There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Jag sammanfattar helgen

- november 28, 2011 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Det har varit fullt upp hela helgen och jag har inte orkat / hunnit ta tag i bloggen. Nu ska jag jobba hela kommande veckan OCH hinna med lite träning...

Det har varit fullt upp hela helgen och jag har inte orkat / hunnit ta tag i bloggen. Nu ska jag jobba hela kommande veckan OCH hinna med lite träning men jag ska verkligen försöka hinna med er också.

För att sammanfatta förra veckans dåliga samvete så blev det två träningspass (fast jag hade siktat på fler) och bara en gång på löpbandet (inte heller det enligt min plan).
Dock tänker jag inte gräma mig för det utan istället fokusera på vad duktig jag var som fick till den träningen som blev av, trots att jag jobbade.

Nog om det.

Lördagen spenderades i Nacka Forum med Jesse. Vi träffades där vid 12 och åkte inte förrän efter 18. Det var en lång och otroligt trevlig dag! Jag shoppade en julklapp till maken, lite nödvändigheter till 17-åringen, en klänning till Fisens dansuppvisning på fredag, en klänning till mig själv och en present till Fisen.
Det är verkligen inte svårt att handla mycket när man är en familj på 6. Om alla behöver nåt, blir det genast massor att handla.

När jag skulle till att lämna Nacka Forum så promenerade jag glad i hågen tillbaka till garaget efter en hel dags shoppande. Jag stoppade i biljetten i betalautomaten för att betala men biljetten gick inte att läsa.
Jag hade inget annat val än att testa vid utfarten, det ska ju gå att betala där med, men givetvis så var min biljett inte läsbar där heller.

Så jag fick snällt stanna bilen, slänga igång varningsblinkarna och gå genom hela kön bakom mig och be dem att backa för jag kom ju varken fram eller tillbaka. Sen ringde jag parkeringen och blev hänvisad att trycka på nån knapp på automaten som gick till parkeringsvakterna i centrumet.
Genom en knastrig intercom fick jag läsa upp siffror och bokstäver på biljetten och om jag hörde rätt, så var det nåt strul med datumet?
Men det var svårt att avgöra för det hördes dåligt.
Till slut så öppnade de bommen åt mig så jag fick smita ut och därigenom slapp jag betala.

Parkeringen skulle annars kostat mig 115 kr (för det åkte Jesse på att betala), vilket jag tycker är ruttet med tanke på att vi under dagen spenderat en hel del pengar i deras centrum. Så nu har jag mailat centrumchefen och ifrågasatt om det inte går att lösa bättre?
Jag tänker att de borde i första hand vilja ha kunder som både lunchar, fikar och shoppar runt i hela centrumet, och inte vilja straffa dem med dyra avgifter i p-huset.

Jag återkommer när jag fått svar på mitt brev.

Söndagen ägnades åt att komma ikapp med lite pappersarbete.
Jag körde in alla räkningar i banken genom Handelsbankens app för Ipad. Den nya appen (precis uppdaterad) är skitbra och det coolaste av allt är att jag får scanna in både belopp och OCR nummer med kameran i Ipaden :D
SÅNT GILLAS!!!

Sen rensade jag lite andra papper, planerade maten för veckan och skrev inköpslistan. Det är väsentligt om jag ska ha en chans att hinna träna, för då hinner jag inte med att planera, handla OCH laga mat. Maten behöver redan vara planerad och inhandlad.
Nu har jag fyllt kylen och planerat hela veckans mat så det känns väldigt skönt.

Jag passade på att skicka några mail jag dragit på och sen så åkte jag och Maken till Maxi och köpte maten för hela veckan.
Väl hemma så lagade Maken middag!!!
Sånt älskar jag och den här helgen har han lagat mat både lördag och söndag, vilket är en underbar lyx!
Jag passade på att sätta ihop och ställa upp vår plastgran för att se hur Ninjan reagerade på den och skönt nog så fnös han lite och struntade sen helt i den.

Idag ska Ninjan vara hemma själv så jag hoppas han inte hittar på några hyss med granen nu.
Sen ska jag lägga ett par fejkpaket under granen också så jag ser om han tycker att de är intressanta.

Igår slängde jag dessutom upp en till WP installation. Det ska bli en receptblogg, för mig själv, så jag får ordning på alla mina recept. Som det är just nu så har jag alla recept lösa i en pärm och det tar alltid tid att hitta det jag söker, dessutom har det hänt att recept har försvunnit och det gillar inte jag.

Jag hann inte så mycket längre än att just slänga igång bloggen så nu ska det funderas lite på hur jag enklast får in alla recepten. Sen får jag se om jag gör den offentlig eller låst, eller kanske låser delar av den. Jag har inte riktigt kommit fram till det än utan tänker att det ger sig nog längs med vägen.
Den stora merparten av alla recepten är i alla fall inga hemligheter så det borde åtminstone gå att ha det mesta öppet för allmänheten.

Ja det var min helg i korta drag. En bra helg sammanfattningsvis men som alltid lite för kort.
Den här veckan bjuder ju på jobb alla dagar, kul!
Sen på fredag ska Fisen ha dansuppvisning och på lördag ska jag till Bagis på julfest.
Om det går ska vi försöka hinna med att besöka IKEA´s julbord med typ hela familjen, nån får stanna hemma för vi får helt enkelt inte plats i bilen allihopa.

Trevlig måndag på er!

Tänkvärt