There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Jag har just köpt Fitbit premium

- april 14, 2014 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Ett år för 49:95 $ Jag tycker att det är lite väl dyrt men jag hoppar ändå på och testar. Jag har en Fitbit Flex. Om ni undrar vad det...

Ett år för 49:95 $

Jag tycker att det är lite väl dyrt men jag hoppar ändå på och testar.

Jag har en Fitbit Flex. Om ni undrar vad det är och hur ni kan få tag i en sådan så kolla här: Coolstuff.se

Fitbit Flex är ett enkelt plastarmband med en pytteliten mojäng som registrerar rörelse konstant. I första hand är den en stegräknare. Genom gränssnittet i datorn (fitbit.com) eller en av apparna för Android eller Iphone i mobilen kan jag ställa in ett mål, hur många steg/dag jag vill uppnå. Det målet delas sedan i 5 och visas genom 5 små prickar som lyser/blinkar allteftersom jag närmar mig målet. När en prick lyser, betyder det att jag nått en femtedel. Om en prick blinkar är jag på väg mot att uppnå en femtedel. När alla prickarna lyser fast och jag nått mitt mål vibrerar armbandet så att jag vet att jag klarat det!

fitbit6 fitbit7

Men Fitbit Flex är så otroligt mycket mer. En av de bästa funktionerna är de tysta alarmen man kan ställa in. Gå in i en av apparna eller via datorn och välj upp till 8 tillfällen under dygnet när din Fitbit Flex ska vibrera. Det skapar ett alarm som ingen annan hör men som du inte missar. Du kan använda det som en mat och sovklocka eller påminnelse för att träna, ta medicin, dricka vatten osv. Ställer man alla 8 alarmen drar den dock en del batteri och man åker på att ladda den kanske varannan dag. Annars laddar jag den typ en gång/vecka.

fitbit5 fitbit4

Genom apparna och datorn får man också tillgång till massor med övrig funktionalitet. Dels summeringar över hur man rört sig men också det senaste, tillgång till en personlig tränare för 50$/år. Det är en ganska ny funktion och jag har testat den gratis en vecka men gillade den så mycket att jag beslöt mig för att se om det är värt 50$.

fitbit3

Trainern ger dig möjlighet att lägga upp ett program för att nå ditt mål som anpassas helt efter hur aktiv du är. När jag vaknar på morgonen så kan det stå att jag har ca 1000 kcal att äta för att nå mitt mål att äta ca 1000 kcal mindre än jag förbränner. Allt eftersom jag rör mig under dagen så ändras dessa siffror och rör jag mig mycket kanske jag kan äta 1500 kcal just den dagen. Den första siffran för dagen är en uppskattning baserat på hur jag rört mig den senaste tiden. Väljer jag att sitta hemma och bara slappa minskar den istället mängden jag ska äta för att anpassa sig efter hur jag rör mig.

fitbit2

Just den här interaktiva delen är det som tilltalar mig. Det finns många appar som statiskt reggar mat, aktivitet, vatten mm för att ge riktlinjer att följa för att nå ett uppsatt mål men Trainern till Fitbiten den är inte statisk. Den anpassar sig hela tiden efter det jag gör. DET tycker jag är asbra!
Med Premium kan man få ut rapporter via CSV och XLS om man vill, det går inte heller annars.

fitbit1 fitbit

Det finns givetvis massor att berätta om det här men jag tror att ni kan läsa på lite själva om ni är intresserade. Det är bara att hojta i kommentarerna om ni har några frågor.fitbit9

fitbit8