There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Inget vin idag

- mars 22, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Idag hade jag ett beslut att ta. Dricka vin med en underbar vän, eller inte dricka vin. Vännen ska jag träffa oavsett, vi ska ju på Emergenza ikväll tillsammans! Jag...

Idag hade jag ett beslut att ta.

Dricka vin med en underbar vän, eller inte dricka vin. Vännen ska jag träffa oavsett, vi ska ju på Emergenza ikväll tillsammans!

Jag har velat hela veckan med vinet. För jag är sugen, det är jag, men egentligen har jag ju bestämt mig för att låta bli. Så jag vägde mig i morse, tänkte att det skulle säkert tippa vågskålen åt nåt håll.

Och jag blev överraskad av resultatet. I morse hade jag gått ner allt jag gick upp förra helgen (2.4 kg) och lite mer! Tjohooo!!! Nytt personbästa!

Så det avgjorde saken. INGET VIN IDAG! När nu för en gångs skull jag har flyt och kroppen svarar på kost och träning ska jag utnyttja det till max. Vi ska i alla fall fira våra födelsedagar gemensamt på en Finlandsbåt den 16/5 så då kan vi slå klackarna i taket. Jag vet hur det är annars. Det blir inte ett eller ett par glas vin. Det blir en och en halv flaska och mat för att bota bakfyllan. Nej tack! (Eller gärna!!!, men jag avstår)

På måndag om inget förändras kommer jag få ett bra resultat på vågen, kanske till och med ett rekord! Jag fokuserar på det istället! Och på kläderna jag vill komma i. Häromdagen hittade jag min gamla Craft cykeljacka som jag köpte för hundra år sedan och knappt använde. Det är en tunn överdragsjacka som är riktigt snygg! Perfekt att ha när jag tränar.

Men jag kom inte i den. Kanske om jag hade legat ner på sängen och dragit igen blixtlåset, att det hade funkat. Så jag lade in den längst in och underst i garderoben igen. Ska prova den den 12/5, på sista invägningen när jag har kommit i mål och se hur den känns då.

Det är ju inte så att jag måste komma i den igen, men det skulle va kul :D

Så jag är inte så mycket PartyPingla just nu. Men det går ju inte att alltid vara det och samtidigt gå ner i vikt. Just nu får vikten komma först så väntar jag med PartyPinglandet till kryssningen i Maj, Kryssningen i Juli och Turkietresan (14!!!!! dagar) i Juli/Augusti. Förutom det ska jag dricka rosé i vårsolen med Linda i Maj och dricka öl på en uteservering när vårvärmen kommit. Allt sånt som ger mitt liv guldkant!

Det svåraste blir helt klart att hålla vikten sen när jag nått i mål. 3 kg max går jag upp av att komma av VLCD och komma in i vanlig mat igen, men sen ska det inte bli mer. Så jag får hålla stenkoll för att lära mig var gränsen går och justera. Jag kommer ha pulvermat kvar och det blir perfekta kalorisnåla luncher och kanske frukostar ibland. Jag har redan lite planer på hur mitt kostupplägg ska se ut sen.

Jag måste bara hitta en balans mellan god mat, sena utekvällar och vettig mat och bra alternativ. Blir det för mycket av det roliga kommer det gå åt pipsvängen, och jag är lite milt trött på att det alltid går åt pipsvängen.

Det blir väldigt mycket funderingar kring mat och diet. Det måste bli så, det är mitt sätt att få allt att landa i kroppen så att jag är säker på att jag når mina mål! Det handlar för mig om att fokusera, se målet framför mig, se mig leva och vara lycklig med nya vanor, sätta det som en självklarhet i mitt huvud och förändra alla destruktiva tankemönster.

Nästa vecka är matvecka igen! Det gillar jag. Nu äter jag mat 3 gånger i veckan i alla fall, de dagar jag tränar, men nästa vecka blir det 400 kcal mat alla dagar. Det kommer bli fisk, räkor, ägg, tonfisk, avokado, morötter, lök, gurka, sallad, tomat, squash, quorn, kyckling och kanske kött. Och givetvis nån smörgås på GI-bröd :D Känns som om jag kommer blanda mest sallader, speciellt om det här vackra vädret kommer hålla i sig.

Förra omgången med matvecka gick inte så bra. Det blev alldeles för mycket mat. Jag äter ju med ögonen och tror alltid att jag ska äta minst dubbelt så mycket som jag faktiskt orkar med. Så mina +400 kcal/ dag blev egentligen mer +200 kcal för jag orkade oftast inte sista pulverpåsen också. Jag har lärt mig att jag behöver inte vara så rädd för fet fisk och avokado, jag kommer bli mätt även på en mindre mängd. Förra omgången höll jag mig bara till de allra magraste alternativen.