There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Jag har hittat kön

- december 21, 2011 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Att handla julklappar på nätet har jag gjort länge. Det är enormt praktiskt, man slipper trängas och köa med resten av stan. Istället kommer de levererade till närmaste postombud och...

Att handla julklappar på nätet har jag gjort länge.
Det är enormt praktiskt, man slipper trängas och köa med resten av stan.
Istället kommer de levererade till närmaste postombud och med en sms-avi är det sedan bara att knata dit och hämta ut dem, eller?

För nu har jag hittat kön.
Till postdisken på Ica Rundan igår eftermiddag runt 17 var det långa köer och folk suckade när de kom in i butiken och/eller såg kön nästan ringla förbi butikskassorna.
Med två personer som sprang bland paketen tog det kanske 10 minuter innan det blev min tur men kön bakom mig var vid det här laget bra mycket längre än vad den var när jag kom och ställde mig i den.

Jag har två paket kvar att hämta ut. Min gissning är att de kommer idag, allra senast imorgon. Sen har jag alla julklappar hemma och det är bara att packa in dem.
Min plan att vara klar senast imorgon ser alltså ut att hålla.

Paketet jag hämtade ut igår innehöll en ny hemtelefon. Efter lätt 10 år har nämligen vår gamla telefon gett upp, så det var bara att köpa en ny.
Vi stannade kvar hos Siemens och deras Gigaset serie och valde en modell som heter 610 IP.
En trådlös telefon med Voip, vilket gör att den både kan ringa över det fasta nätet och över internet, IP-telefoni alltså.

Man kan välja exakt vilket nummer som ska ringa via än det ena eller det andra genom att fördefiniera anslutning i telefonboken, men även välja anslutning när man slår numret.
Nu ska telefonräkningen kapas.
Dock har jag ett bundet avtal för fast telefoni så det får jag betala några månader till, men sen kan jag, om jag vill, helt välja bort en fast anslutning och bara köra IP-telefon.
Först ska det testas och kännas på hur det funkar.

Dock var det inte så enkelt att koppla in telefonen som jag tänkt mig. Basenheten som ska kopplas till routern hade vi tänkt att placera vid routern och sedan själva laddaren för telefonen i köket. Dock kom jag på igår att den fasta telefonen har jack i köket så vi måste dra ut ett nytt jack bort till routern för att få fast anslutning, för den sladden skulle givetvis också kopplas in i basenheten.

Så idag ska jag jobba och sen ska jag shoppa telefonsladd och ett nytt jack. Jag passar kanske på att besöka Bolaget som ligger vägg i vägg med Clas Olsson på en gång, så har jag det gjort.
Så behöver jag köpa nån lunch till kidsen imorgon, eftersom det ser ut som att både jag och Maken jobbar, trots att vi hade planerat att vara lediga.
Men kidsen är lediga.

Tja, det är min dag idag det.
Vad ska ni göra?