There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Kan själv

- april 22, 2011 - by , in Gott och Blandat, with 1 comment -

Idag ska vi skruva. Påskpyssel för de vuxna liksom. Älsklingen ska byta diskmaskin och jag ska skruva isär min bärbara dator igen. Den här gången nöjer jag mig inte med...

Idag ska vi skruva.
Påskpyssel för de vuxna liksom.
Älsklingen ska byta diskmaskin och jag ska skruva isär min bärbara dator igen.

Kylelementet och fläkten i min Sony VaioDen här gången nöjer jag mig inte med att blåsa bort lite damm.
Nä nu ska jag montera isär fläkten och smörja den.
Funkar inte det så beställer jag en ny fläkt.
På E-bay.

Kan själv

Har suttit och läst i tråd efter tråd att Sony inte har reservdelar till salu för de vill reparera sina egna grejer och vill inte att nån annan ska dit och pilla. Men att lämna in datorn på service för dyra pengar när jag lika gärna kan göra det själv, det bär emot.

Lilla R får bära ölen åt mig

Felskruvad?

Å dessutom är jag lite felskruvad, för jag älskar att skruva i datorer. Faktiskt.
När jag satt uppe själv härom natten alldeles ensam vid ett rensat vardagsrumsbord, med skruvmejslaroch tryckluft och bara fick sitta och pilla isär, rengöra och pilla ihop igen, det var verkligen en Tess-stund.
Så mysigt.
I lugn och ro.

Det är en härlig känsla när jag lyckas laga nåt alldeles själv. Å datorer är roligast, för de kan jag. Jag har pillat isär många andra apparater och gått bet för att jag inte har en aning om hur de funkar. Jag lever i förvillelsen att bara jag kan kolla inuti så ser jag vad som är fel.
Det stämmer inte varenda gång kan jag avslöja.

Tog ett par för laget

Hämtade hem ölet jag beställde på Bolaget igår och drack två.
Påskkärring godis till mig och ungarna, samt annat löst folkJag blev ju tvungen liksom. Älsklingen som vanligtvis älskar öl dricker inte alls just nu på grund av uppladdningen inför Sömnlös i Rudan.
Då behöver jag ju ta ett par för laget liksom, jag som aldrig dricker öl annars.

Godis på burk

Jag åt godis igår med. Var och handlade påskkärring-godis till ungarna och köpte en burk till mig och massor med marsipangodis till Älsklingen. Det var grymt gott godis och jag fick hålla igen för att inte äta för mycket eller för snabbt. Har inte ätit godis på flera veckor så jag tänkte att det kanske inte är en helt dum idé att hålla igen lite.
Älsklingen packar upp diskmaskinenPåskhelgen är ju lång.
Å magont är ju sisådär roligt.

Öl, godis å INGEN träning

Bjuder på några bilder av påskpysslet som LillFisen gjorde. Själv hann jag inte ens börja med mitt. Kom massor med annat emellan.
Kanske hinner jag med det idag.

Det vart ingen träning alls igår. Tog med LillFisen och Lilla R när vi åkte till Bolaget, till Videobutiken, till Willys och sedan till Maxi. Bara det tog ett tag. Sen hade jag lite annat här hemma som behövde prioriteras och helt plötsligt var det kväll.

Får väl se hur det kommer bli med träning idag. Armen är åtminstone glad för vilan. Kanske en cykeltur senare.
Imorgon har jag Bc bokat.
Då hoppas jag att armen har vilat klart.
Jag vet att jag har gjort det i alla fall.

Jag hjälper till med glada hejarop!LillFisens söta äggisarLillFisens söta äggisarLillFisens söta äggisarLillFisens söta äggisar

  • http://kaffebonan56.wordpress.com Ann

    Hu då, det var avancerat påskpyssel. Sånt avhåller jag mig från. Det blir bara ännu mer fel ;) Ev kan jag damma lite i fläkten men det är allt.
    Hoppas du får en skön och vilsam påsk.
    Kram