There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Himmelska Hundar

- mars 11, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Intill mig i soffan har jag en nybadad och väldigt trött hund. Ninjan har fått vara med om massor idag och det är jobbigt för hundar att lära sig nya...

Intill mig i soffan har jag en nybadad och väldigt trött hund. Ninjan har fått vara med om massor idag och det är jobbigt för hundar att lära sig nya saker.

Han är en alldeles fantastisk hund min Ninja. En Portugisisk vattenhund som är smart, nyfiken och snäll. Han älskar alla, människor och hundar, stora som små, men framför allt älskar han små tikar.

Det roligaste idag var alla kommentarer, folk som beundrade honom och undrade vilken ras han var. Många blev väldigt imponerade över att ha träffat på en hundras de tidigare bara hört talas om eller sett på bild, men aldrig träffat på i verkligheten.

Vi tog bussen till pendeltåget i morse och åkte till Centralen. Ninjan har inte åkt varken buss eller pendeltåg speciellt många gånger tidigare så det var lite jobbigt för honom men han klarade det jättebra.

Sen promenerade vi mot Kungsgatan, ner till Stureplan, vidare genom Humlegården och in på Karlavägen. På Artillerigatan svängde vi in och gick upp på Valhallavägen som vi följde en bit tills vi kom till Hedinsgatan där vi gick upp genom Tessinparken till Himmelska Hundar.

Att promenera med Ninjan var superroligt, han har verkligen lärt sig att inte dra så mycket i kopplet och han passerar folk utan att jaga efter dem. Det är väldigt skönt. Dock kan han definintivt bli bättre på att passera andra hundar, men idag var inte en dag för att träna såna svåra saker.

Himmelska Hundar är ett hundcafé och är i särklass det roligaste fiket jag besökt på väldigt länge. Man kan säga att det var kärlek vid första ögonkastet när jag klev in genom dörren till ett fullsatt café där hundarna sprang lösa och jag möttes av kanske 15 hundar i storlekar från en råtta och upp till knähöga saker.

Ninjan blev jätteglad och var störst bland hundarna i lokalen då. Vi hittade ett bord längst in, kopplade loss Ninjan och köpte lunch till oss samt lite hundmums till Ninjan. Det tog inte lång stund innan Ninjan brädades av en gigantisk Grand Danois och med den följde flera hundar i Ninjans storlek.

Efter lunchen fikade vi lite och när vi kände oss klara en timme (eller om det kanske var en och en halv timme) senare, tackade vi för oss och vandrade ut i solen.

Jag kan varmt rekommendera ett besök på Himelska Hundar. Det var sannerligen trevligt och även om fikat inte var jättebilligt, så var det värt pengarna. Både maten och fikat var supergott och upplevelsen var en klar tiopoängare.

Vi fortsatte ner längs med Valhallavägen mot Gärdet och sedan promenerade vi rätt ut på Gärdet bland alla andra hundar och folk.

Lite sådär planlöst promenerade vi och Ninjan hälsade på massor med hundar. Det var inte lätt att träna honom i att bara passera så vi hälsade och hälsade. Vi korsade Djurgårdsbrunnsbron och promenerade rätt över Djurgården vilket fick oss att hamna på Biskopsudden och vi fortsatte sedan längs med vattnet.

Här och där låg isen kvar och skramlade mot stränderna men mestadels var det isfritt. Att det var kallt i vattnet störde inte Ninjan.

Vi fortsatte promenera längs med vattnet, förbi Skansen och tog sedan båten från Gröna Lund till Slussen. Det var nog det läskigaste under dagen, Ninjan vart lite orolig på båten, men det löste sig snart.

Från Slussen promenerade vi till Stockholm Södra och åkte sedan pendeln och bussen hem.

Bilden visar hur vi promenerade.

Dock stämmer inte siffrorna. Vi gick ca 1.1 mil, eller 17000 steg och tiden 4 timmar inkluderar fika och badstund. Det hela motsvarade runt 700 kcal, men för övrigt stämmer kartan.

Som avslutning på en underbar Söndag blir det nu Game of Thrones i soffan med min härliga familj.