kram