There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Jag kommer leva ett tag till

- oktober 5, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Jag var på mammografi härom veckan. Efter ett antal historier om hur hårt de klämmer boobsen så var jag lite orolig, jag som annars sällan tycker att det är jobbigt...

Jag var på mammografi härom veckan. Efter ett antal historier om hur hårt de klämmer boobsen så var jag lite orolig, jag som annars sällan tycker att det är jobbigt att gå till doktorn.

Det var en baggis, verkligen!

INGET ALLS ATT OROA SIG FÖR!

Jag lovar.

Först och främst så tog det kanske 10 minuter allt som allt. Sköterskan var jättetrevlig och hur proffsig som helst. Det var inte ens lite skämsigt. Först plattades boobsen rakt framifrån, en gång på varje sida. Sedan från sidan, en gång per sida. Från sidan gjorde det lite ondare tyckte jag och sköterskan förklarade att det är olika för alla. Det beror på hur bröstkörtlarna sitter i bröstet.

Sköterskan tog vant tag i bröstet och placerade det rätt i röntgenmaskinen, inga konstigheter alls. Så fick jag krama om maskinen några sekunder kanske 10-15 och sen var det klart.

Förra torsdagen var jag där, idag fick jag provsvaret. Inga konstigheter fanns att hitta.

Efter undersökningen stegade jag in på Karma mottagningen och anmälde mig till Karmastudien. Sveriges största studie om bröstcancer. Självklart ställer jag upp för sånt. Jag fyllde i mina personuppgifter på nån blankett, lämnade ett blodprov, kollade blodtrycket och sen var det klart. Väl hemma gick jag in på Karmastudien.se och fyllde in en enkät. Det var allt.

Nu är jag en av 50000 kvinnor som kämpar tillsammans för att våra döttrar och deras döttrar ska slippa dö i bröstcancer.