There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Jag kommer inte frysa ikväll

- april 30, 2009 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Vilket jag annars gör varenda Valborg. Ungarna älskar att gå till elden, tigga pengar och spendera på lotterierna. Köpa lotter för 200 kr och sen vara stolt över att ha...

Vilket jag annars gör varenda Valborg. Ungarna älskar att gå till elden, tigga pengar och spendera på lotterierna. Köpa lotter för 200 kr och sen vara stolt över att ha vunnit en Alladin chokladask!

Jag brukar alltid vara tråkig och säga att den där den får du så mycket billigare i butiken men det är väl helt enkelt inte lika roligt. Ett par huttrande timmar och några hundralappar senare brukar vi vandra hem i gemensam trupp med alla andra grannar som går till samma eld.

I år blir det ingen eld för mig och således inget frysande heller. Jag åker till Åbo med Amorella ikväll och kommer fira valborg i baren och när jag druckit mig tillräckligt vacker kommer jag dansa hela natten.

TISDAG

Den här veckan har kommit och gått så fort att det känns som om jag står kvar på perrongen fast alla andra åkt för länge sedan. I Tisdags var det dax för Tisdagsmöte och det vart varken eller på vågen den här veckan. Jag hade det på känn så även om det känns trist så var jag lite förberedd.

Jag började Tisdagen med att lämna in bilen på service. Så jag stoppade in ”gröna faran” i bagageluckan och körde upp till Vianor där jag lämnade in bilen. Från Vianor cyklade jag sen till mitt Tisdagsmöte. Efter Tisdagsmötet beslöt jag mig för att cykla vidare för att köpa ett par saker till den nya tvättmaskinen som vi hade beställt. Tanken var god men det var lite längre än jag trott. När jag kom fram var jag helt slut och min första tanke var -”Hur tusan ska jag ta mig hem?

Gröna faran

Gröna faran

Jag ringde till M som påtalade det smått korkade i planen att helt otränad ge sig ut på en sån lång cykeltur. Sen sa han -”Vet du hur man äter upp en hel elefant?” Svaret är givetvis en liten bit i taget och det tänkte jag sen på hela vägen hem.

Jag cyklade och stannade till ibland, promenerade i ett par tunga backar och tog mig hela vägen hem. Totalt vart det en cykeltur på strax under 2½ mil.

Väl hemma ringde de från Vianor och sa att bilen var klar men då hoppade jag i badet en stund innan jag cyklade iväg ytterligare 3.5 km för att hämta upp bilen.
Jag blev drygt 3700 kr fattigare men min fina bil har fått ny olja, nytt bränsle- och oljefilter, nya tändstift, nya lampor, sommardäcken på och en massa annat smått och gott.

ONSDAG

Onsdagen var det egentligen tänkt att jag skulle köra 8 st 8:or till Boda Borg. Dessvärre var det många som inte dök upp till skolan den dagen så mina insatser behövdes inte. Jag kom så långt som till parkeringen vid skolan och sen fick jag lov att vända hem igen.

Det var på sätt och vis ganska skönt för dagen gick åt till att hämta tvättmaskinen som stod på ett omlastningslager i Västberga. Eftersom jag verkligen behövde tvätta så beslöt jag att hämta tvättmaskinen för annars skulle jag fått den allra tidigast idag och det tyckte jag var för sent.

På vägen hem från Västberga hämtade vi hämt-Thai till lunch och sen kopplade M in tvättmaskinen. Under eftermiddagen var allt klart och tvättandet kunde börja.
16.15 var det utvecklingssamtal för Lilla M, sen hem och laga middag och sen iväg till butiken för Lilla R skulle ha matsäck med sig till skolan idag.

TORSDAG

Idag ska vi till skolan och kolla in deras årliga lilla mara som alltid hålls på valborg. Sen ska jag iväg och inhandla nattmat att ha på båten ikväll. Jag köper alltid med Subways Italian BLT mackor. De klarar utmärkt av att inte förvaras i kyl några timmar och smakar helt underbart mitt i natten när man är sådär lagom fyllehungrig. Utbudet av nattmat på båten är skrattretande så jag brukar få en del avundsjuka blickar men jag delar gärna med mig om andra är sugna.
Sen blir det hem äta lunch, packa väskan, äta middag och strax före 18 åker vi.

Jag hoppas att ni andra får en trevlig valborg och att ni passar på att demonstrera lite under 1:a Maj. Som min Tisdagsinspiratör sa ”Ropen skalla, målvikt åt alla”, jag får väl gå med ett plakat på båten. Fast då lutar det mer åt ”Ropen skalla, drinkar åt alla”.

Vi hörs när jag är tillbaka i Sverige!