There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Idag tömmer jag skåpen på allt onyttigt

- januari 7, 2013 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Imorgon börjar hellweek. Sluta vara så negativ, skulle Maken sagt, det blir vad du gör det till. Eller nåt annat fyndigt. Men jag vet, det kommer bli ett helvete att...

Imorgon börjar hellweek.

Sluta vara så negativ, skulle Maken sagt, det blir vad du gör det till. Eller nåt annat fyndigt. Men jag vet, det kommer bli ett helvete att komma igång igen, på alla plan. Med jobbet, med kosten, med träningen. Hitta tillbaka till rutiner och vardagsrytmen. Mitt sätt att hantera det är att erkänna att det kommer vara ett helvete men ett helvete som jag ska ta mig igenom. Att låtsas som om det är lätt som en plätt det gör mig bara arg och irriterad.

Det är inte bara jag som vänt på dygnet under jullovet, alla ungarna med. Och Ninjan. Han har vant sig vid att vi är hemma varenda dag och även han sover som en gris fram till 10- snåret, men imorgon ska han upp och ut redan halv åtta. Och sen ska han bli lämnad ensam igen.

Imorgon kliver jag upp halv fem. Vi får se hur det blir framöver. Om jag blir av med min parkering på skolan så måste jag kliva upp senast 4. Jag behöver en timme på mig hemma för att vakna, äta och dricka kaffe.

Imorgon hoppar jag på mitt nya matschema. Det lär nog inte bli en helt enkel avvänjning från ät-vad-du-vill-dieten, till en långt mer strikt och spartansk kosthållning. Jag ska verkligen försöka hitta det positiva i att inte äta precis vad jag vill, och det positiva med att välja nyttigare alternativ, men först ska jag komma igång.

Som jag ser det så är det BARA jobbigt den första tiden (alltså inte bara just då men under den perioden är inget enkelt, alls!), perioden jag kallar hellweek, som jag räknar med ska vara max 3veckor lång. För det är först EFTER DET som rutinerna börjar sitta, som suget på allt som är fel börjar släppa, och framför allt som man/jag kan börja känna vilken skillnad kostförändringen gör. När hellweek är över kommer jag märka att jag är piggare, orkar mer och mår allmänt bättre. Kanske känns kläderna lite lösare och det muntrar ju upp en hel del. Jag vet att det är så, jag ska bara ta mig dit.

Imorgon börjar jag också träna och det enda som är bra så här i början är ju att flåset är så tacksamt att träna upp till en märkbar förändring. Efter hellweek kommer det vara skillnad. Som jag skrev nyss, jag ska bara ta mig dit.

Så från och med imorgon ska jag försöka skriva dagbok. Lite om kosten, träningen och förändringarna överlag. Så kan ni välja att följa med och läsa om det eller skippa de inläggen helt om ni inte tycker att de är så intressanta. Och ni som har saknat pepp om träning och kost, ja ni kommer kunna glädjas åt att bloggen nu kommer fokusera mycket mer på just sånt.

 

  • http://www.facebook.com/linda.claesson Linda Claesson

    Du fixar det, nemas problemas! Heja heja!

    • PartyPinglanSE

      Speciellt att tömma skåpen, det är min specialitet :)