There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Internationella kvinnodagen igår

- mars 9, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

I min värld passerar det obemärkt. Jag bryr mig inte ett dugg egentligen. Borde jag göra det? Jag lever ett jämlikt liv. Har själv valt att sätta mig utanför normen...

I min värld passerar det obemärkt. Jag bryr mig inte ett dugg egentligen. Borde jag göra det?

Jag lever ett jämlikt liv. Har själv valt att sätta mig utanför normen (som hemmafru) och älskar det. Det har verkligen inget att göra med jämlikhet, det handlar om att jag är en slacker, vill inte jobba, älskar att göra det jag vill på dagarna och styra över min egen tid.

Internationella kvinnodagenMen vi har det jämlikt hemma, delar på uppgifterna på ett sätt som gör oss bägge nöjda och gör ingen skillnad mellan uppgifterna när det gäller ungarna. Mina killar kan givetvis tvätta, städa (ordentligt) ta hand om disken och laga mat. LillFia har inte kommit så långt än men det märks redan nu att hushållssysslor är något som faller naturligt för henne utan vår påverkan.

Att samhället inte är jämlikt när det gäller kvinnor och män pratar vi ofta om här hemma men å andra sidan så finns det så många andra sorters förtryck i samhället och jag har svårt att se att någon är mindre viktig.

Feministerna skulle väl räkna ut mig på två röda. Har i stort sett aldrig haft ett fast arbete med en fast inkomst, hemmafru, inget pensionssparande och i det orangea kuvertet får jag 1600 kr/månad. Ingen plan för hur jag ska klara mig när jag är 65 eller 72.

Men jag lever nu, älskar mitt liv, är hemma och uppfostrar nästa generation. Utvecklar mig själv på det sätt som jag vill. Jag vill inte leva nu bara med pensionen i tanken.
Jag vill leva nu så vild och galen jag är.

Så jag uppmärksammade inte internationella kvinnodagen alls igår och på nåt sätt tycker jag att det känns otroligt passande att jag nu gör det en dag sent. Via Annas Kaos som jag inte kan sluta läsa hittade jag länken till denna blogg som oerhört träffsäkert beskriver hur det är att vara kvinna 2010. Läs och skratta och inse att det visserligen är draget till sin spets men det är ändå dagens sanning.

Klicka nu på länken till denna blogg!

  • http://truthandfiction.wordpress.com/ Truthandfiction

    Tack! Feminsimen är att välja sina omständigheter, kör hårt!
    /TruthAndFiction