There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Jag vill vara enkel och aldrig besvärlig

- november 27, 2012 - by , in Gott och Blandat, with no comments -

Alltså, det var min plan att må bra idag. Jag hade ju bestämt mig. Men det gick sådär. Det var svårt att skaka av mig och bara skratta och vara...

Alltså, det var min plan att må bra idag. Jag hade ju bestämt mig. Men det gick sådär. Det var svårt att skaka av mig och bara skratta och vara glad. Fast jag försökte så jag borde få bonuspoäng för det.

Arbetsdagen gick i alla fall snabbt och ganska smärtfritt.

Efter jobbet åkte jag till Solna och fikade med en vän. Vi pratade om livet. Det var sorgligt men också väldigt trevligt. Livet kan vara så fult ibland. Samtalet fick mig att återvända till vilka som egentligen är mina vänner. Att ha kvar gamla vänner på gamla meriter, det pratade vi mycket om. Att tro att någon ska finnas för en, ta ens parti och sen väljer den bort och tar någon annans istället. Att känna sig sviken. Att skaffa nya vänner. Att må bra.

Sen mådde jag faktiskt bättre!

Så jag lyssnade på musik i bilen på vägen hem, och sjöng som aldrig förr medan jag bilköade mig genom Essingeleden.

Jag vill bara vara glad och obekymrad. Jag vill vara enkel och aldrig besvärlig. Jag vill vara i centrum och aldrig utanför. Jag vill känna mig älskad och aldrig ensam. Jag vill ha vänner som vill vara mina vänner och som vill och vågar stå på min sida. Såna som följer mig ända in i hallen när jag är full.

Och vet ni vad, åtminstonde det sista, det har jag! Det vet jag :P

Och när det brakade mellan mig och Hon, då vet jag flera som tog mitt parti. Vänner att lita på!

Och resten av listan, tja, den får jag jobba med.

Det kanske inte är så enkelt att bara välja att vara glad när man är ledsen, men mycket handlar till slut om ens egen inställning (jag är villig för att jobba för att vara glad), om egna val (jag väljer bort och förändrar det som gör mig ledsen, för att vara glad) om insikt (jag kan påverka och är villig att förändra, för att uppnå det jag vill, att vara glad) och om ansvar (jag tar ansvar för mitt liv, för att jag ska må bra! För att jag ska vara glad).

Man får vara ledsen ibland. Det är helt okej. Och jag antar att jag är omgiven av rätt sorts personer när de säger just så.

Kärlek till er <3