There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Hund, hund, hund

- maj 1, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Idag tog jag med mig Lilla R och Ninjan och åkte till BB som jag brukar kalla det, (och jag fnissar varenda gång). Bromma Blocks hade generöst öppet mellan 10-17...

Idag tog jag med mig Lilla R och Ninjan och åkte till BB som jag brukar kalla det, (och jag fnissar varenda gång). Bromma Blocks hade generöst öppet mellan 10-17 trots att det är den 1/5 och att dagen är väldigt röd.

Vi var ute efter lite hundsaker till Ninjan och gick in på Bromma Zoo. För 750 kr shoppade jag en Orange Hurtta sele som jag har tänkt att använda när Ninjan ska lära sig jobba lite.

Jag köpte också en nosgrimma. Det kan se läskigt ut med nosgrimma men den är inte alls begränsande, hunden kan gapa, äta och dricka som vanligt. Däremot så fästs kopplet på ett sånt sätt att om hunden drar i kopplet så blir det ett tryck över nosryggen och huvudet vrids lite åt sidan vilket gör att hunden inte kan dra.

Min tanke är givetvis att träna Ninja att inte dra i kopplet, för ibland drar han så jag bara vill vända om och gå hem igen. Efter det lilla jag hann testa idag så är jag klart impad.

Förutom det köpte jag ett balsamspray, en visselpipa, ett gäng tennisbollar, blodstopp och lyxigt hundgodis.

Vi var sugna på lunch när vi shoppat klart så jag smet in på Coop och köpte dricka och pastasallad som vi tog med oss. Eftersom vädret var helt underbart och Ninjan så snällt låtit mig prova ut selen så åkte vi till Hundöarna som bara ligger en 10-15 minuter från BB.

Där ute fick Ninjan springa och leka med alla andra hundar medan vi åt pastasallad i solen. Det var underbart! Jag kan inte annat än rekommendera ett besök där om du har hund!

En av alla hundar vi såg låg nerbäddad i vallgraven. Jag antar att den tyckte det var varmt. Ägaren sa att hunden inte alls uppskattar att bada hemma, men när den kom till hundöarna tycktes det gå bra.

Den låg där bra länge :)

Sen lade den sig i solen och torkade. En riktigt grinig hund som skällandes jagade bort alla hundar som kom i närheten. Fast rätt söt var den.

Åter igen snubblade jag på en portiskoppling. Den här gången var det en kvinna, vars syster var fodervärd åt en 3-årig portis tik. Självklart var det en uppsjö av små hundar där ute, det är det alltid, men idag såg vi inte mindre än 5 Grand Danois hundar. Det är synd bara att det är hopplöst att ta vettiga bilder på hundarna med mobilen i starkt solsken. Nästa gång får jag ta med en riktig kamera.