There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Hur lång tid tar det att lära sig spela gitarr?

- oktober 28, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Tvätta, matplanera, handla, betala räkningar. Jag är inte PartyPingla varenda dag. Men det är skönt att få sunka runt i myskläder, osminkad, med håret åt alla håll och skita i...

Tvätta, matplanera, handla, betala räkningar.

Jag är inte PartyPingla varenda dag.

Men det är skönt att få sunka runt i myskläder, osminkad, med håret åt alla håll och skita i vilket, ibland.

Just nu kör jag en Toyota IQ, för att min Yaris är på plåtverkstaden. IQ är en liten bil, pytteliten. Den har ett baksäte, med bälten för två men inget benutrymme. Helt meningslöst. Inte ens min 12 åriga sticka får plats bakom mig och då är jag kort och sitter långt fram. Det hade varit bättre om de skippat soffan och bara gjort ett enkelt och lättåtkomligt bagageutrymme.

Jag och Lilla R åkte till Maxi och shoppade 5 fulla, små, papperskassar med mat. För att få in dem i bilen behövde jag klättra in i baksätet, felvänd och få kassarna langade till mig, så jag kunde ställa dom på rad i baksätet. Sen ut på samma sätt.

Nä, en IQ är möjligen lämplig för en singel i storstan. Inget annat.

På måndag eller tisdag ska jag få tillbaka min bil. Jag är rädd att den kommer med en dyr prislapp men jag hoppas att det inte strular. Jag blev ju påkörd, så inte borde väl jag behöva betala? För hyrbilen får jag nog betala några kronor men det har varit skönt att ha den.

Nu är det äntligen Höstlov! Jag tyckte tiden fram tills nu kändes så långsam men så helt plötsligt var det dax. En hel vecka ledigt. Fast imorgon är det utbildning på jobbet så jag ska in i alla fall, men jag börjar först kl.10

På tisdag ska jag med Lilla T till läkaren.

En dag ska jag ta med Fisen, Lilla T, Lilla R och Ninjan och åka in till stan och fika på Himmelska Hundar för att sen promenera på gärdet och Djurgården. Får se om Ninjan är badsugen trots att det är rätt kallt. I våras badade han när isen knappt släppt.

En dag ska vi förhoppningsvis träffa Madde och tjejerna på stan och göra nåt tillsammans. Fisen har tjatat om att vi ska träffas.

Annars har jag inga planer direkt. Kanske ska jag ta och köpa mig en gitarr. Och så ska jag städa ur ugnen som är galet skitig.

Nån som vet hur lång tid det kan ta att lära sig spela åtminstone nån låt på gitarr? Jag har aldrig ens plonkat på en så jag börjar verkligen från början. Men om jag lägger ner några timmar i veckan så borde jag väl kunna klara av nåt till sommaren? Eller är det väldigt svårt?

Jag tycker att jag borde klara det utan problem. Det ligger i generna i min släkt, att vara bra på att spela gitarr. Och jag behöver bara bli hyfsat bra. Sådär så man kan spela och sjunga vid lägerelden. För husbehov liksom.

Just det, Halloween är den 31/10, alltid då och bara då. Så slipper ni undra när den infaller och om det är samtidigt som alla helgons afton. Och på tal om det är det kanske läge att åka till mammas grav.

Lilla mamma. 20 år sen hon dog i år. 43 år gammal. Fattar ni varför jag har ett sånt enormt behov av att leva nu? Jag har dödsångest och fast jag vet att det inte är rimligt så känns det som om jag också ska gå under när jag blir 43.

Jag har i alla fall kikat lite på nätet och hittat en gitarr, men jag vet inte om den är bra eller så, fast priset kändes helt ok. Blir det köp ska jag nog ta med Robert som är bra på sånt som gitarrer.

Så här ser den ut i alla fall.

Och här finns den.