There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Hemma bäst!

- september 22, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Borta bra men hemma bäst helt klart och jag njuter av att vara tillbaka hos familjen och få sova i min egen sköna säng, men jag ska inte förneka att...

Borta bra men hemma bäst helt klart och jag njuter av att vara tillbaka hos familjen och få sova i min egen sköna säng, men jag ska inte förneka att det var ypperligt med en vecka solsemester tillsammans med mina pinglor.

Turkland

I Turkiet var det soligt och varmt varenda dag. Jag tillbringade dagarna vid poolen med undantag för en dag då jag var på stranden. Det var ljuvligt att bara få lapa sol i sin egen takt och prata om livet med mina vänner.

Hotellet var klart godkänt. Vi hade halvpension och maten var helt klart godkänd den med. Drinkarna var dyra och ölen kostade ca 30 kr för en stor stark så den var inte heller jättebillig men shoppingen av kopior på alla slags märkesvaror var enorm och priserna klart godkända.

Jag på planet ner till TurklandBikinistruttande

Jag hade med mig 4 pocketböcker och hann läsa ut 2½, klart godkänt.
Min nya Salming bikini var klart godkänd den med och för första gången någonsin struttade jag runt i bikini utan att skämmas ett dugg.
Jag var alltså grymt godkänd!

Inte så att jag på något sätt tyckte att jag såg väldigt snygg ut i bikini utan snarare så kände jag att jag verkligen inte brydde mig om ifall folk tyckte att jag var tjock eller inte.

Såg en kvinna modell större som konstant satt gömd under en handduk och såg mig själv i henne. Under så många år har jag gjort exakt likadant tills jag helt enkelt slutade åka till stranden för att slippa plågas.

Det var enormt befriande att kunna sola och bada och känna att det inte spelar någon roll alls om någon skulle kolla snett på mig.

Massage

Massage fick jag för första gången i mitt liv, professionellt alltså, och den var verkligen prisvärd. Kostade typ en tredjedel av vad det kostar hemma och det var grymt skönt. Verkligen en sån sak man ska göra på en tjejresa.

Jag måste ju erkänna att det var bra skumt att ha en främmande man som knådade kroppen där jag låg på massagebänken i bara bikinin. Dessutom hade jag väldigt svårt att släppa tankarna på att han på nåt sätt led av att behöva knåda alla mina valkar. Det är ju inte helt lätt att tro att nån vill ta i en frivilligt.

Tack och lov var det han som ”raggade ”upp oss vid poolen och sålde in den första massagen och då tänkte jag att det var ju lite hans val att knåda mig, från början, och så tvingade jag mig själv att sluta upp att vara så fånig.
Men massagen har gett mersmak så nästa steg blir väl att våga en massage här hemma i Sverige. Ska bara försöka sluta tro att massören helst vill kräkas.

Hemresan från Turkland var lång och det var skönt att komma hem och krama min Älskling.

Höstrutiner

Nu är hösten här och med det ska det bli fart på både träning och viktminskning. Det har varit minst sagt stiltje den senaste tiden men nu ska det bli ändring. Efter en veckas diet av öl och pannkakor i Turkland blev resultatet +0.7 kg, vilket jag är helt överens med.

Höstens träning ser ut att bli ett pass varje dag med träningsfritt på fredagar. SaCoPu eller Zumba på måndagar, Bp på tisdagar, SaCoPu på onsdagar och torsdagar. Combat på lördagar och Bp på söndagar.

Matmässigt har jag lyckats med frukost, lunch och middag hela sommaren men mellisarna föll ofta bort av ren lathet. Dessa ska jag stoppa tillbaka. Sen har jag slarvat lite med grönsakerna så där finns det också utrymme för förbättring.

Mål

Mitt viktmål inför Turkland klarade jag inte, inte hela världen dock, jag har kämpat bra. Nu har jag satt nytt mål till årsskiftet och ett mål tills nästa sommar. Dessa kommer jag dela upp med massor med delmål under resans gång. Det är bra med delmål, det är viktigt att kunna se både långsiktigt och kortsiktigt.

Insikt

Idag konstaterade jag något väldigt intressant. Jag har länge varit så rädd för att falla tillbaka i gamla vanor, tappa träningslusten, återgå till att äta lite, sporadiskt och fel. Det har varit en av mina största rädslor under en lång tid och jag har varit rädd att jag ska förlora allt jag kämpat för.

Idag insåg jag att mina gamla vanor ligger så långt borta  från den jag är idag, att jag helt enkelt inte kan se dem som gamla vanor längre. Det är en helt ny Tess i så många avseenden att mina gamla vanor skulle vara att betrakta som nya vanor. Dvs, det finns inte längre några gamla vanor att falla tillbaka till utan snarare är det i så fall nya vanor jag behöver skapa.

Träningslusten sitter djupt rotad i mig och det är en passion jag lever med. Samma sak med maten. Allt tröstätande, och överhuvudtaget att äta känslorna finns inte längre kvar hos mig. Det har jag lämnat bakom mig med den gamla Tess. DET känns jätteskönt!

Med den insikten lämnar jag er för idag. Jag hoppas ni inte har lämnat mig, trots det lite väl långa uppehållet i bloggandet.