There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Hundlöpet blev mitt första ja

- december 29, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Med föregående inlägg insåg jag hur lustigt det kan bli när man har inställningen att titeln på inlägget blir URL:en, fast utan prickar på bokstäverna. Förra inlägget handlade om släktträffen...

Med föregående inlägg insåg jag hur lustigt det kan bli när man har inställningen att titeln på inlägget blir URL:en, fast utan prickar på bokstäverna.
Förra inlägget handlade om släktträffen hos lillebror och innehöll några av LillFisens bilder på våra underbara ungar i släkten.
Släktkalas hette inlägget och URL:en blir således…..
Ja, nåt helt annat.

Hur som helst så skulle jag inte alls skriva om det utan om att finaste Jesse har fått sin vilja igenom efter idogt tjatande.
Jesse är den i världen jag känner med mest pannben, tror jag. Hon är helt sanslös när det kommer till utmaningar som heter duga och har klarat sig igenom både halvmaran och Tjurruset, diverse skidtävlingar och alla olika varianter på Vättern (tror jag).

Hon triggas i sin träning av att tävla och gör det mot sig själv på ett sätt som verkligen imponerar. Jag har inte en bråkdel av det GO som hon har. Sedan nåt år har jag tillfrågats om att hänga med i än det ena och det andra men jag som inte alls triggas av tävlandet har bestämt slagit det ifrån mig.

Idag är således en annorlunda dag, för idag sa jag ja, till henne för första gången (och nu när jag väl gjort det en gång gissar jag att det kommer bli fler).
Jag sa ja till Hundlöpet som är en tävling där man avverkar 5 km eller 10 km tillsammans med sin hund.
Man ska väl egentligen springa eller jogga men jag lovade bort mig på 5 km lunk.

Läs mer om Hundlöpet här.

Reglerna är enkla
En hund per person under loppet.
Hunden måste vara kopplad före, under och efter loppet.
Strypkoppel, flexikoppel är ej tillåtet.
För allas trevnad ansvarar hundföraren att plocka upp efter sin hund.
Alla hundar oberoende av sin storlek tävlar på samma villkor.
Alla deltar under eget ansvar och som hundförare bör du vara över 15 år och din hund över 1 år.
Trots namnet på tävlingen undviker vi alla tikar som löper.
Din hunden ska även vara vaccinerad.

Och man får gå. Så jag MÅSTE inte springa men ni har väl inte glömt min utmaning inför 2012?
Jag ska visst klara av att jogga/lunka de 7 km som är mitt elljusspår och klarar jag det är 5 km en baggis!

MÅL:
Att klara av att springa/jogga/lunka mig genom hela elljusspåret med start vid Hanvedens IP.
HUR: Genom att fortsätta träna på löpband och ute, med fokus på att klara av att springa längre sträckor. Tiden är inte viktig det är sträckan som räknas.
NÄR: Senast den sista Juli 2012
VARFÖR: För att jag alltid varit avis på de som springer förbi mig i spåret när jag promenerar runt. Jag vill också klara av att springa hela sträckan.
ÖVRIGT: Spåret är 7 km och väldigt kuperat med 7 ordentliga backar.

För övrigt är jag just nu stoppmätt efter buffé på det lokala kinahaket med friterad banan och glass som avslutning. Så just nu sitter jag däst med ett glas vitt intill mig och drömmer om den dagen då jag får arslet ur vagnen såpass att jag kommer igång med träning, kost och kan börja, eller rättare sagt fortsätta min resa mot ett liv där ordet bantning förr eller senare kommer glömmas bort.

Eller ännu hellre skulle jag bara vakna en dag, 10 pannor lättare och längta efter att få ge mig ut och springa och BARA älska all sorts nyttig mat. Men DET vet jag kommer förbli en dröm och inget annat.
Vill jag ha det, kommer jag få jobba för det.