There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Igår försvann tiden

- november 26, 2010 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Dagen försvann och i efterhand funderade jag över vad tusan jag hade gjort EGENTLIGEN? Jag hann inte ens med bloggen, hur gick det till? Jag vet att jag klev upp...

Dagen försvann och i efterhand funderade jag över vad tusan jag hade gjort EGENTLIGEN?
Jag hann inte ens med bloggen, hur gick det till?

Jag vet att jag klev upp och väckte ungarna. De åt frukost, jag drack kaffe.
Alla gick till sina skolor, förutom Lilla R som var hemma. Han fick gå upp och lägga sig istället.
Själv åt jag frukost och slösurfade.
Letade idéer till mina pepparkakor.

Massor med pepparkakor

Nu har jag lovat

Löftet när jag fick min söta lilla sprits som jag hoppas är jättebra (men jag har inte provat än), var att jag skulle göra massor med spritsade pepparkakor till Darling. Det löftet tänkte jag hålla men samtidigt ville jag givetvis göra ett riktigt bra jobb, inga smiley-streckgubbar á la 5-åring.

Maxi

Strax före 11 hade jag också hunnit planera resten av veckans mat. Helgen satt långt inne, men till slut fick jag ner de rätter som saknades och skrev inköpslistan. Jag tog med min Lilla R till Maxi.
Jag vet, han var hemma för att jag sjukanmält honom. Han hade ont i magen och ont i huvudet, trött och sliten som många är den här tiden på året.

Jag tyckte dock inte att han var sjukare än att han kunde hjälpa mig med att handla och inte smittar han heller, så vi drog till Maxi. Jag tror vi var hemma igen strax efter 13, då hade vi dessutom varit uppe i Haninge C och hämtat LillaT:s glasögon samt lämnat tillbaka filmerna vi lånat från videobutiken.

Mer jobb

Sen återstod ju jobbet med att packa ur alla matkassarna, hade väl en 7 fulla papperskassar, modell ”Liten” visserligen. Allt skulle lastas in i kylar, frys och skafferi och sen först åt vi lunch. Vi hade unnat oss varsin fryslunch eftersom jag visste att det var ganska skralt med rester i kylen.

Så blidde de vita...

Pepparkakor och middag

När lunchen var klar var klockan redan närmare halv 3 så jag satte igång med mina första pepparkakor. De skulle få sin första omgång kristyr som skulle få torka innan de dekorerades. Jag gjorde så många jag hade plats för just då och dessutom hade jag inte florsocker hemma till mer kristyr.

Sen var det läge att plocka undan och istället laga middag. Lilla R hade önskat sig julkorv så jag kokade julkorv, makaroner och broccoli, sen packade jag min träningsväska och åt mellis. 17:30 gick jag ut och började sopa av och skrapa rent bilen för att åka till Farsta och köra SaCoPu.

Skön träning, sen kväll

Det var ett jättebra träningspass, skönt efter 2 dagars vila och det näst sista innan koreografibytet på onsdag. Darling hade varit på möte i Bagarmossen på kvällen så jag tog bilen ut dit för att plocka upp honom.
På väg hem var vi bägge bra hungriga och 20:50 sprang vi in på en Ica butik och köpte snabbmiddag. Vi insåg att det skulle bli alldeles för sent att ställa oss och laga middag när vi kom hem.

Sjukt mycket florsockerVi köpte ett stort butiksbakat bröd av nåt slag, tänk er Ciabatta fast grovt, mörkt med valnötter, som vi delade på.
Så köpte vi en bit Brie, Pastrami, skivad julskinka och massor med Florsocker som jag kommer behöva till pepparkakorna.
Sen åkte vi hem och meckade ihop varsin stor macka som vi åt framför tv:n. Det vart sjukt gott!

Runt 21:40 satte vi oss i soffan och 23 packade vi ihop och släckte ner. Sen var den dagen slut och jag hade inte ens hunnit uppdatera bloggen.

Deg

Idag är det träningsfritt

Idag är alla barnen i skolan och Darling på jobbet. Jag har satt en bröddeg som ska jäsa 10 timmar så det blir utbak på den ikväll.
Mina pepparkakor från igår har stått och torkat hela natten så snart är det dax att börja dekorera dem.
Nu vet jag precis hur jag vill att de ska se ut, sen är väl frågan om jag lyckas med det… Men jag har köpt sjukt många pepparkakor så jag kan öva massor.

Träningsfritt idag så det blir pepparkakor för hela slanten och kanske en liten uppdatering under dagen så ni får veta hur det går.