There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Jobbigt +

- mars 24, 2010 - by , in Gott och Blandat, with 2 comments -

Igår var det tungt. På fler sätt än ett men framför allt på vågen. Jag hade ett plus igår (+0.6 kg) och det var nog det jobbigaste pluset jag har...

Igår var det tungt. På fler sätt än ett men framför allt på vågen. Jag hade ett plus igår (+0.6 kg) och det var nog det jobbigaste pluset jag har haft hittills.

I kroppen kändes det så bra. Kläderna kändes lösare och jag kände inte alls att jag skulle ha ökat. Förra gången det kändes så här bra hade jag tappat 1.4 kg. Så när jag ställde mig på vågen och insåg att det var ett plus och inte ett minus tog jag det verkligen hårt.
Annars brukar jag ta plusen med jämnmod. De behövs också och är en naturlig del av kroppens cykler. Dessutom kan man ju ha gjort sig förtjänt av ett plus emellanåt.

Andra värden

Men vågens resultat får inte vara viktigt mer än en dag i veckan. Idag är det fortfarande känslan som är viktigare. Det finns så många andra faktorer att ta i beaktande när vi pratar viktminskning och många av dem säger egentligen mycket mer än enbart siffrorna på vågen.

Att det känns bra i kroppen, att jag mår bra, känner mig starkare, orkar mer är inte helt illa. Att kläderna känns lite lösare och måttbandet går runt lite lättare är inte fy skam.

Tonårsbråk

Sen var dagen igår jobbig på fler sätt. Måndagskvällen avslutades med ett enormt bråk med min tonåring. Det tog hårt och jag var jätteledsen när vi väl fått honom i säng. Jag minns hur jag var mot min mamma. Vi hade fruktansvärda gräl men vi hade också många andra problem, mamma och jag. Det var jobbigt att se samma ilska i min tonåring som jag så många gånger upplevt själv i hans ålder och inse att nu var det jag som var den där dumma föräldern.

Tungt

Så jag sov dåligt natten mellan måndag och tisdag och var trött och mentalt slut när jag vaknade. Jag var inte den enda som var trött och innan jag hade fått iväg barnen till sina skolor fick jag lösa många små gräl och släcka några bränder här hemma. När jag sen på Tisdagsmötet fick det där attans pluset så kändes det bara jobbigt.

Resten av Tisdagen gick åt till UTVS för tonåringen (hans lärare var jättenöjda med honom och hans betyg *härligt*) och träning & matlagning. Afrodansen igår var jätterolig och jag börjar äntligen få koll på koreografin :-) Pumpen var skönt jobbigt med en fullsatt klass och bra stämning. När jag väl kom i säng sen, sov jag tungt genom hela natten.

Onsdag

Idag ska jag med Lilla R till KS på läkarbesök. De kommer flock de där attans besöken och det är inte långt kvar innan vi ska till Huddinge på besök. De flesta är årliga kontroller så när de är avklarade är det mest jag och Lilla T som åker till SÖS och diabetesteamet var tredje månad. Idag är det Ortopeden och utvärdering av röntgenplåtarna Lilla R tog förra veckan.

Sen är det UTVS för honom i skolan. Med 4 barn får man gå på lika många UTVS och dessa kommer också i flock. Alla lärare har ju dem ungefär samtidigt. När det är klart är det bara att dra hem, fixa middag och sen iväg till Sats för Corepuls. Bra planering, att spara det roligaste till sist!

Ha en bra dag nu allihopa och kom ihåg att det är helt ok att tycka att allt är jättejobbigt ibland så länge vi reser på oss, lyfter blicken, hittar nytt fokus och fortsätter.

Och kolla precis som jag lovat, jag knep förstaplaceringen :-)
Funbeat topplista