There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Jag hoppas ingen fattar, att egentligen har jag inte en aning

- november 20, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Kan berätta att jag idag hånats för att jag inte kan mer musik. Jag vet inte vilket band som spelar vad, hör inte skillnad på Maiden och Metallica och kunde...

Kan berätta att jag idag hånats för att jag inte kan mer musik. Jag vet inte vilket band som spelar vad, hör inte skillnad på Maiden och Metallica och kunde inte heller säga att en av dem var från USA och det andra bandet var britter. Jag skulle visst kunna bli lynchad på en festival om detta uppdagades.

Så nu ska jag öva. Tyvärr har jag assvårt att få sånt att fastna i hjärnan, hur jag än försöker. Så jag ska börja med banden jag gillar och lyssnar på. Det kanske är lättare att lära sig då.

För tydligen är jag som ett levande uppslagsverk när det kommer till mediciner, verksamma ämnen och vad som funkar bäst, när och i vilken kombo. Med andra ord, jag kan få saker att fastna i huvudet. Det finns faktiskt en hel del som jag är riktigt bra på, musik hör inte dit.

Inte heller historia eller politik, när det handlar om partier och personer. Politik som grej, lite mer övergripande, har jag rätt bra koll på. Religion, geografi, matte, går helt bort. Ja man skulle kunna fundera på om jag ens varit närvarande i skolan.

Allmänbildad är det sista jag är men jag har klarat mig bra med att kunna det jag kan och det som uppenbarligen intresserar mig.

Nu måste jag plugga lite musik, så att jag kan fuska mig till att slippa lynchningen. Vad tror ni om band, genre och ursprungsland? Räcker det för att kunna låta liiiiite insatt? Så kör jag med lite name dropping och hoppas att ingen fattar hur lite jag kan. Apperance is everything ;)

Vi börjar med det lättaste va?

SVERIGE:

 • Sabaton – power metal
 • Nocturnal Rites
 • Opeth – progressive death metal
 • Lillasyster
 • Lok

FINLAND:

 • Ensiferum

ITALIEN:

 • Lacuna Coil

USA:

 • Texas Hippie Coalition
 • Pantera

TYSKLAND:

 • Edguy – power metal
 • Rammstein

Band jag inte lyssnat på men måste lära mig, och som jag måste börja lyssna på!

 • Iron Maiden – England
 • Metallica – USA

 

Jag tänker fylla på listan efterhand, när jag hittar fler band jag gillar och när jag kommer på alla de jag har glömt bort nu. Och genren för de olika banden är jag lite osäker på så jag ska kolla upp så det blir rätt.

Kom gärna med förslag på band som passar i listan!!!!