There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Intro till Akoha – för er som undrar.

- april 4, 2009 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Här kan ni läsa vad jag redan skrivit om Akoha, vad det är, hur det startade och vad det går ut på. När ni har läst det och vill veta...

Här kan ni läsa vad jag redan skrivit om Akoha, vad det är, hur det startade och vad det går ut på.

När ni har läst det och vill veta mer om hur det ser ut och rent praktiskt går till så är det bara att läsa vidare.

Akoha är fortfarande i Beta stadiet. Dvs. de testar fortfarande och har alltså inte lanserat tjänsten fullt ut ännu. Det innebär för oss vanliga dödliga att enda sättet just nu att få vara med och spela, ja enda sättet att komma in på webbplatsen och faktiskt se hur det fungerar är att antingen som jag köpa en startkortlek, eller att få ett kort av någon annan som spelar.

Om du får ett kort av mig, säg som min träningskompis som idag fick ett tack kort så börjar du med att gå till Akohas webbplats som du hittar här http://www.akoha.com

Nu har du hittat till Akoha.com

Akoha.com

Akoha.com - Så här ser det ut

I första rutan står det: Recived an Akoha card? Enter the mission ID

I den rutan skriver du då in det ID nummret som står på ditt kort

Har du köpt en hel lek fyller du i lekens id nummer i den nedre rutan.

När du klickar på Claim it så kommer du vidare till en sida där du kan välja att antingen logga in om du redan har ett konto hos Akoha eller så kan du skapa ett konto. Det är ju det du kommer att välja för jag känner mig rätt säker på att du inte redan har ett konto hos dem.
För att regga ett konto behöver du ett passande användarnamn, ett lösenord och en epostadress. När du fyllt i detta kan du logga in.

Du behöver inte oroa dig för att det ska kosta pengar. Det kostar ingenting om du inte går till deras butik och köper kortlekar förstås. Att vara med och spela om du fått ett kort av någon är helt gratis.

Nu har du loggat in

Akoha - Hemsidan

Akoha - Hemsidan

Väl inloggad så hamnar du på din egen Hemsida, fliken Home högst upp.

Du har givetvis fler flikar att välja på.

Under fliken Profile så kan du fylla i ditt namn, den orten där du bor och lite kort info om dig själv.
Du behöver inte göra det om du inte vill men det är ju roligare att spela om man får veta lite om spelarna.

Här kan du också fylla i adressen till din blogg om du har en, till din Twitter eller facebook profil. För att lägga till dig på kartan fyller du i var du bor och klickar på Map it så hittar den förhoppningsvis dig.
Jag skrev Västerhaninge, Haninge, Sverige och det var inga problem alls. Självklart kan du också lägga upp en bild på dig om du vill.

Allt det här du gör kommer att tjäna in karma poäng åt dig och desto fler poäng desto högre rank kommer du få i spelet.

Nu vill du tjäna poäng

Akohakort - så här ser de ut

Akohakort - så här ser de ut

Poäng får du också för alla spelade kort och om du till varje spelat kort fyller i detaljer som vart, när och hur du spelade kortet samt om du vill bifogar en bild eller annat media. Hur mycket poäng du får beror helt på hur mycket info du delar med dig.

Mitt kort som jag gav till min träningskompis var redan registrerat på min användarprofil. Det skedde när jag på den allra första sidan fyllde i ID nummret för den leken jag hade köpt. Leken bestod av 24 kort och alla dessa har jag nu under min profil.

Så när jag hade gett bort tack kortet till min träningskompis loggade jag in på Akoha och valde just det kortet bland mina 24 och valde att spela det.
Under fliken My missions hittar jag alla kort som är registrerade på mig och där valde jag lätt rätt kort och klickade på Play Card.

 

Play card, My missions

När jag klickade på Play card kom jag till en sida där jag kunde fylla i vem jag spelade kortet till, epost eller användar id. Historien bakom hur och varför jag spelade kortet. Jag kunde också välja att lägga till video, länk och foto om jag ville. Sen fyllde jag i vart jag spelade kortet och klickade på Map it för att få upp det på kartan.

Spelade kort

Spelade kort

Under fliken My missions kan jag också se mina spelade kort. Jag kan se all info jag fyllde i och när min träningskompis registrerar kortet kommer jag kunna se hennes beskrivning av hur det gick till när hon fick kortet.
För varje hopp som kortet sen gör så kommer informationen uppdateras så att jag och alla andra kan följa kortets väg runt i Sverige och runt jorden om någon tar med sig det vidare.

Mission HQ

Under fliken Mission HQ kan man föreslå uppdrag och också ladda ner uppdrag och lägga till dem till sin egen kortlek. Uppdragen printas ut på papper eller skickas vidare som PDF. På det här sättet kan man ochså enkelt skicka uppdrag med eposten om man vill det. Här kan man också läsa lite vad det är tänkt att man ska göra om man nu inte förstår innebörden av kortet Read a Blogger/ Feed a Blogger tex.

Community

Akoha runt världen

Akoha runt världen

Sista fliken heter Community och det är precis vad det låter som. Här får jag se en lista på alla spelade kort. Så fort någon spelar ett kort så ploppar all info upp här.

Genom att klicka på länkarna kan jag gå in och se hur många hopp ett kort har gjort, läsa historierna bakom hoppen och se vilka som ägt korten och var de har befunnit sig.

Här finns det också en karta där det i realtid visas var någon spelar ett nytt kort. Här kan jag också se vilka deltagare som ligger i toppen i antal Karma poäng.

Om jag klickar på länken vid kartan där det står View large map så får jag se alla uppdrag som är igång runtom i världen.

De olika ”Molnen” representerar kluster av uppdrag och genom att klicka i kartan så zoomar jag in och kan se detaljer om alla uppdrag.

Tja, det här är Akoha och jag tycker det är jätteroligt! Vill du vara med och spela så hojta till. Kanske jag kan spela ut ett kort till just dig!

Missa inte M´s inlägg om Akoha.