There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Idag har jag promenerat i solen, vad har ni gjort?

- mars 3, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Det var sjukt mycket is, väldigt halt men jäkligt skönt. Jag har fyllt på med energi, även om jag just nu känner mig helt slut, men det är skillnad på...

Det var sjukt mycket is, väldigt halt men jäkligt skönt. Jag har fyllt på med energi, även om jag just nu känner mig helt slut, men det är skillnad på när kroppen är trött och när huvudet är det. Jag har gått med solen i ansiktet och känt värmen, fast det inte var sådär supervarmt ute, men det gick att föreställa sig vårens intåg.

Jag, Maken och Ninjan åkte ut till Bögs Gård i Sollentuna. Där mötte vi upp Jesse, Tord och Spiff, sen promenerade vi 6 km runt en sjö. Ja ni kan ju själva se på bilden ovan. Det tog oss 2 timmar ungefär och det berodde till stor del på att långa sträckor var helt isbelagda. Ibland gick vi väldigt långsamt, ibland gick vi ännu långsammare.

Oavsett så känns det i benen nu, kanske för att jag redan var lite öm efter veckans löpintervaller. Andra veckan med löpningen har gått planenligt btw, och även om det emellanåt känns som om jag är ett hopplöst projekt, så glädjs jag åt att jag hittills har gjort exakt som man ska, och följt programmet precis. Det är bara att fortsätta och förlita sig på att det kommer att funka.

Jag skrev förut att programmet var för att ta en från soffan till 5 km, men jag ska tillägga, – eller 30 minuter. För det beror ju helt på HUR SNABBT man springer och meningen är inte att man ska springa snabbt, i första hand. Meningen är att man ska lära sig springa 30 minuter, på den tiden klarar många 5 km, och klarar man inte det, ja då kan man lära sig springa snabbare sen, när tiden e satt liksom.

Men jag behöver ju lära mig springa MINST 5 KM, jag ska ju för tusan springa, (lunka, jogga, jaja ni fattar), 7.5 km i sommar MED BACKAR, men det är ett senare problem. Nu ska jag följa programmet, klara mina 30 minuter, sen ökar jag tiden och farten, fast inte samtidigt. Jag har på mig till sista juli.

Och klarar jag att ta mig genom hela spåret, utan att gå ett enda steg, ja då jäklar om domaren inte låter mig komma först i mål. Domaren själv får gärna krypa över mållinjen, för bättre effekt.

Tillbaka till dagens promenad. Ninjan skuttade över isen utan problem för det mesta. Lycklig for han fram och tillbaka, ryckte och slet i kopplet så Maken fick hålla honom hela vägen. Jag hade svårt att hålla emot, utan gled mest bakom Ninjan. Vi hittade lite torra ställen och Ninjan kunde ägna sig åt sin favoritsysselsättnig, att gräva.

 

Och när man har grävt ska man köra ner hela nosen i marken. En lycklig och väldigt skitig hund som nu är nybadad och helt slut.

Jag fattar hur han känner sig, jag e lite trött jag med. Det här med att städa hemmet, MÅSTE man verkligen göra det varje vecka? För den här veckan tror jag att vi hoppar över det. Nu ser jag mest fram emot en god middag, mellomys, och att få bädda ner mig i soffan. Imorgon ska jag piffa bilen lite och sen lämna den hos Toyota till på måndag.

Vad har ni gjort idag?