There is no rest for the wicked

×

Da blog!

- Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad -

Ketoner och matfunderingar

- februari 17, 2015 - by , in Gott och Blandat, with 4 comments -

Jag glömde redovisa ketonvärdet igår av den simpla orsaken att jag glömde kolla. Nu har jag kollat och idag ligger jag på 1.1 mmol/l vilket är åt rätt håll. 1.5-3.0...

Jag glömde redovisa ketonvärdet igår av den simpla orsaken att jag glömde kolla.
Nu har jag kollat och idag ligger jag på 1.1 mmol/l vilket är åt rätt håll. 1.5-3.0 är önskvärt om man inte är diabetiker. Är man diabetiker ska man se upp med för höga ketonvärden.

Äntligen kan jag säga att min kropp har återhämtat sig från helgens äventyr. Nu är jag pigg och mår bra igen. Det tog sin lilla tid att få kroppen back on track! Fantastiskt hur väl det kändes i kroppen nu när jag är på en ganska strikt kost. Nästan så jag kunde känna när levern slutade bearbeta alkoholen och kroppen gick över till att förbränna energin från maten.

Det här med maten tycker jag fortfarande är knepigt. Inte frukost och lunch men just middagar. Vi är 6 (mer eller mindre vuxna personer), där jag äter strikt LCHF, min son som är diabetiker äter klassisk LCHF (20g-50g kolhydrater/dag), de övriga äter normal kost.

Jag vill undvika mat som är kolhydratsbaserad, för då behöver jag laga fler rätter, och så vill jag undvika sånt som kan trigga ett sug (som pommes, ugnsrostade grönsaker).

Sen behöver vi LCHF:are mer fett i maten än de andra. En i familjen skulle kanske må bättre av att inte äta fullt så fett. Hur jag än vänder och vrider på det så blir det ofta lite ”specialkost”.
Om jag gör köttfärssås och spaghetti till 4 pers så ska sonen ha bönpasta istället för att det är mer lagon med kolhydrater men jag måste undvika pastan helt.
Till detta behöver jag och sonen något mer fett, som inte övriga familjen behöver.

Fast jag har lagat mat i så många år är det här fortfarande inte helt enkelt. Tycker det är knepigt. Men jag kommer väl in i det förr eller senare. Idag tänkte jag i alla fall göra färsbiffar med fetaost, gräddstuvad spenat och kokt potatis.

Nån som råkar sitta på mat som skulle passa mig perfekt? Lämna gärna tips i kommentarerna :D
image

 • Anette

  Ska kanske skriva min e-post adress också.. Underlättar ju då. anetteakruger@gmail.com

  • PartyPinglanSE

   Mailat dig :D

 • Anette

  Hejsan Anette heter jag. Jag är inne på sluttampen på min 2åriga utbildning där jag blir massör och PT. Som en sista grej ska vi göra ett examensarbete. Jag ska skriva om GBP och dess toppar och dalar.. m m. Jag ramlade in på din blogg o läst din historia före o efter operationen. Nu undrar jag om jag kan få skicka ett antal frågor till dig som du kan svara på I mitt arbete kommer alla svar att vara anonyma. Jag hoppas du vill vara med i mitt slutarbete. Mejla mig din adress så skickar jag dokumentet. Med vänliga hälsningar Anette

 • jesse

  och jag brukar sitta på en stol eller halvligga i soffan, filurar på om det var så dom uppfann potatismoset.