There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Har ni era barn som kompisar på Facebook?

- maj 12, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 7 comments -

Sådär helt appropå inget så tänkte jag vi skulle prata lite barn vs Facebook. Har ni era barn som kompisar på Facebook? Om ni har det, varför? Om ni inte...

Sådär helt appropå inget så tänkte jag vi skulle prata lite barn vs Facebook.

Har ni era barn som kompisar på Facebook?

Om ni har det, varför? Om ni inte har det, varför inte?

Och jag erkänner, det finns en orsak till att jag tar upp just det här, just nu. På onsdag i Aftonbladet, om inget ändras, så fick jag med några meningar om hur jag ställer mig till det hela. Dock får ni köpa den eller kolla på nätet, för jag tänker inte avslöja exakt vad som blev av det hela. Har ni tur så finns det en liten bild på mig där också.

Jag hoppas nån tar sig tid att svara, jag bedriver ju mest monologer här inne, men det är trist i längden att bara prata med sig själv.

 • Anna tokbusa

  ja, jag är vän med min dotter. Hon kan väl inte direkt kallas barn längre förvisso ;)

  Orsak? Måste man ha en? Om så, så för att det är ett lätt sätt att hålla kontakt när man jobbar långa arbetstimmar Och/eller hon är ute och flaxar i flera dagar, istället för att ringa hela tiden?

  jag är vän med min mamma också. Orsak? Kändes rätt elakt att neka när hon blev medlem och skickade vänförfrågan.

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Jag vill också vara kompis med mina barn på Fb när de blivit vuxna, men det är ju en helt annan sak då :)
   Jag har själv min pappa på FB.
   Jag har faktiskt andras vuxna barn bland mina vänner, det är inget jag har tänkt på direkt. Men som sagt, det är rätt stor skillnad på en 21-åring och en 18-åring eller 16-åring.

 • http://lakris.se anna

  Japp, har båda barnen som vän. Inte för spionera utan bara för ha koll så det går hyfsat normalt till. Sonen vart rejält mobbad via fb i höstas och jag är så glad att jag kunde ta itu med det på en gång. 4 st 10åringar vars föräldrar inte brydde sig om vad barnen gjorde på fb, det är ganska skrämmande när det ser ut som det gör idag.

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Jag befann mig i andra ändan en dag för några år sedan när jag fick ett samtal från en annan mamma vars son blivit påhoppad av min på Facebook. Min son fick be om ursäkt både online och offline. Sedan tog vi bort hans konto på FB i en månad. Vi pratade massor om nätmobbing och när vi väl lät honom prova igen kände vi oss rätt säkra på att han inte skulle göra om det igen.

 • Johanna Lundberg

  Som tur är så är mina barn ännu så länge gör unga för FB men jag tvivlar på att jag vill ha dem som kompis på FB när sen dagen kommer. Jag vill ha mitt privatliv å de bör ha sitt! Kram

  • http://www.partypinglan.se Tess

   Du å jag Johanna. :-D Vi är ganska lika!

 • Ia

  Jag är vän med båda mina barn. De är även vän med sin mormor/morfar/farfar/farbröder/faster. Det finns ingen orsak till varför vi är vänner på facebook det bara blivit så :)