There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Heja Ikea

- januari 10, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Jag har alltid älskat Ikea och nu när jag har bil och körkort är jag där jämt och ständigt och fyndar. Ikea är ett sånt ställe jag gärna fyndar på...

Jag har alltid älskat Ikea och nu när jag har bil och körkort är jag där jämt och ständigt och fyndar. Ikea är ett sånt ställe jag gärna fyndar på och det mesta känns som fynd. Billiga glas, billiga möbler, billigt porslin, billigt, billigt.

Fast man får ju ofta det man betalar för och även om jag tycker att Ikea överlag har rätt ok kvalitet på grejerna, så köper man det allra billigaste de har är det oftast också märkbart sämre kvalitet.

Pello från IkeaReturer & reklamationer

Det jag gillar allra sämst med Ikea är deras retur och reklamationsavdelning. De har en hård returpolicy och till skillnad från Maxi där allt går att returnera, även utan kvitto ibland, om man tycker att varan inte motsvarar förväntad livslängd eller så, så är Ikea väldigt mycket striktare.

Jag försökte en gång reklamera en säng vars metallbotten hade gett med sig helt. Men sängen hade passerat 2 års dagen med ett par månader och ansågs för gammal för att reklameras. Även om jag vidhöll att en säng förväntas hålla bra mycket mer än 2 år så stod Ikea fast och vägrade. Sängen fanns dessutom fortfarande kvar i sortimentet så jag hade väldigt svårt att förstå problematiken med min reklamation.

Igår var jag ute på Ikea och köpte med mig hem 2 likadana enklare fåtöljer (japp den på bilden). Den första gick alldeles utmärkt att skruva ihop men halvvägs in på den andra så visade det sig att den hade fått 2 vänstersidor i paketet men ingen höger. Jag ville ha allt färdigt med en gång (låter det som jag eller?!), och morrandes gav jag mig av till Ikea igen, halv sex på kvällen.
Väl framme förklarade jag problemet och reklamationen var inget problem.

Soppapengar

Hur gör vi då med de extra 90 minuterna som det har tagit mig att åka hit en extra gång? Och de 10 milen i soppa som det kostat mig?
Döm om min förvåning när Ikea snubben snällt replikerade att tyvärr kunde han ju inte ersätta min tid men soppan skulle jag givetvis få ersättning för och utan minsta problem fick jag 19 kr/ milen för de 10 milen det är fram och tillbaka till Ikea. Kontant i handen.

Så nu vill jag bara förtydliga att jag är fortfarande inte nöjd med hur de hanterar produkter som inte fyller förväntad livslängd men råkar man ut för att paketet inte är komplett när man kommit hem och ska till att bygga ihop grejerna, så sköter det de problemen med bravur!

  • Eva

    Nice!.. Ibland blir man glatt övveraskad!