There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Igår blev vi med nya soffor

- januari 7, 2013 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Igår åkte jag och Maken till Ikea för att provsitta soffor. Det gick över förväntan och vi kom hem med soffor vi bägge var nöjda med. Jag ville egentligen ha...

Igår åkte jag och Maken till Ikea för att provsitta soffor. Det gick över förväntan och vi kom hem med soffor vi bägge var nöjda med.

Jag ville egentligen ha ljusa soffor men med tanke på Ninjan så kände jag att det kanske var skönt att ha mörka trots allt. Det fanns en jättesnygg grå färg men det skulle kostat oss runt tretusen mer och dessutom var det kemtvätt på de gråa överdragen. Så vi valde svart, billigare och det går att tvätta i tvättmaskinen på 60 grader.

En tresits, en tvåsits och en pall blev det.

Nu behöver vi byta ut soffbordet och renovera vardagsrummet för att sofforna ska passa in.

Att hitta soffbord är dock långt från enkelt och jag har letat hela förmiddagen utan att hitta exakt det jag söker efter. Jag är dock inte villig att betala massor för ett soffbord så jag får kanske förändra kravspecen lite istället.

Det jag letade efter är ett bord som är 60 cm brett, runt 100 cm långt och 55 cm högt. Helst i vitbetsad solid ek. Modellen ska vara typ som bänken på bilden.

Dock hittade jag inget sånt.

Istället hittade jag det här.

Det är 80×80 cm och 52 cm högt i vitlackad Björk/mdf. Ett sånt litet enkelt bord går loss på 2200 kr. Nästan som en soffa. Vi får se om maken gillar det.

I planerna för 2013 ingår det att få ordning hemma. Rensa, fixa så att vi antingen kan bo kvar och njuta av att det är lite fint eller sälja om tillfälle ges. Och specifikt i vardagsrummet ska väggarna målas, nytt golv ska läggas och de stora skjutdörrarna som vi har, som täcker en hel vägg och gömmer bra förvaring bakom, ska jag tapetsera. När det är gjort och jag dessutom slängt ut sånt som aldrig används som tvåtusen cd-skivor och dvd-filmer, så kommer vardagsrummet kräva att trappan upp till övervåningen målas vit och piffas för att det ska se snyggt ut.

Sådär kommer det nog fortsätta. Målet för 2013 är i alla fall att sätta igång och börja göra klart, för jag har påbörjat både ett och annat.

Idag hade jag planerat att åka till tippen och slänga massor med skräp efter sofforna igår men det sket sig. Tippen är stängd på måndagar. Så istället ska jag bara lata mig idag. Handla det jag inte fick tag på igår, äta upp allt godis som finns i skåpen och njuta av min sista lediga veckodag på ett tag.