There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Jag vill mer än bara duga

- juli 6, 2012 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Hej och hå, vad sakta tiden går när man väntar på att semestern ska börja. Tänkte fira in den ikväll med lite bubbel, fast just nu känns det som att...

Hej och hå, vad sakta tiden går när man väntar på att semestern ska börja. Tänkte fira in den ikväll med lite bubbel, fast just nu känns det som att det aldrig kommer bli kväll.

Sitter på jobbet och väntar in mellisbarnen. Nu är det lugnt och tyst men snart är det fullt ös. Jag har en del jobb kvar men allt måste vänta tills mellisen är över och sen blir det till att jobba i dubbelt tempo istället. Nu däremot, hinner jag en kaffe till.

Det här med morgonpromenader gav jag upp i onsdags, när mina lurar gick sönder. Varför tvinga upp sig extra tidigt när jag kan stanna kvar i sängen och sova? Jag har ju hela resten av sommaren på mig att promenera, så beslutet var inte svårt. Speciellt inte med tanke på hur trött jag har varit när klockan ringt på morgnarna. Det får bli nya tag på måndag. Leta fram extralurarna och …… gå. Fast det känns så tröstlöst. Nånstans vet jag att inget funkar i alla fall. Förutom möjligen att träna massor och gå på strikt 1300 kcal/ dag, men jag har inte viljan att göra det.

Där nånstans börjar det kännas så värdelöst att leva om det är allt jag ska göra. Banta. Och för vems skull? Inte är det för min hälsa i alla fall. Jag är frisk, så frisk jag kan bli. Skulle vara för mitt ego, för min själ, men det blir ett moment 22. Visst jag kanske mår bättre och blir lyckligare om jag lyckas, men jag kommer må piss undertiden och undra varför jag lever överhuvudtaget. Svårt att nå fram då.

Kan jag inte bara bli kallad till SÖS för undersökning och bedömning? Så jag får veta om det finns nåt att hämta längs den vägen. Helst innan jag går under helt.

Ja fy fan! Peta undan funderingarna nu. Släng bort alla värdelösa tankar, viktfunderingar och valknojor och inse att de flesta, faktiskt i stort sett alla, skiter i dina valkar! Kom igen nu Tess! Du duger!

Fast jag vill inte duga, jag vill vara mer än så….

Jag blir så mycket vackrare med lite vin i kroppen. Det är en skön känsla när lugnet lägger sig och nojjorna skräms ut i hörnen ett tag. När jag inte låter dem definiera mig. En skön men livsfarlig känsla. Mamma var alkoholist. Det är inte en karriär jag tänker ta upp. Jag önskar att jag kunde känna mig fin och glad och bara vara jag utan nojjor, fast utan vinet. Men det är svårt.

Men vem sa att det skulle vara lätt att leva?

 • Martina

  Darling!!
  Måste bara säga en sak (eller två)

  Jag vet hur det är att ha hjärnspöken, trust Me på den. Men det gör ont i mig att läsa att du mår såhär. Det var DU min undrbara vän som gav mig styrka att kämpa på gymet. Du var min musa under våra pass.
  Önskar jag kunde ge tillbaka samma sak till dig.

  Att känna sig som du gör känner jag allt för väl igen.
  Men jag är en drömmare och försöker hela tiden att kämpa på. Inte lätt jag vet…
  Jag kommer hem till ett tomt hem VARJE dag. Jag äter ensam, sover ensam. men när ja tänker på hur lyckligt lottad jag är med att ha vänner och en syster och iallfall en super bra förälder.
  Allt jag säger har du säkert hört innan men jag vill att du ska veta att jag finns här!!!
  Vill inte höra dig säga dumma saker om dig själv för du är SÅ FIN!!!

  Ha en underbar helg och unna dig det där glaset bubbel utan att känna ångest.

  Massa pussar och kramar från mig