There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Jag hoppas på sol idag!

- november 21, 2013 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Det blev några sköna timmar ute med hundar igår! När jag berättar vad jag jobbar med så brukar en av de första reflektionerna vara att det måste vara jobbigt med...

Det blev några sköna timmar ute med hundar igår!

När jag berättar vad jag jobbar med så brukar en av de första reflektionerna vara att det måste vara jobbigt med vädret. Att vi har så dåligt väder här i Sverige. Faktum är att jag har hållit stenhård koll och EN enda gång sedan jag började har det regnat mycket. Och då ösregnade det inte, men det räckte för att det skulle bli rejält blött efter några timmar. Ett par gånger har det varit ”väldigt hög luftfuktighet”.

Resten av alla gånger har det varit uppehåll och ofta faktiskt sol. Jag har haft turen att det regnar mest på morgnar, kvällar och nätter, då jag inte är ute flera timmar i sträck.

Men det är givetvis viktigt med bra kläder. Jag har gummistövlar och vattentåliga gympaskor. Jag har regnbyxor och en både regn- och vindtät skaljacka med lös innerjacka i fleece. Den har dessutom en jättebra luva. Jag har en buff som ofta används som en halsduk men som funkar utmärkt som extramössa eller nödfallsmössa (om jag glömt min mössa). Jag har ytterligare en mössa, en varmare, att ta till när det blir kallare ute.

Jag har vantar, flera olika varianter, dock ingen riktigt, riktigt varm. Jag har mest hittat rätt tjocka vantar som är varma och det är så otroligt knöligt att hålla flera koppel med jättetjocka vantar. Så jag ska leta vidare.

Underställ använder jag också. Jag har ett craft-ställ som är tunt och bra och funkar under alla kläder. Ytterligare ett underställ är beställt.

Till minusgraderna sen så har jag en tjock dunparkas som är varm, men kanske lite otymplig. Där blir det till att välja beroende på dagens aktiviteter. Tunna täckbyxor har jag, som värmer lite och framför allt är smidiga.

Som sagt, ska jag ut och pulsa genom massor med snö, lär jag klara mig med tunnare kläder för jag kommer nog bli varm ändå. Ska jag gå finpromenader på plogade vägar, får det bli tjockare och otympligare kläder som värmer upp mig mer.

Vinterskor och riktigt varma vantar är det jag troligen behöver köpa in. Jag har vinterskor men de är några år gamla och inte vattentåliga.

På tal om kläder så regnade det i går kväll och det regnade i morse när jag var ute med dogsen. Det återstår att se hur det är vid 11 när jag ska ut med Athos. Efter Athos har jag Elsa och Rut, Teddy och Nemo. That´s it för idag.

Funderar lite på om jag ska köpa regnkläder till min dogs med?

Jag har känt mig lite nere de senaste dagarna. Ska bli skönt att komma ut och festa och lyssna på riktigt bra musik nästa vecka. Och framför allt, att få umgås med vänner och tanka lite kompiskärlek. Jag tror det är där det skaver, att jag känner mig lite ensam.

Nä, lite frukost kanske?

Godmorgon på er!

 

 • Linda

  Kan du inte köpa profilkläder åt dogsen med Grisen och Jag logga? :D

  • PartyPinglanSE

   Joooo! Och åt mig själv :D
   Letar efter ett ställe som kan trycka på egna plagg. Har en jacka jag vill ha tryck på. Dock är det inte helt lätt att hitta för enstaka plagg. Men det kommer :D